ASU Poli, aproape de un super-transfer! Echipa din Italia care a făcut ofertă pentru portarul Alexandru Borbei

Andreea VISU 24 Sep. 2020, 19:56 Liga 2

Alexandru Gabriel Borbei, portarul în vârstă de doar 17 ani al echipei ASU Politehnica Timișoara, este aproape de transferul carierei. Italienii de la Lecce negociază cu șefii clubului bănățean din Liga 2 trecerea jucătorului în Peninsulă.

Potrivit surselor Liga2.ro, pe adresa clubului ASU Poli Timișoara a sosit o ofertă de la Lecce, pentru portarul Alexandru Borbei.

Alex Borbei, de la ASU Poli la Lecce

Discuțiile sunt avansate, iar tânărul portar este pe cale să o părăsească pe ASU Poli în favoarea lui Lecce, echipă retrogradată în sezonul trecut din Serie A.

Component al echipei naționale sub 18 ani, Borbei a fost integralist în toate cele patru meciuri disputate până acum în noul sezon al Ligii 2. A bifat trei meciuri din patru fără gol primit. Acesta a încasat un singur gol, în jocul cu Farul Constanța, câștigat de către bănățeni cu scorul de 2-1.

Mai mult decât atât, portarul Alex Borbei a și marcat un gol în tricoul echipei naționale U16, în meciul său de debut, în luna februarie a anului 2019. România a încheiat la egalitate acea partida, scor 1-1, cu Cipru.

VIDEO: Portarul Alex Borbei, gol la naționala U16

A refuzat FCSB, Sampdoria și Academia „Gheorghe Hagi”

În urmă cu mai bine de un an, Alexandru Borbei a dezvăluit pentru Liga2.ro că a fost contactat de către FCSB, însă a refuzat pe motiv că își dorește un transfer în străinătate.

„Cineva de la FCSB a luat legătura cu mine. M-a întrebat dacă m-ar interesa un transfer la FCSB. Eu, de la Timișoara, vreau să plec doar în străinătate. Deocamdată, nu știu dacă va exista un transfer în vară”, spunea Alex Borbei, pentru Liga2.ro.

Tatăl său a explicat cum tânărul portar, la doar 15 ani, a avut puterea de a refuza chiar și Sampdoria. „A zis că vrea să mai vadă cum este și la alte cluburi din afară și nu a vrut să rămână acolo. Noi nu l-am forțat, face cum vrea el. Impresarul Cătălin Sărmășan este cel care l-a dus la Sampdoria. Noi, ca și părinți, îl sprijinim în tot ceea ce vrea să facă”, a spus tatăl lui Alex Borbei.

Puștiul a fost dorit și de către Gheorghe Hagi la academia sa, însă nu a dorit să rămână în cadrul clubului de pe malul mării. „Nu i-a plăcut atmosfera de acolo și nu a vrut să rămână. Apoi pe fir a intrat Pavel Velcotă, de la LPS Banatul, și l-a chemat la un trial la Arad. A ajuns la ASU Poli Timișoara după ce a fost văzut de Iulian Prodana. A ieșit campion național la ASU Poli cu grupa 2003”, a mai spus tatăl tânărului fotbalist.

ASU Politehnica a achiziționat doi portari în ultimele zile, pe Emanuel Fișteag (23 de ani) și Marko Deronja (24 de ani). Titularul din sezonul trecut al timișorenilor, Rareș Murariu (21 de ani), a ajuns la Gaz Metan Mediaș, unde ar putea evolua pentru echipa secundă, din Liga 3, iar Mario Contra a ajuns la FC Botoșani. Într-unul dintre meciurile acestui sezon, rezervă ca portar la ASU Poli a fost și Mario Andrei Cuzmanovici (16 ani).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-ex-iugoslav-la-asu-poli-timisorenii-au-achizitionat-un-fotbalist-sloven-19149419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-de-timisoara-se-joaca-pe-stiinta-cosmin-petruescu-inainte-de-asu-poli-ripensia-pentru-mine-nu-va-fi-un-meci-special-19149485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/murariu-pomenit-in-discutia-dintre-dusan-uhrin-si-vali-iordanescu-ce-spune-dan-alexa-despre-transferul-portarului-de-la-asu-poli-la-gaz-metan-19149434

Andreea VISU 24 Sep. 2020, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă