Mandatul lui Cristian Pustai la Gloria Buzău, numărat! Finanțatorul privat al echipei cere public demisia antrenorului și staffului său, însă va propune și demiterea

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 14:05 Liga 2
Mandatul lui Cristian Pustai la Gloria Buzău, numărat! Finanțatorul privat al echipei cere public demisia antrenorului și staffului său, însă va propune și demiterea

Înfrângerea suferită de Gloria Buzău la Clinceni, luni după-amiază, cu Unirea Constanța (scor 1-3), penultima clasată înaintea jocului, a tulburat și mai mult apele la clubul din Crâng, iar reacțiile sunt din toate părțile.

Pe de o parte, rețelele sociale vuiesc de mesaje în care antrenorul Cristian Pustai (55 de ani, la 12 octombrie) este apostrofat de internauți, i se cere demisia, iar echipa este acuzată că a ”trântit” meciul cu Unirea Constanța, în timp ce, pe de altă parte, acționarul privat al clubului a lansat tot în spațiul virtual o scrisoare deschisă prin care îi cere demisia staffului tehnic.

Deranj la Gloria Buzău după eșecul cu Unirea Constanța

Gloria Buzău este pe locul 8 în clasamentul Ligii 2 după opt etape neîncheiate, cu 13 puncte acumulate, la doar cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați și la un punct de ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, de Unirea Slobozia, clasată pe 6.

Chiar și în aceste condiții, marii cunoscători de fotbal din Buzău și aproape inexistenți în tribune la meciurile Gloriei continuă să pună presiune și vor demiterea antrenorului principal Cristian Pustai. Acestora li se alătură de astăzi, 4 octombrie 2022, și finanțatorul privat al clubului, Constantin Cristea, om de afaceri buzoian deținător inclusiv al trustului Campus Media.

Prin intermediul televiziunii locale Campus TV și a site-ului oficial al acesteia, finanțatorul privat al Gloriei, minoritar față de Consiliul Local al Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău, solicită public demisia lui Cristian Pustai și a colaboratorilor săi din stafful tehnic.

Finanțatorul privat al Gloria Buzău cere public demisia staffului tehnic condus de Cristian Pustai

Cristea, care este și președintele Consiliului Director al clubului, se folosește de publicația sa, fără să își asume personal această cerere, pentru a transmite faptul că nu mai susține stafful tehnic condus de Pustai și îi solicită demisia în urma eșecului cu Unirea Constanța, însă transmite și că va înainta propunerea de demitere în cadrul ședinței de .

”Campus Media, finanțatorul privat al echipei Gloria Buzău, formație care evoluează în Liga 2 Casa Pariurilor, având Promovarea ca obiectiv clar, a luat decizia retragerii sprijinului pentru staff-ul tehnic al echipei, solicitându-i, în același timp, demisia, urmare a rezultatelor sub așteptări, obținute în primele 8 etape ale campionatului, culminând cu înfrângerea de ieri, 3 octombrie, cu Unirea Constanța (1-3).

Menționăm că acest mesaj a fost transmis de către reprezentanții Campus Media, aseară, într-o discuție față în față cu staff-ul tehnic al formației din Crâng.

De asemenea, propunerea de demitere va fi înaintată în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Executiv al clubului din Crâng (n.r. – Nu există Comitet Executiv în cadrul unui club. Este vorba, probabil, despre ședința de Comitet Director, iar deciziile acestuia trebuie aprobate în Adunarea Generală a Asociaților).

Propunerile noastre pentru banca tehnică sunt două: un antrenor cu experiență și un antrenor buzoian, neimplicat în scandalurile cu blaturi și pariuri care au îndepărtat buzoienii de echipa lor dragă.

Încă de anul trecut, când am decis să ne angrenăm în acest proiect ambițios, am considerat oportun să finanțăm performanța. Din păcate, în ciuda valorii de necontestat pe care o are staff-ul condus de profesorul Cristian Pustai, pentru care avem în continuare același respect, rezultatele echipei sunt cele care înclină balanța către decizia luată de finanțatorul privat.

Indiferent cine va conduce banca tehnică, obiectivul clar rămâne Promovarea!”, sună scrisoarea semnată ”Campus Media”, acționar care are doar 20 la sută din acțiunile AS FC Buzău, însă care este mână în mână cu Consiliul Județean Buzău (40 la sută), unde vicepreședinte este Felix Rache, nimeni altul decât ginerele lui Constantin Cristea. Celelalte 40 la sută din acțiuni aparțin Consiliului Local al Municipiului Buzău.

În urmă cu aproape un an, Felix Rache (cu șapcă) și ceilalți băieți din fruntea echipei din Buzău, îi sărbătoreau ziua lui Cristian Pustai și erau încântați de rezultatele peste așteptări. Acum îl vor plecat pe experimentatul antrenor.

Gloria Buzău, la cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați, echipă pe care o va întâlni și în grupele Cupei României

Pe lângă clasarea din campionat, pe locul 8 după opt etape, însă foarte aproape de primul loc, Gloria Buzău este una dintre cele șase echipe din Liga 2 calificată în faza grupelor Cupei României. Acolo va întâlni FC Botoșani (acasă), UTA Arad (acasă) și SC Oțelul Galați (deplasare).

În etapa a 9-a, Gloria Buzău are meci acasă, marți, 11 octombrie, de la ora 17:00, în încheierea rundei, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 4, 15 puncte).

Ședința în care se va propune demiterea lui Cristian Pustai și a staffului său are loc astăzi, de la ora 17:00.

Foto: FC Buzău

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă