Octavian Benga, după ce ASU Poli a pierdut pentru prima dată în acest sezon, la Miercurea Ciuc: ”Pot spune că e un rezultat nemeritat.” Cum a influențat jocul echipei plecarea lui Borbei

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 23:51 Liga 2

ASU Politehnica a suferit prima sa înfrângere din sezonul actual, unul început foarte bine. După 2-0 la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda, antrenorul echipei timișorene a precizat că rezultatul e nemeritat. Totuși, într-o declarație mai scurtă de un minut, același Octavian Benga a recunoscut că alb-violeții nu au jucat deloc bine.

Cosmin Petruescu: ”Per total, pot spune că jocul nu a fost așa reușit”

Probabil antrenorul Politehnicii a fost supărat după primul meci pierdut, care mai ”taie” din aripile visului de a promova. Altfel, nu este foarte logic de ce consideră că formația sa merita victoria, deși el însuși spune că ASU Poli nu a jucat bine. ”Pot spune că e un rezultat nemeritat, pentru că putea să fie și invers dacă eram mai atenți. Nu găsim scuze. La 0-0 am avut două ocazii imense. Cred că dacă înscriam, cu siguranță câștigam sau, cel puțin, adversarul nu mai putea să întoarcă rezultatul. E păcat că avem meci de meci ocazii și nu înscriem. Per total, pot spune că jocul nu a fost așa reușit sau poate puteam să jucăm mai bine”, a spus Octavian Benga.

Dați peste cap de plecările din poartă

Vara aceasta, Poli a început antrenamentele cu trei portari: Mario Contra, Alexandru Borbei și Rareș Murariu. Toți trei sunt deja istorie pentru club după ultimul fluier al meciului de la Miercurea Ciuc. Asta pentru că după ce Contra a ajuns gratis la Botoșani, iar Borbei a plecat pe 140.000 de euro la Lecce, Murariu a fost rezervă doar de nevoie, deoarece Otto Hindrich nu a mai ajuns la partida cu FK Csikszereda pentru că Dan Petrescu l-a luat în ultima deplasare pe care CFR Cluj o face înainte de încheierea perioadei de transferuri.

De altfel, cerneala deja s-a uscat pe contractul semnat de Murariu cu CFR Cluj, despre care vom reveni cu detalii zilele viiitoare. Probabil după ce Hindrich va ajunge la Timișoara, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, Benga va reveni la alcătuirea echipei cu portar sub vârstă.

Benga a fost nevoit să joace și cu Doru Andrei în spatele vârfului. Cum și așa, Poli suferea enorm la capitolul de mijlocaș de creație, iar Doru Andrei vine din Liga 4 București, firește că s-a simțit lipsa unui jucător cu ceva mai multă expeperiență și calitate.

Benga a recunoscut că a contat acest aspect, care, cel mai probabil, se va schimba după sosirea lui Hindrich, pentru al cărui împrumut încă nu s-a pus ”țidula”.

”Cred că am fost influnțați și de plecarea lui Borbei. A trebuit să jucăm cu încă un jucător în câmp și am devenit altă echipă în câmp și am avut de suferit. Ne asumăm și îmi asum acest eșec. Se întâmplă în fotbal să ai și eșecuri”, a mai spus Benga după înfrângerea cu FK Csikszereda.

ASU Poli a căzut pe locul 4, cu 11 puncte. Vineri, de la 19:30, va juca pe stadionul ”Dan Păltinișanu” cu Dunărea Călărași.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă