Progresul Spartac a anunțat cei nouă jucători de care se desparte. Doar doi erau ”veterani” în lot și surprinde plecarea a cel puțin patru dintre ei

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 13:28 Liga 2
Progresul Spartac a anunțat cei nouă jucători de care se desparte. Doar doi erau ”veterani” în lot și surprinde plecarea a cel puțin patru dintre ei

Progresul Spartac este una dintre echipele din Liga 2 care au început în această săptămână pregătirea părții a doua a sezonului. Trupa bucureșteană a sunat adunarea joi, 11 ianuarie 2024, iar primele informații oferite după începerea antrenamentelor le-a oferit sâmbătă după-amiază.

Intr-o discuție avută vineri cu reporterul Liga2.ro, antrenorul Andrei Erimia spunea că va renunța la 8-10 jucători avuți în lot la încheierea meciurilor din 2023, că siguri pe locurile lor la echipă sunt Andreas Chirițoiu și Andrei Florescu, mai ales că ei au evoluat și la o altă formație în debutul acestui sezon și nu mai pot activa în altă parte, iar primele achiziții sunt frații Despa, Alexandru și Denis, puși pe liber de CS Tunari, colegă din Liga 2.

Progresul Spartac a dat start pregătirii în 2024: ”Andrei Erimia a pornit procesul de reconstrucție”

Despre reunire, Progresul Spartac a transmis public, prin intermediul paginii sale de Facebook, faptul că jucătorii au efectuat vizita medicală și că Andrei Erimia a pornit procesul de reconstrucție pe care îl anunțase încă din finalul anului trecut. În rest, nimic nou, concret, ca de exemplu lotul pe care stafful tehnic îl are la dispoziție.

”Progresul revine pe teren!
După o vacanță binevenită pentru jucătorii și antrenorii noștri, aceștia au revenit săptămâna aceasta înapoi pe terenul din Intrarea Vrabiei, pentru primele antrenamente ale anului, după ce și-au obținut vizele medicale.
De la fotbaliștii care poartă de ani buni culorile bleu-albastre, la cei care ni s-au alăturat în acest sezon, însoțiți de juniori din cadrul academiei, și chiar și de câțiva jucători aflați în probe, lotul progresist se pregătește de o iarnă încărcată cu amicale, pornind astfel procesul de reconstrucție declarat de antrenorul Andrei Erimia la sfârșitul lui 2023, unul gradual, sustenabil, care va privi următoarele sezoane ale echipei noastre de seniori.
Cu siguranță, vom mai lua parte la câteva schimbări de personal până la reluarea Ligii a 2-a împotriva Gloriei Buzău, însă până vom putea anunța vreun nou transfer încheiat, vom reveni astăzi, chiar în această seară, cu lista jucătorilor cu care clubul nostru a ajuns la o înțelegere de comun acord, care vor părăsi Intrarea Vrabiei în această iarnă.
Tot înainte!”, a comunicat clubul care și-a disputat meciurile de pe teren propriu fie la Buftea, fie la Clinceni.

Nouă jucători pleacă de la Progresul Spartac în această iarnă

Ulterior, la câteva ore distanță, clubul a comunicat numele a nu mai puțin de nouă jucători cu care nu va mai continua colaborarea în partea a doua a sezonului.

Printre aceștia se află jucători care au evoluat mai mult sau mai puțin în primele 15 etape ale acestei ediții de Liga 2, iar surprinzătoare sunt despărțirile de Nicolae Leafu, Andrei Purice, în special, Isaac Solet și Aurelian Păun. De exemplu, cu convocarea primită de Solet la naționala Republicii Centrafricane, care a produs o premieră istorică pentru club, s-a mândrit mult timp.

Pe lângă cei patru, Andrei Erimia nu se va mai baza nici pe Leonard Alexandrescu, Mario Preda, Tudor Tenică, Cristian Istrate și Bogdan Istratie.

”Cu nouă jucători mai puțini la reunirea lotului!
Chiar dacă documentele finale nu au fost încă semnate, clubul nostru a ajuns în ultimele săptămâni la un acord comun cu nouă jucători care au evoluat sezonul acesta în bleu-albastru, aceștia urmând să părăsească Intrarea Vrabiei în această iarnă. Îi listăm mai jos, rânduiți în ordinea numerelor purtate:
#𝟑 𝐋𝐞𝐨𝐧𝐚𝐫𝐝 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 (𝟒𝟕𝟗 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟕 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢), împrumutat la începutul campionatului de la Concordia Chiajna, va reveni în această iarnă la clubul său de origine. Acesta a fost un jucător foarte important la începutul sezonului, imediat după reintrarea haotică în Liga a 2-a, și deși a jucat mai puțin a doua jumătate a toamnei, acesta a continuat să fie un coleg apreciat din colectivul nostru.
#𝟕 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐨 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐚 (𝟏𝟔𝟏 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟒 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) va reveni și el la FCSB după câteva luni de împrumut în Intrarea Vrabiei. Deși a prins mai puține minute în lupta sa pentru locul de „under”, nu vom uita debutul său de la Reșita, la mai puțin de 24 de ore după ce a semnat cu noi, unde a fost unul dintre cei mai periculoși jucători ofensivi bleu-albaștrii, în partida care ne-a adus unicul punct al sezonului de până acum.
#𝟏𝟕 𝐓𝐮𝐝𝐨𝐫 𝐓𝐞𝐧𝐢𝐜𝐚̆ (𝟔𝟎 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟑 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) va reveni înapoi la Kids Tâmpa Brașov, după împrumutul său la clubul nostru, unde a avut parte de o nouă experiență, debutând la Liga a 2-a la 18 ani, chiar dacă nu a avut parte de prea multe minute pe teren.
#𝟐𝟏 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞 (𝟔𝟒𝟖 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟗 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) va reveni și el înapoi la clubul său originar, Viitorul Cluj. Deși s-a aflat la prima sa experiență de Liga a 2-a în acest sezon, acesta a jucat în aproape fiecare meci al său din timpul petrecut la clubul nostru.
#𝟐𝟒 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐮𝐫𝐢𝐜𝐞 (𝟒𝟒𝟕𝟖 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟔𝟕 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) este unul dintre cei mai importanți jucători care ne va părăsi în această iarnă. Nu doar datorită timpului său petrecut în primul 11 sezonul acesta, ci și datorită timpului îndelungat pe care l-a petrecut în Intrarea Vrabiei. Produs al academiei noastre, acesta a debutat la echipa mare încă din toamna lui 2018, la doar 16 ani împotriva celor de la CS Făurei. După o accidentare gravă și îndelungată la genunchi, el a revenit cu brio în lotul progresist în 2021, moment din care s-a impus ca unul dintre cei mai importanți mijlocași din Intrarea Vrabiei, fiind titular în aproape toate meciurile din Liga a 2-a de până acum.
#𝟐𝟖 𝐈𝐬𝐚𝐚𝐜 𝐒𝐨𝐥𝐞𝐭 (𝟕𝟎𝟏 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟏𝟎 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) este cu siguranță un jucător care va rămâne în memoria colectivului progresist, până și cu doar o toamnă în Intrarea Vrabiei, prin abilitatea pe care o arăta pe teren, driblându-și adversarii, prin golurile marcate, sau prin faptul că a devenit primul jucător internațional contractat la Progresul Spartac, după ce a debutat pentru Republica Centrafricană în noiembrie.
#𝟓𝟓 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐚̆𝐮𝐧 (𝟗𝟗𝟎 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟏𝟏 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) a devenit portarul principal al Progresului din momentul în care a pășit în Intrarea Vrabiei, ratând doar un singur meci. Până și dacă privim situația noastră din clasament, contribuția acestuia între buturi a fost una foarte importantă, apărând de mai multe ori echipa noastră în situații dificile.
#𝟗𝟓 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 𝐋𝐞𝐚𝐟𝐮 (𝟕𝟖𝟒𝟐 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟗𝟑 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) este jucătorul cu cele mai multe minute în tricoul progresist care va părăsi clubul nostru în această iarnă. Cel mai experimentat fotbalist din lotul nostru, fundașul a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători bleu-albaștrii din ultimii ani, fiind, cu excepția unei pauze de doi ani, aproape în permanență un zid defensiv din linia de fund a clubului nostru, de la sosirea sa în Intrarea Vrabiei din 2017, din primul nostru sezon în Liga a 3-a, și până în acest moment.
#𝟗𝟖 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞 (𝟐𝟓𝟔 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐭𝐞, 𝟖 𝐌𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢) va reveni înapoi la Politehnica Iași, după împrumutul său la clubul nostru, unde a jucat în opt meciuri purtând tricoul bleu-albastru.
Le mulțumim tuturor acestora pentru timpul lor petrecut în Intrarea Vrabiei și pentru fiecare mod în care au contribuit în mod pozitiv ecosistemul progresist! Le urăm mult noroc în continuare în cariera lor fotbalistică!
Tot înainte!”, a sunat anunțul clubului.

  • 20 este locul ocupat de Progresul Spartac în Liga 2 după 15 etape, ultimul, cu doar 1 punct acumulat, într-un egal înregistrat în deplasare la CSM Reșița (scor 0-0), în etapa 5.Golaverajul pe care îl are este 8-38.

Momentan, la capitolul achiziții, clubul nu a anunțat nimic oficial, chiar dacă antrenorul Andrei Erimia spunea că primele mutări sunt frații Despa.

Jucătorii de care se desparte Progresul Spartac, meciuri și minute bifate în acest sezon de Liga 2:

  • Aurelian Păun (22 ani, portar) – 11 meciuri, 990 minute
  • Leonard Alexandrescu (21 ani, fundaș) – 7 meciuri, 479 minute
  • Nicolae Leafu (28 ani, fundaș) – 13 meciuri, 1082 minute
  • Cristian Istrate (22 ani, fundaș) – 9 meciuri, 649 minute
  • Andrei Purice (21 ani, mijlocaș) – 12 meciuri, 820 minute
  • Isaac Solet (22 ani, mijlocaș) – 10 meciuri, 704 minute, 2 goluri
  • Tudor Tenică (18 ani, mijlocaș) – 3 meciuri, 58 minute
  • Mario Preda (17 ani, atacant) – 5 meciuri, 165 minute
  • Bogdan Istratie (20 ani, atacant) – 8 meciuri, 251 minute

În afară de Leafu și Purice, ceilalți au fost achiziționați la începutul sau pe parcursul sezonului actual.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-schimbari-importante-de-lot-a-facut-primele-achizitii-19297346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-joaca-noua-amicale-in-aceasta-iarna-19296938

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miza-reala-a-clubului-progresul-spartac-nu-este-mentinerea-in-liga-2-19296536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-la-final-de-an-dupa-o-prima-parte-a-sezonului-dezastruoasa-pentru-progresul-spartac-19296290

Marius ANGHEL 14 Jan. 2024, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă