OFICIAL | ”U” Cluj își betonează defensiva cu un jucător de la campioana Ligii 2, ”FC U” Craiova. Ardelenii au ajuns la șapte transferuri

Andrei PASCU 19 Jun. 2021, 17:15 Liga 2
OFICIAL | ”U” Cluj își betonează defensiva cu un jucător de la campioana Ligii 2, ”FC U” Craiova. Ardelenii au ajuns la șapte transferuri

Denis Ispas este cel mai recent transfer anunțat de Universitatea Cluj. Fundașul de 27 de ani, care a jucat din ianuarie până în această vară la U Craiova 1948 SA, a semnat sâmbătă cu ardelenii.

Apărătorul nu a mai fost menținut în lotul oltenilor după promovarea acestora în Liga 1.

Denis Ispas, al șaptelea transfer al Universității Cluj în această vară! 

Denis Ispas a jucat pentru U Craiova 1948 SA în 12 partide, iar de 10 ori a fost titular. A început prima parte a campionatului trecut al Ligii 2 la Turris Oltul, unde nu a prins prea multe meciuri, a jucat de numai două ori, asta pentru că o bună perioadă de timp a fost accidentat.

Înainte, fundașul a mai fost legitimat la echipele Farul, Dunărea Călărași, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii) și Chindia Târgoviște.

”Cu o experiență de peste 120 de meciuri la nivelul primelor două ligi din România, Denis Ispas este, începând de astăzi, jucătorul Universității Cluj.

Fundașul central originar din Târgoviște și-a început parcursul în fotbal la Chindia. A debutat în prima echipă la sfârșitul sezonului 2011/2012, într-un meci din Liga 2 câștigat de Chindia împotriva celor de la FC Maramureș. În cei cinci ani în care a îmbrăcat tricoul târgoviștenilor, Ispas a bifat 74 de meciuri la nivelul primelor două ligi și a înscris un gol într-o partidă cu UTA din sezonul 2015/2016.

Fotbalistul a petrecut o scurtă perioadă la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2017/2018 (AS Șirineasa pe atunci), iar apoi a făcut pasul spre Liga 1, semnând cu Dunărea Călărași. A strâns 12 partide în prima jumătate a campionatului, toate din postura de titular, reușind să înscrie și un gol în meciul cu Politehnica Iași. În a doua parte a sezonului 2018/2019 a îmbrăcat tricoul celor de la Farul Constanța în 10 meciuri. După experiența de la malul Mării Negre a ajuns la Turris Turnu Măgurele. A bifat 25 de partide ca titular și a înscris un gol pentru formația din Teleorman pe parcursul sezonului 2019/2020. Turris s-a retras din campionatul Ligii a II-a la finalul turului sezonului trecut, iar Denis Ispas a ajuns la FC U Craiova. A jucat în trei partide din sezonul regulat pentru olteni și în nouă meciuri de play-off, contribuind la promovarea de pe primul loc a formației craiovene.

Bun venit la U, Denis Ispas!”, au anunțat ardelenii, pe site-ul oficial, FC U Cluj.

  • Ispas, ca și Balgiu, Voinea, Tescan și Mitrea, alte noi achiziții ale clubului ”U” Cluj, a fost antrenat de Erik Lincar la Turris Oltul. Antrenorul vrea să formeze un grup unit pe Cluj Arena.

”U” Cluj s-a și despărțit de 14 jucători până acum 

Fundașul născut la Târgoviște, de 1.86 m, este al optulea transfer al Universității Cluj în această vară. Până acum, Erik Lincar i-a mai primit pe Cristian Balgiu (SCM Gloria Buzău), Albert Voinea (UTA), Costinel Gugu (”FC U” Craiova), Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia), Dragoș Tescan (UTA) și Florinel Mitrea (Chindia Târgoviște).

Dacă lista plecărilor e destul de stufoasă, până acum fiind aduși șapte jucători, lista plecărilor este și mai lungă. Clubul a anunțat plecarea a nu mai puțin de 14 jucători ale căror contracte expiră la finalul acestei luni, dintr-un foc. Iulian Anca-Trip, Lucas Chacana, Cristian Gavra, Idan Golan, Dan Berci, Srgian Luchin, Vlad Muțiu, Robert Neciu, Derick Ogbu, Rareș Sburlea, Cătălin Ștefănescu și Donaldo Acka sunt nevoiți să își caute noi echipe.

De exemplu, Muțiu a semnat cu FC Hermannstadt.

Foto: Universitatea Cluj și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Jun. 2021, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă