Nicio minune de Paște pentru Poli Timișoara! A pierdut meciul cu Șelimbăr și șansele de menținere în Liga 2 sunt doar teoretice. Paul Codrea: ”Aceștia suntem, aceștia mergem până la capăt”

Anda DELIU 14 Apr. 2023, 17:20 Liga 2

Poli Timișoara a cedat acasă cu scorul de 0-1 în fața Șelimbărului și mai păstrează șanse să prindă barajul de menținere în Liga 2 doar datorită rezultatelor contracandidatelor Metaloglobus și Minaur, altfel era retrogradată matematic din această rundă a patra a play-out-ului.

După două victorii (2-1 acasă cu Miercurea Ciuc și 2-1 la Unirea Slobozia), echipa bănățeană a arătat prost consta sibienilor, aspect pe care Paul Codrea l-a recunoscut, în contextul în care antrenorul și managerul Costel Pantilimon nu par supărați însă dacă echipa ar ajunge în Liga 3.

Șelimbărul a început foarte hotărâtă meciul de pe Știința

Contra unui adversar decis să-și asigure matematic menținerea în Liga 2, Poli nu a putut să facă ce a reușit contra Ciucului și a Sloboziei. În minutul 2, Șelimbărul a avut o transversală, după o reluare a lui Adrian Voicu din interiorul careului. De altfel, Poli nu l-a ”stresat” mai deloc pe portarul Mitrovic, cu excepția unei faze din minutul 10, când Tudor Călin a reluat din apropierea porții, dar un fundaș a îndepărtat balonul din careul mic. În minutul 16, după o presiune mare a sibienilor, formația vizitatoare a și dat gol. După un corner, Monea a trimis la Crișan, iar căpitanul a marcat cu capul din 6 metri, la o fază la care Murariu putea face mai mult. Ulterior deschiderii scorului, ritmul de joc s-a stins destul de mult, iar partida de pe Știința, disputată pe ploaie, a devenit plictisitoare.

Paul Codrea, fără soluții pe bancă

Deși creștinii se raportează la minuni în simbolistica cifrei 3, cu un lot de joc cu o bancă plină de juniori, iată că lui Codrea și echipei nu le-a mai ieșit a treia oară. Gîdea a fost din nou rezervă, ca la Slobozia, asta după ce a ”rezolvat” meciul cu Ciucul prin cele două goluri marcate. A fost însă singura soluție de pe bancă, mult prea puțin pentru a și emite pretenții la acest meci care i-ar fi mărit mult șansele de participare la baraj.

CS Comunal Șelimbăr a reușit să se apare bine, mai ales că are jucători experimentați obișnuiți cu așa ceva, iar, în acest context, cei în jur de 300 de suporteri ai alb-violeților nu au văzut mai nimic în repriza a doua. Spre final, nervii au cedat, iar fanii de pe partea opusă galeriei au înjurat ”banca” oaspeților.

Paul Codrea recunoaște că a pierdut pe lipsa de experiență după ce a renunțat la trei jucători

La venirea sa în postura de antrenor al Politehnicii, Paul Codrea a renunțat la Daniel Benzar, Luka Stojanovic și Milos Sekulic. Acum însă spune că echipa pierde și pentru că de pe bancă nu prea are ce veni cu plus în joc.

”Din păcate, a venit înfrângerea. Sincer, nu mă așteptam. Mă așteptam să fie un joc greu cu o echipă organizată, care joacă destul de simplist, mingi lungi. Din păcate, sunt periculoși la faze fixe. Știam, dar chiar acolo am pierdut meciul. Nici noi n-am făcut un joc grozav în prima repriză mai ales. Am fost destul de statistici, nu ne-am mișcat destul. În repriza a doua am controlat-o în totalitate, dar fără forță în atac. Bineînțeles că nici banca noastră de rezerve nu e foarte valoroasă. Sunt foarte mulți copii din academie. Ei nu au experiență, nu au forță, nu putem să avem pretenții să ne câștige ei meciul. Dar s-au mișcat. Eu zic că și Mario Oprea, care a debutat, a debutat destul de bine, Țurcaș a încercat. Aceștia suntem, aceștia mergem până la capăt”, a spus Codrea.

Poli Timișoara în meciul din play-out cu CS Comunal Șelimbăr: Murariu – D. Radu, Vlaicu (Gîdea 46’), Porumb, Taub, Oanea – Târșa (Tiihonen 78’), Tud. Călin – Marincu (Țurcaș 65’), Gavra (cpt.), Bîrnoi (, M. Oprea 78’). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – E. Adam, Mada, Tiihonen.

Gîdea, ”erou” cu Miercurea Ciuc, a ajuns rezervă

La debutul lui Codrea, cel mai bine a jucat Adrian Gîdea, probabil cel mai tehnic jucător rămas în lot. Ei bine, ulterior s-a schimbat sistemul și jucătorul împrumutat de la CFR Cluj a ajuns rezervă.

Codrea a explicat de ce a luat decizia aceasta, în contextul în care a avut în fața o echipă cu talie și experiență și era clar că tinerii nu aveau cu să facă mari minuni. ”Marincu a jucat foarte bine la Slobozia. S-a mișcat bine, merita să joace. Gîdea a intrat la pauză. Și a avut destul de timp la dispoziție să joace. Și nu a intrat rău nici el, dar toată echipa nu a funcționat astăzi. Meciul a fost de așa natură încât noi nu eram obișnuiți să-l conducem cap-coadă. Eram obișnuiți mai mult să jucăm pe contra, să reacționăm. Chiar dacă încercăm să construim. Ei ne-au lăsat să contruim cam mult și ne-a fost destul de greu, pentru că se apărau supra-algomerat, plus că trăgeau de timp, dădeau mingi lungi, făceau tot timpul mingea în jumătatea noastră. A fost complicat. Multe întreruperi, n-am avut ritm. Nu ne căutăm scuze, dar nu am făcut cel mai strălucit meci azi”, a precizat Codrea.

Nu prea mai e loc de speranță de menținere în Liga 2 pentru Poli Timișoara

Antrenorul Politehnicii a și spus că nu se gândește neapărat la salvarea de la retrogradare, în condițiile în care Metaloglobus, clasata în acest moment pe locul de baraj de menținere, are 4 puncte avantaj și un meci în plus de jucat.

”Nu neapărat că sper. Dar sper la o atitudine bună a echipei în continuare. Am zis că nu cedăm. Mai avem două meciuri. Trebuie să ne prezentăm bine, să jucăm bine. Să îmbunătățim ce n-a mers astăzi și vedem ce se întâmplă”, a mai spus Codrea.

Complimentat de Claudiu Niculescu

Codrea a apreciat că l-a lăudat Niculescu, după ce un jurnalist l-a întrebat dacă le va transmite șelimbărenilor să joace la fel cu Metaloglobus. El a promis că și după retrogradare va apărea un proiect serios.

”Nu-mi permit să le transmit nimic. Îi felicit, e stilul lor de joc. Fiecare joacă cum dorește, cum crede el de cuviință. Am avut o relație foarte bună. M-a felicitat și pentru cum joacă echipa. Acesta un compliment pe care îl iau. Sper să jucăm la fel de bine de acum încolo, poate chiar mai bine. Planul nostru e pe termen lung. Dacă gândim doar de azi pe mâine, nu o să facem nimic la Timișoara. Trebuie să ne dați timp și vom construi ceva durabil, veți vedea”, a conchis Codrea.

Rămasă cu 19 puncte, Poli Timișoara e în continuare pe ultimul loc, 7, în Grupa A de play-out a Ligii 2, dar mai are șanse matematice să prindă locul 5, de participare la barajul de menținere, ocupat de Metaloglobus, cu 23 de meciuri și un meci mai puțin disputat.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, Poli joacă la CSM Slatina (locul 4, 28 puncte) și apoi va mai avea un singur joc de disputat, în ultima etapă, a 7-a, acasă cu Metaloglobus. Până atunci, lupta pentru evitarea retrogradării ar putea fi decisă.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 Apr. 2023, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă