Metaloglobus respiră și părăsește ultimul loc în Liga 2! A învins CS Comunal Șelimbăr, iar Eusebiu Tudor remarcă părți pozitive: ”Să scoatem cât putem din meciurile care vin, să intrăm în pluton”

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2022, 14:07 Liga 2
Metaloglobus respiră și părăsește ultimul loc în Liga 2! A învins CS Comunal Șelimbăr, iar Eusebiu Tudor remarcă părți pozitive: ”Să scoatem cât putem din meciurile care vin, să intrăm în pluton”

Metaloglobus a legat primele victorii în acest sezon de Liga 2 după ce în runda a 13-a a trecut și de CS Comunal Șelimbăr. După 3-1 cu Unirea Constanța, sâmbătă Metaloglobus a învins clubul din Sibiu cu 2-0 și a cedat ultimul loc în clasamentul diviziei secunde.

Metaloglobus, victorie cu CS Comunal Șelimbăr și a doua victorie la rând în Liga 2

Metaloglobus a rezolvat meciul cu CS Comunal Șelimbăr pe finalul părților, marcând câte un gol pe repriză. A deschis scorul Dragoș Huiban, în minutul 43, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, iar scorul a fost închis de Adrian Sîrbu, care a punctat în minutul 87, la un minut după ce a fost trimis pe teren, la prima atingere de balon.

Practic, formația din Pantelimon prinde încredere în urma acestor două victorii, în speranța că se poate salva de la retrogradare la finalul acestui campionat, deși înainte de prima rundă a sezonului părea una dintre favoritele la calificarea în play-off și apoi să se lupte pentru promovare.

Eusebiu Tudor începe să vadă lucrurile bune ale echipei Metaloglobus după victoria cu CS Comunal Șelimbăr

Antrenorul Metaloglobusului, Eusebiu Tudor, este mulțumit de punctul către care se îndreaptă echipa, mai ales că, după cum spuneam, a părăsit ultimul loc în clasament, făcând rocada cu Politehnica Timișoara.

Mă bucură victoria, dar ne mișcăm destul de greu în clasament. Am câștigat meciuri, dar au câștigat și alte echipe și n-am urcat în clasament prea mult. Trebuie să luăm puncte, important e că jocul a început să meargă mai bine, dar nu am rezolvat mare lucru.

Trebuie să fim mai concentrați, așa cum le-am spus și jucătorilor, trebuie să scoatem cât putem din cele trei meciuri care vin, să intrăm în pluton. Victoriile aduc victorii, cum spunea nea Ienei.

Vreau să îi felicit pe jucători, eu sunt de o lună aici și au avut evoluții bune de la săptămână la săptămână. S-a văzut un progres și chiar au fost meciuri pe care le-am pierdut chiar dacă am jucat foarte bine, cum a fost și jocul de la Iași. Eu sunt bucuros că în meciul de azi am avut un joc consistent, așa cum a fost și jocul trecut, cu Unirea Constanța.

Dacă jocul va merge în continuare și vor veni și punctele, atunci va fi foarte bine. Baghetă magică nu cred că are nimeni în fotbal, secretul e munca, toți muncim la fel. Contează și șansa, și conjunctura, dar trebuie să muncești foarte mult dacă vrei să ai rezultate.

Rezultate nu garantează nimeni, doar să muncim și să dăm tot ce putem pentru echipă”, a spus Eusebiu Tudor la Metropola TV.

  • Metaloglobus a început partida cu sibienii în formula: Gavrilaș – Huiban, Caramalău (cpt.), Goge, Al. Gheorghe, Liș, Chatziterzoglou, Sin, Chiorean, Zukanovic, Andr. Sava
    Rezerve: Nedelcovici – Cazan, Potecea, Andr. Răuță, Pătlăgică, Rob. Neacșu, Zakir, Gab. Șerban, Ad. Sîrbu

Dragoș Huiban, jucător decisiv pentru Metaloglobus în ultimele două meciuri din Liga 2

Dragoș Huiban este cel mai bun om al Metaloglobusului în ultimele etape, ba chiar a marcat în ambele victorii, și cu Unirea Constanța, și cu CS Comunal Șelimbăr. Eusebiu Tudor este mulțumit de modul în care atacantul său a evoluat în ultima perioadă și are încredere că va da un randament pe măsură și în etapele care vin.

Dragoș a avut un joc bun cam în toate meciurile de când am venit eu. La început am jucat cu doi atacanți, dintre care un junior, acum am jucat cu doi atacanți seniori și se cunoaște. Mai multă forță în atac avem. Dragoș e disciplinat în atac, tactic, mai ales că în ultimele meciuri a dat goluri”, a mai spus antrenorul Metaloglobusului.

Metaloglobus a cedat ultimul loc în Liga 2

Doar 7 puncte avea Metaloglobus înaintea partidei cu CS Comunal Șelimbăr, obținute în prima rundă, când făcea 1-1 pe terenul formației Steaua, iar ulterior a trecut de CSC Dumbrăvița, acasă, cu 1-0, pentru ca etapa anterioară să învingă Unirea Constanța cu scorul de 3-1, pe teren advers.

Metaloglobus a urcat pe penultimul loc în Liga 2, pe 19, cu 10 puncte, la două lungimi de poziția a 18-a, Unirea Constanța, și cu două puncte peste ”lanterna roșie”, Poli Timișoara.

Runda următoare, Metaloglobus va evolua pe teren străin, chiar cu Politehnica Timișoara.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-final-cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-eugen-beza-desi-antrenorul-spunea-cu-o-zi-in-urma-ca-se-continua-colaborarea-19252197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-are-ocazia-sa-rupa-seria-neagra-de-sapte-partide-la-rand-fara-victorie-andrei-erimia-viseaza-la-succes-in-deplasarea-cu-minaur-baia-mare-e-genul-de-meci-de-sase-puncte-19252198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-in-mini-depresie-inainte-de-meciul-cu-poli-iasi-cosmin-stan-e-clar-ca-ne-am-pierdut-din-identitate-19252177

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2022, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă