Octavian Benga rămâne fără victorie pe banca echipei Poli Timișoara, ba chiar coboară pe ultimul loc după eșecul cu Ripensia: ”Nicio echipă nu a meritat victoria. Câțiva jucători m-au dezamăgit”

Anda DELIU 06 Nov. 2022, 14:51 Liga 2

Revenit de șase runde pe banca echipei Poli Timișoara, Octavian Benga a reușit trei egaluri în calitate de antrenor principal al alb-violeților și rămâne fără victorie după partida pierdută cu 1-0 contra rivalei locale Ripensia.

Antrenorul a fost supărat și pe jucători și pe arbitraj, și spune că la Poli se întâmplă lucruri negative rundă de rundă.

Octavian Benga considera egalul echitabil

Octavian Benga a apreciat că meciul decis în minutul 90+1 de execuția superbă a lui Mihai Ene ar fi trebuit să se termine egal. Dar a scăpat din vedere un detaliu extrem de important: că nimeni din lotul echipei sale nu e capabil de o execuție ca a lui Ene.

Antrenorul a și criticat jucătorii. ”Cred că rezultatul cel mai echitabil era un rezultat de egalitate. Nicio echipă nu a meritat victoria. Un joc modest. Ca marea majoritate a celor din Liga 2. Dar nu asta ne intersează pe noi. Ne-am dorit să câștigăm. Nici cu egalul nu ne mulțumeam. Trebuie să se termine egal. Din păcate, îmi pare rău să o spun, câțiva dintre jucătorii am crezut că se pot autodepăși sau pot să joace la un nivel superior. Câțiva dintre ei m-au dezamăgit. Dacă nici de la jucători mai valoroși din cadrul lotului nu avem așteptări, atunci de la cine? Un rezultat nemeritat, trebuia să se termine egal, care și acela era negativ pentru noi. Nu știu la ultima fază dacă a fost henț sau nu. Contează doar rezultatul”, a punctat Benga.

Fatjon Celani și Angelos Karatasios, prezentați de club cu două zile înaintea jocului, nu au putut fi legitimați, deși Benga îi voia în lot. ”Din păcate, nu le-a venit cartea verde. Cred că de atacant era nevoie, oentru că aveam nevoie de un atacant și nu l-am avut pe bancă. Probabil, posibil nu știu dacă a influența jocul, dar era un plus pentru meciul de astăzi”, a precizat Benga.

Poli Timișoara a ajuns pe ultimul loc în Liga 2

Metaloglobus a reușit o victorie cu Șelimbăr (2-0), iar, în acest context, de la pauză, când scorul era egal, timișorenii erau pe ultimul loc.

Benga nu i-a informat pe fotbaliști în vestiar. ”Nu le-am transmis. Chiar n-am vrut să influențez. Pur și simplu am încercat să câștigăm jocul. Așteptam ca unii jucători să aibă reacție mai bună, mă refer la jucători cu nume, pentru că au revenit câțiva accidentați și totuși au câteva meciuri în Liga 2. Mă așteptam să facă diferența, dar, în multe momente, păreau niște jucători modești, îmi pare rău să folosesc acești termeni, și jocul a devenit echilibrat. Un joc fără multe ocazii, cred că una de fiecare parte foarte mare și mai câteva situații, un joc care ducea spre egal. Nu știu dacă nu avem noroc sau suntem influențați. Nu-mi mai găsesc termenii. În fiecare etapă se întâmplă ceva negativ”, a mărturisit antrenorul.

El recunoaște că alb-violeții sunt apăsați de ultimul loc. ”Normal că te apasă. Jucătorii sunt apasați din momentul în care am preluat, pentru că erau pe antepenultimul loc. Urmau niște meciuri foarte grele cu echipe care se băteau la play-off. Acum erau așteptări mai mari, pentru că jucăm cu echipe din subsolul clasamentului. Te apasă orice. Te apasă locul pe care te afli în clasament, te apasă presiunea suporterilor și a oamenilor din oraș, pentru că Poli este un brand. Multe lucruri te apasă. Am încercat să îi scot din starea asta, mai ales pentru meciul acesta. Sincer să fiu, mă așteptam la mai mult de la ei. Dar până la urmă contează rezultatul. Sunt dezmaăgit, foarte dezamgiit”, a mai adăugat antrenorul principal al Politehnicii.

Poli Timișoara în eșecul cu Ripensia: R. Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Germinio, Taub – Bakoș (D. Olariu 72’), Tsvetkov – D. Benzar (Tudoran 73’), Zaluschi (Ignea 73’), Bîrnoi (Oanea 85’) – P. Popescu. Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Milea, Mada, Sil. Pană, Bătănaşi.

Cu licență Pro, Benga nu a înțeles de ce s-a dat lovitură liberă indirectă

Arbitrul Vladimir Nagy i-a enervat pe poliști când a dat o lovitură liberă indirectă, dar și la hențul lui Tsvetkov, cu acordarea loviturii libere din care s-a marcat. Benga nu a înțeles că se dăduse simulare la Germinio și nici de ce s-a dat fază fixă când bulgarul a atins mingea cu mâna, dar constată că Poli are o karmă urâtă.

”N-am înțeles. Sincer să fiu. De la etapă la etapă… Nu cred că a avut vreo tentă arbitrul ca meciul trecut, când am avut trei penaltyrui. Dar așa niște greșeli de arbitraj, chiar nu înțeleg ce se întâmplă pe teren. A dat o lovitură liberă epntru noi, după aia, indirectă pentru adversar. Acum un șut care, chiar dacă îi dă în mână jucătorului nostru, este în blocaj. Etapa trecută am avut noi henț. Când influențează nu se dă… Multe lucruri ciudate. Sunt total uimit. De multe ori nu înțeleg, chiar nu înșeleg ce se fluieră”, a punctat Benga.

Căpitanul înjură un junior: ”La fotbal nu e club de maici”

Benga a spus că a fost un car de nervi după meci, când fotbaliștii erau înjurați copios de galerie. ”N-am participat, doar am auzit că sunt supărați pe jucători. Am încercat pe finalul jocului să nu intru în contact cu nimeni, pentru că sunt foarte nervos și nu vreau să generez sau să degenereze anumite conflicte și atunci evit să vorbesc cu cineva, jucător sau oameni din urmă”, a mai spus Benga, întrebat despre evenimentele de la galerie.

Pe vremea lui Bogdan Andone, căpitan era Cosmin Bîrnoi, un jucător destul de calm și neconflictual, cu rare excepții. Calm pare și Cristian Bocșan, ajuns căpitan acum, după ce, anterior, Benga i-a dat banderola foarte tânărului Denis Radu. Bocșan și-a înjurat după meciul cu Ripennsia copios colegul, pe Daniel Olariu, de o manieră total necaracteristică pentru un lider adevărat, ba chiar dimpotrivă.

Benga a scuzat situația cu un răspuns pe lângă subiect, în contextul în care juniorii par mai degrabă să fie fericiți când scapă de Poli. ”La fotbal nu e club de maici. Jucătorii se mai îjnură. Uneori se mai motivează sau se descarcă în anumite feluri. Bocșan nu e jucător agresiv. Până acum mi se spunea de ce l-am pus pe Denis Radu caăpitan. Acum că e Bocșan, de ce e Bocșan? Dacă îl pun pe Germinio, de ce e Germinio și tot așa. Echipa așa a fost formată, cu siguranță trebuie să ai și lideri. Din păcate, nu prea avem lideri în cadrul lotului. Lideri pozitiv. Încercăm e parcurs să găsam alte soluții”, a punctat Benga, probabil încă în căutarea ”liderului pozitiv”.

Înaintea acestui joc, fanii Politehnicii, din Peluza Sud, au mers în marș prin oraș, până la stadionul Electrica, pentru a atrage atenția că Timișoara nu are nici infrastructură sportivă, nici rezultate.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-sportiv-iulian-muntean-l-a-invins-pe-detinatorul-de-licenta-pro-octavian-benga-meritam-victoria-am-fost-echipa-care-am-controlat-jocul-mai-mult-ca-ei-19252427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-dupa-o-executie-de-maestru-a-lui-mihai-ene-in-derby-ul-cu-poli-timisoara-galeria-i-a-injurat-pe-alb-violeti-minute-in-sir-la-final-19252359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-pariaza-din-nou-pe-straini-un-fundas-grec-si-un-atacant-neamt-liberi-de-contract-din-primavara-au-semnat-cu-alb-violetii-19252009

Anda DELIU 06 Nov. 2022, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă