Prima înfrângere din acest sezon pentru ASU Poli după un joc pentru care a plecat cu două zile înainte spre Miercurea Ciuc

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 19:22 Liga 2

FK Csikszereda a reușit să-i administreze prima înfrângere Politehnicii în acest sezon, la scorul de 2-0, după un meci în care s-a marcat chiar de trei ori în poarta slovenului Deronja, titularizat în contextul în care Benga nici nu avea altă opțiune. De data aceasta, ASU Poli, lipsită de un mijlocaș de creație care să sprijine atacul în teren, nu a reușit să înscrie și se întoarce fără puncte dintr-o deplasare în care a investit multe resurse.

ASU Poli a plecat de joi de la ora 12 spre Miercurea Ciuc, deși deplasarea nu era, neapărat, tocmai una atât de grea, ținând cont de criteriile rutiere. Ei bine, efortul s-a dovedit a fi complet în van, iar călătoria nu a fost neapărat liniștită, deoarece se ”cocea” schimbul de portari între Timișoara și Cluj. Murariu a și mers în capitala Ardealului, dar de acolo a luat-o spre Miercurea Ciuc, deoarece Cosmin Petruescu a dorit să-l ia în deplasare la Viitorul pe tânărul Otto Hindrich.

Informațiile Liga2.ro sunt că luni se va și bate palma pentru mutare. În aceste condiții, doar slovenul Deronja era singură variantă viabilă pentru postul de portari.

Sergiu Popovici nu poate marca pentru Poli de fiecare dată

Timișorenii au avut câteva șanse a marca în debutul meciului din Secuime, prin Sergiu Popovici, sau la o reluare cu capul a lui Coadă, dar fără rezultat. De altfel, deși la pauză scorul a fost 0-0, ciucanii au băgat mingea în poartă și în prima repriză. În minutul 40, Meszaros a marcat, dar arbitrul Eduard Ioniță a anulat reușita pentru un fault imputat colegului care a centrat, după o fază de umăr la umăr la Mera.

Spre finalul reprizei, Palmeș a reluat peste buturi din 6 metri, la o fază la care Deronja și-a certat coechipierii.

Marko Deronja a apărat un penalty

La reluarea jocului, în minutul 52, s-a dictat penalty după ce Mera a comis henț cu brațul depărtat de corp, inclusiv cu schimbarea direcției balonului, care a ajuns în propria poartă. Eder Gonzalez a executat de la punctul cu var, dar nu l-a putut învinge pe Deronja. La reluarea jocului, Poli a avut o mare ocazie, dar șutul lui Popovici s-a dus pe lângă buturi.

Ciucul a speculat erorile din experimentata defensivă timișoreană

Până la urmă, elevii lui Valentin Suciu au reușit să ”desfacă” defensiva timișoreană. În minutul 63, Bor a șutat în transversală, minge l-a lovit pe Deronja, iar Scutaru a dat pe lângă minge, iar Andras Meszaros a putut marca, în aceste condiții, din 5 metri cu poarta goală.

Poli a mai avut o ocazie, în minutul 77, când Axente a reluat pe lângă poartă. Tot o eroare defensivă a dus la golul doi, din minutul 82. De data aceasta, și Scutaru și Coadă au dat pe lângă minge, iar Meszaros a fost din nou pe fază și a marcat. Pe final, fostul polist Marvin Schieb a avut o reluare cu capul care s-a dus puțin pe lângă bară.

FK CSIKSZEREDA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-0

Andras Meszaros 63′, 82′

FK Csikszereda: Rybansky – R. Takacs, Palmeș, Apro, Marrone – Savin, Eder Gonzalez (cpt.)(Csuros 90′), Szondi (Bara 46′) – Meszaros (Schieb 87′), Rotar (Botorok 78′), Bauza (Bor 46′)
Rezerve neutilizate: Gyenge – Csonka, Intzidis, Pinter
Antrenor: Valentin Suciu

ASU Poli: Deronja – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (Alin Manea 80′) – Coadă, D. Codrea – Al. Munteanu (Casado 65′), Andr. Doru (D. Radu 57′), Sg. Popovici (P. Ivanovici 65′) – Plazonja (Axente 65′)
Rezerve neutilizate: Murariu – Bg. Vasile, R. Toader, Al. Popescu
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Fără spectatori; Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și George Turcu (Bucureşti); Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Cristian Petrean (Hunedoara).

ASU Poli a căzut pe locul 4, cu 11 puncte. Vineri, de la 19:30, va juca pe stadionul ”Dan Păltinișanu” cu Dunărea Călărași. FK Csikszereda a urcat pe locul 9, cu 7 puncte. Săptămâna viitoare, ciucanii vor juca în deplasare la SCM Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Politehnica Timișoara și FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-prinde-echipele-din-top-5-care-joaca-sunt-asu-poli-petrolul-si-dunarea-calarasi-19150611

Anda DELIU 03 Oct. 2020, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă