Pentru Dorinel Munteanu, SC Oțelul începe play-off-ul la Dumbrăvița, cu o formație care se luptă pentru evitarea retrogradării! Fostul internațional continuă să-și laude singur echipa

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 21:06 Liga 2
Pentru Dorinel Munteanu, SC Oțelul începe play-off-ul la Dumbrăvița, cu o formație care se luptă pentru evitarea retrogradării! Fostul internațional continuă să-și laude singur echipa

SC Oțelul Galați (locul 3) începe în această duminică, 12 martie, play-off-ului! În acest mod vede și prezintă antrenorul Dorinel Munteanu meciul cu clasata pe locul 12 CSC Dumbrăvița, echipă care va evolua în play-out, cu obiectivul de a se menține în Liga 2. În fapt, partida care se va desfășura de la ora 13:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița, contează pentru etapa a 19-a, ultima a sezonului regular.

Play-off-ul în sine va debuta abia de la finalul săptămânii următoare, fază în care, momentan, sunt calificate Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați, aceasta din urmă realizând acest obiectiv în runda trecută. Pentru celelalte trei poziții din grupa de promovare se luptă duminică șase echipe.

Dorinel Munteanu continuă să-și numească singur echipa drept o surpriză a campionatului! SC Oțelul începe play-off-ul la Dumbrăvița, în opinia fostului internațional!?

Liderul selecțiilor la echipa națională, ca fotbalist, spune că SC Oțelul începe play-off-ul din această duminică, la Dumbrăvița. Probabil, în încercarea de a-și motiva și public jucătorii înainte de meciul cu echipa timișeană să nu se creadă deja învingători, a ales această variantă de a prezenta partida, una în care trupa sa este văzută de casele de pariuri drept mare favorită să câștige.

Mai mult, Dorinel Munteanu continuă să spună că echipa sa a reușit, în opinia sa, ceea ce nimeni nu credea la începutul sezonului, că accederea Oțelului în play-off este o mare surpriză. Pune totul pe seama faptului că trupa sa este o nou-promovată. Sună mai degrabă a laudă de sine, fiindcă trupa din Galați avea toate condițiile să realizeze acest obiectiv, iar cei implicați în fenomen nu văd lucrurile așa cum le prezintă fostul internațional. Tot el spune apoi că accederea în play-off nu este o surpriză, pentru că știe cum s-a muncit la antrenamente!?

”Ținând cont că am făcut o partidă bună la jocul cu Miercurea Ciuc, matematic suntem calificați, dar pentru noi play-off-ul începe de la meciul de duminică.

Știm cu toții că punctele sunt puncte, ne dorim ca, deși am fost o surpriză, ca o echipă nou-promovată anul trecut, să prindem play-off-ul, am fost o surpriză pentru toți, dar pentru mine nu a fost așa o mare surpriză, pentru că știm cu toții ce am făcut în fiecare zi la antrenamente și, bineînțeles, că acum avem speranța la cele patru locuri care duc la promovarea în SuperLigă, direct sau pentru jocurile de baraj. Nu va fi ușor, vom avea o luptă foarte dificilă, fiecare meci va fi care pe care, dacă pot să spun așa.

Cel mai important joc este primul, adică cel de la Dumbrăvița, fiindcă avem în față o echipă imprevizibilă, o echipă care vrea să câștige puncte, a câștigat foarte multe puncte cu echipe mult cotate peste ea. Așa că jucătorii noștri trebuie să fie concentrați și gândul nostru să fie unul singur, de a câștiga acest joc sau de a aduna puncte, pentru că nu știm ce se va întâmpla în celelalte jocuri, dar pentru noi o victorie ar fi foarte importantă. Trebuie pentru victorie să muncim foarte mult, să investim tot ce au jucătorii mai bun, fizic și mental, ca să putem să plecăm de la Timișoara cu un rezultat pozitiv”, a spus Dorinel Munteanu.

Totuși, Munteanu își consideră echipa drept una cu ”un potențial foarte mare”

Întrebat dacă jucătorii săi se vor motiva mai greu pentru acest meci cu o echipă din partea inferioară a clasamentului, ținând cont de faptul că au obținut deja accederea în play-off și, practic, și-au îndeplinit primul obiectivul al sezonului, Dorinel Munteanu a oferit un răspuns șocant față de ceea ce a spus anterior.

Mai întâi și-a prezentat echipa drept o mare surpriză a acestui sezon, fiindcă s-a calificat în play-off, ca și cum ar fi fost una fără șansă la acest obiectiv, ca apoi să spună, chiar sub formă de dezvăluire din vestiar, că el și-a motivat mereu jucătorii prin a le transmite că au un potențial foarte mare. O fractură de logică din partea lui Dorinel Munteanu, fiindcă dacă își consideri echipa cu un potențial foarte mare, atunci calificarea în play-off este un obiectiv obișnuit, nu o mare realizare, așa cum o prezintă el.

”Play-off-ul pentru noi a fost o etapă, din ceea ce ne-am propus. Acum pot să dezvălui și un mic secret. De când am promovat am spus mereu în vestiar că echipa are un potențial foarte mare, au înțeles, ne-am calificat, dar acum e clar că vrem mai mult. Adică, ce ne stă nouă în putință, omenește, vom face tot posibilul ca echipa să revină acolo unde îi este locul și să îmi ating obiectivul pe care mi l-am propus eu la Oțelul Galați”, a declarat Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu nu e îngrijorat dacă terenul de la Dumbrăvița va arăta rău

În toată țara a fost cod galben de ploi sâmbătă, iar duminică se anunță în continuare precipitații în zona Timișoarei. La Dumbrăvița este un teren care se transformă rapid în orezărie după mai multe zile de ploaie, însă antrenorul echipei din Galați nu este îngrijorat. E cunoscut pentru faptul că își pregătește bine fizic jucătorii, că nu are echipe care să deseneze un fotbal spectaculos, iar un meci pe un teren greu nu ar trebui să fie o problemă.

”Trebuie să ne concentrăm numai la jocul nostru, am mai avut terenuri ca nu au fost în condiții foarte bune, dar, pentru mine, este foarte importantă atitudinea lor, concentrarea lor și, bineînțeles, implicarea lor în joc. Pentru că, așa cum am spus, nu avem zece meciuri, pentru noi sunt 11 meciuri pentru play-off!?”, a mai spus Munteanu, care nu-i va avea la dispoziție pe Dur-Bozoancă, ”Iliev”, probabil referindu-se la atacantul bulgar Iliya Dimitrov, un nou-venit în această iarnă neutilizat încă, ambii accidentați, și pe Juri Cisotti, suspendat.

Cu 23 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 12 în Liga 2 după 18 etape. SC Oțelul are 35 de puncte și ocupă locul 3, fiind deja calificată matematic în play-off. Meciul are loc duminică, de la ora 13:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița.

Prefața lui Dorinel Munteanu pentru jocul dintre CSC Dumbrăvița și SC Oțelul Galați:

Foto și video: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-incheie-sezonul-regular-contra-unei-echipe-calificate-in-play-off-cosmin-stan-inainte-de-jocul-cu-sc-otelul-ar-fi-bine-sa-ne-oprim-din-facut-calcule-19262754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă