OFICIAL | Poli Timișoara s-a despărțit de Roberto Hațegan și Daniel Benzar, însă a anunțat și mai mulți jucători pe care i-a cedat altor cluburi

Anda DELIU 14 Feb. 2022, 17:24 Liga 2
OFICIAL | Poli Timișoara s-a despărțit de Roberto Hațegan și Daniel Benzar, însă a anunțat și mai mulți jucători pe care i-a cedat altor cluburi

Deși sezonul acesta a rămas cumva fără obiectiv, întrucât nu mai are șanse la play-off, și nici retrogradarea nu pare o amenințare, Poli Timișoara a renunțat la alt tânăr jucător adus vara trecută cu mari speranțe.

Deși la vremea respectivă Roberto Hațegan era prezentat ca mare talent, acum clubul se dispensează ușor de el, la ”pachet” cu Daniel Benzar, cel care și-a luat ”catrafusele” și a plecat în SUA anul trecut, în noiembrie.

Benzar și Hațegan, ”game over”, alți tineri, împrumutați și ei

Clubul a anunțat că s-a ajuns la un acord privind rezilierea cu Benzar, dar și cu Hațegan.

În cazul lui Benzar, fotbalistul s-a supărat că nu a fost inclus în lotul pentru meciul de Cupa României cu Rapid și dus a fost. Hațegan a venit în vară liber de contract, fără să finalizeze junioratul la Nurnberg, dar avea un potențial evident. Iată că Nicolae Croitoru nu pare să aibă nevoie de un tânăr cu calități.

”Daniel Dumitru Benzar (24 ani) a semnat cu Politehnica în luna iulie a anului trecut, sosind de la Rapid. Jucător de profil ofensiv, acesta a marcat trei goluri în zece partide pentru echipa noastră în actuala ediţie de campionat.
Nicholas Roberto Haţegan (20 ani) a semnat cu Poli în vara anului trecut. Mijlocaşul ofensiv româno-american a înregistrat opt prezenţe în ediţia 2021-22 a Ligii 2. A marcat un gol în jocul de campionat câştigat de alb-violeţi la Techirghiol, cu Unirea Constanţa (scor 2-0).
Mulţumim şi succes în continuare în cariera sportivă!”, a anunțat Poli Timișoara.

Departamentul de comunicare al clubului timișorean spune că alte explicații vor veni la o conferință de presă care se va organiza săptămâna viitoare. Sâmbătă, Hațegan a jucat într-un amical al CSC Dumbrăvița.

  • Benzar a prins 10 meciuri (706 minute) în acest sezon de Liga 2 pentru Poli și a marcat trei goluri, cu Dunărea Călărași (3-1), FC Buzău (1-1) și Ripensia (1-3).
  • Hațegan a fost utilizat în 8 meciuri (135 minute), de fiecare dată ca rezervă, și a înscris un gol, cu Unirea Constanța (2-0).

Alți tineri, dați împrumut în ligi inferioare

Poli a luat iarna aceasta doi tineri jucători sub formă de împrumut, pe Alexandru Iamandache și Gabriel Plumbuitu. În schimb, clubul își împrumută proprii jucători în ligi inferioare.

Samuel Costea va ajunge la Buziaș, în Liga 4, eșalon în care va ajunge și portarul Robert Popeț, la echipa din Deta. Portarul s-a accidentat serios în vară și e trimis să își revină.

Este puțin surprinzător că clubul îl împrumută și pe Tudor Moțiu la CSC Dumbrăvița, în Liga 3, după ce făcuse meciuri bune la echipa mare.

De la juniori, Marco Mircea a mers la Ripensia, Eduard Amariie, la Dumbrăvița, Denis Bot și Ralf Kuhn, la Periam, iar Robert Stemate la Giarmata, tot în Liga 4.

”În atenţia clubului vor rămâne următorii jucători tineri, care îşi vor continua dezvoltarea, până în vară, la alte cluburi din zona noastră.

Samuel Costea (21 ani) va evolua în stagiunea de primăvară pentru CS Phoenix Buziaş, club care se luptă pentru accederea în Liga 3. Sami a venit la Poli de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii în vara anului trecut. Mijlocaşul lateral a fost pe teren în patru meciuri din Liga 2 ale echipei noastre.

Robert Alin Popeţ (20 ani) va evolua în prima parte a anului pentru CSO Deta (L4 Timiş). Popeţ s-a alăturat clubului nostru în vara lui 2021 de la CSC Dumbrăviţa. Din păcate tânărul portar s-a accidentat grav în pregătiri înaintea startului sezonului şi nu a înregisrat prezenţe oficiale în tricoul echipei noastre.

Tudor Moțiu (17 ani) va evolua sub formă de împrumut până la finele stagiunii pentru CSC Dumbrăviţa. El este un exponent al generației 2004 a Politehnicii care a debutat la seniori încă din sezonul 2020-21 (în Cupa României). În actuala stagiune tânărul stoper a evoluat în două partide de Liga 2 pentru echipa noastră, la care se adaugă alte două jocuri din Cupa României, competiţie în care a şi marcat un gol.

De asemenea, în această pauză competiţională mai mulţi tineri din Academia Politehnica Timişoara au semnat tot sub formă de împrumut până la finalul stagiunii cu cluburi de seniori:

Marco Mircea (17 ani, fundaş) a fost împrumutat la Ripensia până la finalul sezonului.

Eduard Amariei (18 ani, fundaş) va evolua tot sub formă de împrumut la CSC Dumbrăviţa, în Liga 3.

Denis Bot (18 ani, fundaş) şi Ralf Kuhn (18 ani, mijlocaş) vor evolua în sezonul de primăvară pentru Avântul Periam, în Liga 3.  

Robert „Bobo” Stemate (18 ani, fundaş) a fost împrumutat la Millenium Giarmata (L4 Timiş)”, anunță Poli Timișoara în ultima zi de transferuri din această iarnă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zece-jucatori-de-la-echipe-din-liga-2-convocati-la-nationala-u19-de-adrian-vasii-testul-final-un-amical-cu-poli-iasi-19219408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-impus-fara-probleme-in-amicalul-cu-metalurgistul-cugir-dupa-cele-doua-remize-in-care-nu-marcase-nicolae-croitoru-spune-ce-imbunatatiri-mai-vrea-la-echipa-19219196

 

Anda DELIU 14 Feb. 2022, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă