Suporterii poliști au cerut respect pentru Timișoara. Marș înainte de derby-ul cu Ripensia. ”Vrem stadion nou, vrem sală nouă de sport, vrem bazin de înot, vrem tot ce e normal”

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 15:42 Liga 2

Fanii Politehnicii Timișoara au mai încercat, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, o manifestare similară celei din luna martie a aceluia an, pentru a cere respect pentru sportul din oraș, care suferă din lipsa infrastructurii.

Evenimentul a avut loc înainte de derby-ul local cu Ripensia, iar undeva la maximum 150 de persoane au mers în grup spre stadionul Electrica, cu mesajul ”Respectați Timișoara”.

S-a plecat cu întârziere în marșul organizat la Timișoara

Evenimentul trebuia să înceapă la ora 9:30, dar până s-au strâns mai mulți fani s-a depășit ora 10:00.

Marșul a avut plecarea din Piața Traian, iar pe drum fanii au cântat ceea ce intonează de obicei și la meciuri. Distanța parcursă până la stadion e de trei stații de tramvai, pe strada Dacilor, prin Piața Badea Cârțan și Gara de Est, până la destinație. Este o zonă în care locuiesc și rromi, iar unii membri din galerie au avut și câteva derapaje în care au înjurat etnia.

În primăvară, marșul nu a avut rezultate

Altfel, nu au fost incidente pe traseu, cu excepția înjurăturilor.

Trebuie spus că numărul fanilor e același din primăvară, când s-a cântat în fața Consiliului Județean Timiș.

Ceea ce s-a întâmplat atunci a rămas însă fără rezultate, căci pentru toate proiectele de infrastructură se lucrează în ritmul melcului, cu întreruperi foarte lungi și foarte dese, mi ales că majoritatea nu au șantierul pornit.

Rămâne de văzut dacă acest marș va avea vreun ecou la autoritățile locale sau cele naționale!

Mesajul pe care l-a avut Peluza Sud Timișoara, organizatoarea marșului, înainte de eveniment:

”Cu ocazia «deplasării» de pe Electrica pentru derby-ul cu Ripensia, ne facem simțită prezența în oraș și cerem respectul pe care Timișoara îl merită!
Rămasă la urmă de mai bine de 30 de ani în privința infrastructurii sportive, TIMIȘOARA vrea RESPECT! Vrem stadion nou, vrem sală nouă de sport, vrem bazin de înot, vrem tot ce e normal pentru un oraș cu tradiția Timișoarei în sport.
Citim în fiecare săptămână despre noi și noi obiective sportive finalizate în țară, în timp ce noi rămânem la urmă, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al rezultatelor.
Sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 9.30 ne vedem în Piața Traian. Mergem împreună spre stadionul Electrica și cântăm pentru Poli și pentru Timișoara! Ne vedem acolo!”

Poli Timișoara a pierdut în prelungiri meciul cu Ripensia, scor 0-1, și în urma rezultatelor din etapa a 13-a a ajuns pe ultimul loc în clasamentul Ligii 2.

Foto: Emanuel Titus Ilieși (Mediafax Foto) și Peluza Sud Timişoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-politehnicii-au-marsaluit-prin-timisoara-dupa-meciul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-atrage-atentia-asupra-problemelor-majore-de-infrastructura-sportiva-ale-orasului-19222989

Anda DELIU 05 Nov. 2022, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă