Optimism moderat la Poli Timișoara înainte de jocul cu CSM Slatina, la finalul căruia echipa poate fi retrogradată matematic. ”Ne agățăm de acel 1 la sută”

Anda DELIU 20 Apr. 2023, 23:21 Liga 2
Optimism moderat la Poli Timișoara înainte de jocul cu CSM Slatina, la finalul căruia echipa poate fi retrogradată matematic. ”Ne agățăm de acel 1 la sută”

Poli Timișoara are, sâmbătă, ultimul meci în deplasare din plat-out și, foarte probabil, și din acest sezon, dacă nu prinde barajul de menținere în Liga 2. Indirectele pot retrograda runda aceasta formația alb-violetă, indiferent de rezultatul ei de la Slatina, dar în tabără bănățeană nu este așa multă dezamăgire sau suferință, precum e la Ripensia, de exemplu, echipă retrogradată matematic de săptămâna trecută.

Jucătorii Politehnicii Timișoara s-au antrenat cu poftă de joc înaintea meciului cu Slatina

Poliștii au suferit că au pierdut cu CS Comunal Șelimbăr și au ratat o mare șansă să mai spere la evitarea retrogradării, dar au reușit să se mobilizeze pentru antrenament. Sunt și probleme medicale pentru Oanea sau Călin, dar Paul Codrea speră să-i refacă până la ora jocului.

Antrenorul a spus că elevii săi l-au surprins plăcut. ”Ne așteaptă un meci greu la Slatina. Din păcate, nu am reușit să câștigăm săptămâna trecută cu Șelimbărul, cu o victorie eram foarte bine acum în clasament. Această înfrângere ne-a afectat puțin, dar băieții s-au antrenat foarte serios săptămâna aceasta. Am avut o săptămână bună, s-au mișcat bine. Știm că șansele sunt foarte mici în continuare, dar mergem să încercăm să câștigăm și să dăm tot ce mai bun din noi. Dacă nu va putea juca Oanea, probabil voi schimba sistemul, voi juca cu patru pe linia de fund”, a spus Codrea.

Slatina poate scăpa matematic de baraj

La fel ca Șelimbărul, și echipa lui Dan Oprescu va scăpa matematic de locul de baraj dacă se impune sâmbătă. Tocmai de aia, misiune bănățenilor e mai grea.

”Slatina e în aceeași situație cu Șelimbărul. Am văzut că și ei s-au bucurat la final. Problema e că și Slatina poate obține salvarea matematică. Noi ne agățăm de acel 1 la sută, cât mai este. Chiar vrem să terminăm cu demnitate campionatul acesta. Chiar dacă va fi să retrogradăm, să lăsăm o impresie bună”, a mai spus antrenorul Paul Codrea.

Jucătorii așteaptă suporterii și la Slatina

Tânărul Fabrian Marincu e optimist că Poli se mai poate salva de la retrogradare. El și colegii săi așteaptă mulți suporteri ai echipei la Slatina.

”Suntem conștienți că va fi un meci greu la Slatima. Mergem acolo foarte motivați să luăm cele trei puncte și să jucăm fotbal. Sper până în ultimul moment, de ce nu. Va fi un meci complicat pentru noi, dar încercăm să scoatem maximul. Sperăm să avem mulți suporteri, avem o comunitate de fani frumoși, care ne-a însoțit peste tot în țară”, a punctat Marincu (17 ani), mijlocaș timișorean utilizat în șapte meciuri la Poli în acest sezon.

Poli Timișoara, la ultima deplasare în acest sezon de Liga 2

CSM Slatina – Poli Timișoara se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slatina, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A.

Pentru Poli, acesta este penultimul meci în Liga 2 în cazul în care nu ajunge miraculos la barajul de menținere. Slatina va mai avea apoi încă două partide.

CSM Slatina ocupă locul 4 în Grupa A, cu 28 de puncte, iar Poli Timișoara se află pe ultima poziție, 7, cu 19 puncte, iar sâmbătă poate deveni a treia retrogradată din Liga 2 în acest sezon, după Unirea Constanța și Ripensia Timișoara, ambele prezente în Grupa B.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 20 Apr. 2023, 23:21 Liga 2
Pe aceeași temă