Octavian Benga s-a felicitat după victoria din derby-ul cu Ripensia. Cum comentează decizia jucătorilor la al doilea penalty: ”Rezultatele mele la această echipă s-au datorat acestui aspect”

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 21:45 Liga 2

Octavian Benga a fost mândru de victoria obținută de echipa sa în etapa a 5-a a Ligii 2. În derby-ul timișorean, ASU Poli a câștigat cu 2-0 cu Ripensia, după două lovituri de la 11 metri. La a doua, Mircea Axente și Alexandru Popescu nu l-au ascultat pe antrenor, care ar fi vrut să execute jucătorul cel mai experimentat, adică Axente. Benga spune însă că atuul echipei sale e unitatea grupului, iar acea fază a relevat acest aspect.

Benga a spus că, pentru el, acesta a fost meciul cel mai greu. Pentru că fanii îți doreau foarte mult un succes. ”Este cel mai greu meci de când a început campionatul, pentru că e un derby local. A fost o presiune normală pe mine, pentru că știam cât de mult își doresc fanii noștri să câștige acest meci. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm în primul rând pentru ei. Consider că, în câmp, ostilitățile au fost conduse de noi de la începutul jocului până la final. Chiar dacă am un respect pentru tot ce înseamnă Ripensia, patronul lor, antrenorul Cosmin Petruescu, jucători și fanii lor, dar trebuie să recunoaștem că a fost vizibil că echipa mai bună a fost ASU Politehnica Timișoara. Am avut o posesie mai bună, am fost mai agresivi ca ei, am câștigat duelurile, am avut ocazii de poartă foarte multe. Puteam să înscriem mult mai multe goluri astăzi pe parcursul jocului. Cei de la Ripensia nu-mi amintesc să ne fi pus în dificultate. Îmi felicit jucătorii, pentru că a fost o săptămână grea, cu accidentări. În ultimele meciuri, Poli nu a prea mai învins Ripensa. Mă bucur că am făcut asta pentru fanii noștri, e foarte, foarte important”, a spus Benga.

Grupul este mai important decât individul. ”Vreau să mă felicit că am reușit să creeze o atmosferă bună în echipă”

La faza celui de-al doilea penalty, Benga a strigat de mai multe ori să execute tot Axente, cel care executase și la prima lovitură de pedeapsă și marcase. Cu toate acestea, Alexandru Popescu a executat și a înscris.

Benga nu pare să se fi supărat, în contextul victoriei, și a explicat că ține mult la atmosfera din lot. ”Era o ordine în care să bată Axente. Popescu era al doilea, dacă ieșea Axente, bătea Popescu. Amândoi execută bine. Vreau să mă felicit că am reușit să creeze o atmosferă bună în echipă. Jucătorii să fie constienți între ei, să nu fie egoiști și a fost discuția lor să dea gol și Popescu. Acest lucru este un lucru pozitiv. L-am înțeles. Axente a cedat și i-a permis colegului lui să înscrie, să fie și el pe lista marcatorilor. Tot ceea ce facem, facem în echipă. De când am venit la această echipă le-am spus că grupul este mai important decât individul. Rezultatele mele la această echipă s-au datorat acestui aspect”, a punctat antrenorul polist.

Alexandru Popescu a înscris cu Ripensia primul său gol în trei meciuri jucate pentru ASU Poli. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Credit dat tinerilor

În etapa a cincea, a debutat și Doru Andrei. Portarul Alexandru Borbei e dorit de Lecce, iar Benga a ținut să se felicite că l-a debutat, după care a spus și ce viitor îi prevede lui Andrei.

”Am ținut expres să mai debutez un copil, pe Doru Andrei. Am avut încredere la începutul campionatului și am fost poate, considerat puțin nebun, pentru că am jucat cu un portar de 17 ani. Mă bucur că i-am deschis un viitor acestui copil. Am riscat și rezultatele au fost potrivite. Pot spune că am schimbat destinul acestui copil, pentru că au venit multe oferte pentru el. Legat Doru Andrei, am mai debutat un copil născut în 2003. În timp va deveni, din punctul meu de vedere, un jucător important nu numai pentru Poli Timișoara, cât și pentru fotbalul românesc”, a punctat Benga.

ASU Poli s-a impus fără probleme în derby-ul Timișoarei cu Ripensia și a urcat pe locul 1 în Liga 2. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Petre Ivanovici, prezentat în dimineața jocului, trimis și el pe teren

Acontat recent și anunțat în ziua meciului, Petre Ivanovici a debutat și el la ASU Poli. Deocamdată, e în urmă cu pregătirea.

”Săptămâna asta s-a accidentat Popovici. Și Plazonja a avut ceva probleme medicale după o lovitură de la Reșița, când a fost călcat pe genunchi. L-am transferat rapid pe Ivanovici. Am și riscat cu el, pentru că era nepregătit, dar asta era situația. L-am aruncat în luptă pe Ivanovici, pentru că Manea era puțin picat fizic și cred că 10-15 minute a dus un joc bunicel”, a explicat Benga situația lui Petre Ivanovici.

În urma victoriei cu Ripensia și a celorlalte rezultate desfășurate până acum în etapa a 5-a, ASU Poli a urcat pe locul 1 în Liga 2, cu 11 puncte. Runda viitoare va juca la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-s-a-impus-fara-probleme-in-derby-ul-timisoarei-cu-ripensia-cu-doua-goluri-de-la-11-metri-dublu-debut-la-alb-violeti-care-au-urcat-pe-primul-loc-al-clasamentului-ligii-2-19149736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 21:45 Liga 2
Pe aceeași temă