Omar El Sawy a făcut pasul în SuperLigă! FK Miercurea Ciuc l-a vândut la Rapid, dar tânărul a mai fost ofertat de un club din prima divizie

Andrei PASCU 19 May. 2023, 17:13 Liga 2

FK Miercurea Ciuc continuă să anunțe plecările unor jucători importanți din lot, iar vineri, 19 mai, a comunicat faptul că nici Omar El Sawy nu mai continuă după finalul acestui campionat de Liga 2. Tânărul de 19 ani, născut la Târgu Mureș, s-a înțeles cu Rapid.

Omar El Sawy, cedat de FK Miercurea Ciuc la Rapid

Un pas important în față pentru Omar El Sawy, care a făcut trecerea din play-out-ul Ligii 2 la o echipă din play-off-ul SuperLigii României. El a fost cedat la Rapid de FK Miercurea Ciuc, dar a existat interes și de la Farul, posibil campioană în acest sezon.

Omar El Sawy a ieșit în evidență mai întâi cu evoluțiile sale de la echipa U19 a clubului harghitean, cât și cu cele avute atât la echipa de seniori. De altfel, referitor la prestațiile pentru formația ”under” a ciucanilor, Omar El Sawy a dat lovitura chiar în finala Cupei Elitelor din vara trecută.

El și FK Miercurea Ciuc U19 reușeau în vara trecută, chiar pe stadionul Rapid, să învingă Sepsi OSK U19 în Cupa Elitelor, iar El Sawy era marcatorul singurului gol al finalei de la acel moment (scor 1-0). Apoi, tot în vara trecută, a marcat și în finala campionatului dedicat categoriei de vârstă sub 19 ani. A reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor în ultimul act, cu Universitatea Cluj, scor 3-0. FK Miercurea Ciuc U19 devenea pentru a doua oară consecutiv campioana Ligii Elitelor U19, iar Omar El Sawy era desemnat din nou omul meciului, ca în finala Cupei.

 

Omar El Sawy a fost dorit și de Farul, nu numai de Rapid

La nivelul echipelor de seniori, în acest sezon de Liga 2, Omar El Sawya fost jucător de bază la FK Miercurea Ciuc. A evoluat în 21 de jocuri din totalul de 25, totalizând 1349 de minute. A înscris și un gol. Ar fi evoluat și mai mult, însă în iarnă a suferit o accidentare.

Au fost două cluburi care îl voiau pentru Omar, Farul Constanța și Rapid București. Din partea clubului am considerat varianta Constanța mai atractivă, însă în cazul unui transfer nu este suficient ca echipele să se pună de acord, trebuie luată în calcul și părerea jucătorului. Pentru academia noastră, jucătorul este pe primul loc, așa că i-am ascultat părerea, iar acesta, după ce s-a consultat cu familia, a spus da ofertei Rapidului.

Pe lângă faptul că este un talent fotbalistic, Omar este și un tânăr respectabil. Îi dorim mult succes și în acest demers!”, a spus președintele clubului FK Miercurea Ciuc, Zoltan Szondy.

 

  • Omar Sayed Mohamed Mahmoud El Sawy este numele complet al noului jucător al clubului Rapid. Este născut în data de 16 martie 2004, la Târgu Mureș.

Omar El Sawy, mândru că a semnat cu Rapid

După ce și-a pus semnătura pe contractul cu Rapid, Omar El Sawy a oferit câteva cuvinte, conform informațiilor oferite de clubul din Giulești. Este încântat de alegerea făcută:

Este o onoare extraordinară să reprezint acest club. Nu am cuvinte să descriu cum mă simt în acest moment. Este primul meu transfer în adevăratul sens al cuvântului. Faptul că reprezint această echipă mă bucură foarte tare.

În urmă cu un an, tot pe 19 mai, chiar pe acest stadion, câștigam Cupa Elitelor cu fosta mea echipă. Țin minte cum m-am simțit atunci când am intrat pe teren și am văzut acest stadion impresionant. Nu sunt adept al credinței conform căreia Universul îți transmite semne, dar faptul că semnez cu Rapid în aceeași zi în care am marcat și am câștigat Cupa este o coincidență frumoasă.

Cu siguranță voi da totul pentru suporterii Rapidului și pentru acest club. Este un loc extraordinar în care poți evolua. Proiectul pe care îl urmează această echipă este unul progresiv. Vreau să fac parte din acest proiect. Îmi doresc să ajut Rapidul să ajungă campioană și să ajungă în Champions League.

Când am primit oferta din partea clubului am simțit o mare bucurie. Chiar dacă am stat să analizez această decizie, nu am vrut să mă grăbesc, cu inima eram deja aici”.

FK Miercurea Ciuc continuă să se despartă de jucători

Lotul echipei FK Miercurea Ciuc pare că va suferi modificări importante din această vară. Deja, a ajuns la a cincea plecare clubul ciucan. Zilele trecute au mai părăsit echipa patru jucători, Marvin Schieb, Roberto Romeo, Mickael Panos și Claudiu Apro, toți la CS Comunal Șelimbăr.

De altfel, Panos a fost prezentat chiar vineri, confirmând informațiile anunțate de Liga2.ro.

Foto: Rapid

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/circo-massimo-sau-minimo-19271610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-trei-plecari-de-la-minaur-baia-mare-19271592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/birlica-si-fabbrini-nu-renunta-italianul-prin-avocatul-sau-un-fost-membru-ddb-lanseaza-noi-atacuri-impotriva-rtz-si-apch-in-fata-judecatorului-sindic-fostul-director-de-marketing-de-la-dinamo-mer-19271583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brigada-de-arbitri-delegata-la-meciul-care-decide-ultima-retrogradata-din-liga-2-in-acest-sezon-centralul-a-mai-arbitrat-o-pe-metaloglobus-intr-un-joc-important-pentru-ea-19271573

Andrei PASCU 19 May. 2023, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă