Poli Timișoara are meci crucial cu Minaur Baia Mare în debutul play-out-ului, Benga nu-l consideră așa: ”Vom vedea pe viitor”

Anda DELIU 16 Mar. 2023, 16:52 Liga 2
Poli Timișoara are meci crucial cu Minaur Baia Mare în debutul play-out-ului, Benga nu-l consideră așa: ”Vom vedea pe viitor”

Poli Timișoara e ultima clasată în Seria A a play-out-ului Ligii 2, iar în prima etapă joacă împotriva formației clasată imediat deasupra, Minaur Baia Mare.

Octavian Benga spune că nu și-a dorit acest meci așa de repede, dar și că vrea un arbitraj fără greșeli, pentru că în sezonul regular, în Banat, echipei sale i s-ar fi refuzat lovituri de la 11 metri.

Octavian Benga nu ar fi vrut ca Poli Timișoara să înceapă play-out-ul cu o deplasare

Poli s-a întors a doua zi la Timișoara din deplasarea de la București, unde a obținut un egal cu Dinamo, iar antrenorul Octavian Benga nu ar fi vrut tot o deplasare și în prima etapă a play-out-ului.

”Ne așteaptă o deplasare foarte greu din toate punctele de vedere. Vine o deplasare destul de lungă, mi-aș fi dorit să nu vină așa repede după partida cu Dinamo, am avut meci duminică. Am încercat să refacem jucătorii. Asta este situația, asta este tragerea, mergem la Baia Mare, unde ne așteaptă un meci foarte greu, pe un teren destul de greu, din ce am văzut în imagini. Cred că va fi un joc de luptă, un joc în care contează foarte mult duelurile. Sper să ne ridicăm la nivel, să facem ce am antrenat. Să fim pregătiți la modul în care va aborda meciul antrenorul de la Baia Mare. Sper să fie un joc sub egida fair-play-ului, corect în mare parte. În tur, cred că nu am obținut victorie deoarece greșelile de arbitraj au influențat meciul”, a spus Benga despre jocul cu Minaur, amintind inclusiv despre partida din sezonul regular dintre cele două echipe, 1-1 în runda a 12-a.

Grupa A, mai grea ca Grupa B, în opinia lui Benga

Veștile proaste sunt că pentru acest meci este suspendat Milos Sekulic, Daniel Benzar e tot accidentat, iar estimările sunt că nu va reveni prea curând, ceea ce e o problemă serioasă pentru echipă, deoarece e cel mai tehnic jucător din lot. Poli are ghinion și cu o grupă grea de play-out, iar, în contextul clasamentului și puținelor meciuri, partida de sâmbătă e foarte importantă, spre decisivă.

”Este un meci foarte important. Nu știu dacă capital e cuvântul potrivit, dar e clar că nu ne aflăm într-o situație favorabilă și prin prisma grupei în care ne aflăm. Grupa noastră e mai dificilă față de celalaltă, cu tot respectul. Avem o grupă grea, cu echipe bune, care au vrut să intre în play-off. Cu siguranță este foarte greu să faci punct sau puncte. Este important pentru ambele echipe, dacă e capital sau nu vom vedea pe viitor”, a mai spus antrenorul, probabil încercând să nu pună multă presiune pe jucătorii săi.

În contextul în care Poli Timișoara e ultima în clasamentul Grupei A a play-out-ului și pierde cu Minaur, atunci diferența de puncte dintre acestea crește la șase puncte, iar cele două echipe vor mai avea de disputat doar cinci meciuri apoi. Poli nu trebuie să o depășească în primul rând pe Minaur, ci să o întreacă pe Metaloglobus, aflată acum la opt puncte în față, pe poziția de baraj de menținere. Clasata pe locul 4, Șelimbăr, este deja la 11 puncte în față. Timișorenii mai sunt în grupă cu Unirea Slboozia, CSM Slatina și FK Miercurea Ciuc.

Vestiarul tot așteaptă o nouă victorie

Poli are doar două succese sezonul acesta, cu Unirea Constanța și FK Miercurea Ciuc. Tudor Călin, semnat în această iarnă după ce s-a despărțit de Ripensia, e însă optimist că noua sa echipă se poate salva de la retrogradare.

”Ne așteaptă un meci greu, din care trebuie să scoatem neapărat punct. Noi, evident, vrem toate cele trei puncte. Din păcate, din ce am văzut, meciul se va desfășura pe un teren destul de greu. Sunt convins că va fi o luptă cu multe mingi lungi, dar cred că cine se va adapta mai bine la suprafața de joc va avea de câștigat. Și cine va face mai puține greșeli, desigur”, a spus Călin.

Cu 13 puncte, Poli Timișoara e pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, 7. Minaur Baia Mare are 16 puncte și se află pe poziția a 6-a. Ambele locuri sunt direct retrogradabile.

Meciul de la Baia Mare, de pe stadionul ”Viorel Mateianu”, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 16 Mar. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă