Ripensia s-a impus după o execuție de maestru a lui Mihai Ene în derby-ul cu Poli Timișoara. Galeria i-a înjurat pe alb-violeți minute în șir la final

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 19:51 Liga 2

Ripensia s-a impus în derby-ul Timișoarei cu scorul de 1-0, contra Politehnicii, după un gol marcat în prelungiri de Mihai Ene, o ”ghiulea” din lovitură liberă care s-a dus direct în vinclu.

Meciul desfășurat sâmbătă pe arena Electrica a fost destul de echilibrat și săracă în mari ocazii, cu o ratare imensă pentru Benzar, dar o formație roș-galbenă mult mai montată în repriza a doua.

Ocazie bună pentru ripensiști în debutul de meci, dar apoi dominare sterilă polistă

Ripensia putea începe foarte bine meciul, în minutul 2, când fostul polist Nicolae Sofran a scăpat singur spre poartă, însă Murariu i-a respins execuția.

Cu o atmosferă interesantă, pe un stadion Electrica cu 1.000 de spectatori, ceea ce se întâmplă deja cam rar la meciurile din Timișoara, în rest, prima repriză a fost una destul de săracă în fotbal.

Poli a reușit, la un moment dat, să țină de minge, dar nu a fost capabilă să contruiască un atac cu adevărat periculos, ci doar să nu o lase pe Ripensia să-și facă jocul ei.

Echipa condusă de un preparator sportiv a controlat repriza a doua. Poli a ratat monumental

Ripensia a reușit să redevină cea care a condus ”dansul” în repriza a doua, iar Gavra a și avut o reluare în bară în minutul 51. Totuși, Poli a avut o ocazie monumentală în minutul 56. Daniel Benzar a scăpat pe contraatac și putea să înscrie. Toroc a stat însă bine în fața lui și a respins, o fază la care ”șeptarul” polist putea alege și soluția colțului lung.

În minutul 82, s-a acordat simulare la o cădere a lui Germinio în propriul careu, moment la care doar Gavra a înțeles din prima ce se petrece. Indirecta a rămas fără rezultat, dar nu la fel a fost și în prelungiri, la hențul lui Tsvetkov din fața careului. Ene a executat magistral lovitura liberă, la vinclu, pentru bucuria fanilor de la tribuna acoperită.

Râuri de înjurături în tabăra învinșilor

Poli Timișoara a căzut pe ultimul loc runda aceasta, iar nervii au fost întinși la maximum. Din galerie au venit multe înjurături, minute în șir spre echipă, asta în contextul în care, în vară, câțiva lideri au decis să-i dea mână liberă totală lui Bogdan Andone, iar acum echipa nu mai știe pe unde să scoată cămașa, deși sunt și salarii foarte bune, precum cel al bulgarului Tsvetkov, care are, din informațiile Liga2.ro, 3500 de euro lunar.

După un potop de revărsări verbale greu de reprodus, minute în șir, inclusiv cu clasica ”Jucători de Serie B, vă rupem picioarele”, poliștii au mers la bancă și și-au vărsat fiecare nervii cum a putut. Căpitanul Cristian Bocșan l-a făcut albie de porci pe mai tânărul Olariu, lucru care spune foarte multe despre atmosfera din rândul ultimei clasate din Liga 2, care a retrogradat sportiv sezonul trecut, însă a continuat în eșalonul secund din cauza desființării a două retrogradate din prima ligă.

RIPENSIA TIMIȘOARA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-0

Mihai Ene 90+1′

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 63’), Fridrich, Gladun – Rz. Morariu (Tud. Călin 63’), Stoi (cpt.) – Sofran (Mih. Ene 63’), Zimța (Mihart 90+3’), Mogoș (Piftor 46’) – Gavra
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Zetu, Dav. Ciurel, Rob. Stoica
Antrenor: Roberto Ivan

Poli: R. Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Germinio, Taub – Bakoș (D. Olariu 72’), Tsvetkov – D. Benzar (Tudoran 73’), Zaluschi (Ignea 73’), Bîrnoi (Oanea 85’) – P. Popescu
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Milea, Mada, Sil. Pană, Bătănaşi
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Arbitri asistenți: Ionuț Răzvan Soponar (Baia Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş). Observator de arbitri: Zaharia Ciev (Timişoara). Delegat de joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Ripensia a urcat pe locul 13. Poli Timișoara a ajuns ultima în clasamentul Ligii 2

Cu acest rezultat, Ripensia a urcat, cel puțin pentru moment, pe locul 13, cu 15 puncte. Runda viitoare va juca sâmbătă, în deplasare, cu Progresul Spartac.

Poli a căzut, cu 8 puncte și cele mai puține goluri marcate din campionat, doar 7, pe ultimul loc, 20. Etapa viitoare va juca acasă cu Metaloglobus București, fosta ”lanternă”.

Înaintea acestui joc, fanii Politehnicii, din Peluza Sud, au mers în marș prin oraș, până la stadionul Electrica, pentru a atrage atenția că Timișoara nu are nici infrastructură sportivă, nici rezultate.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

 

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă