Octavian Benga consideră nemeritat egalul cu CS Mioveni: ”Pot să spun că suntem supărați.” ”Aspectul îmbucurător și surprinzător” pentru antrenor privind jucătorii Politehnicii

Anda DELIU 29 Aug. 2020, 17:21 Liga 2

ASU Politehnica a debutat în noul sezon al Ligii 2 cu un meci organizat pe teren propriu, pe Știința, cu CS Mioveni, la fel cum o făcea și în ediția trecută. Deși adversarul întâlnit a reușit să ajungă la barajul pentru Liga 1, timișorenii aveau și avantajul că argeșenii nu au apucat să mai facă amicale, după ceva schimbări semnificative de lot. Meciul s-a terminat însă 0-0, iar Octavian Benga a fost supărat pentru acest rezultat.

Antrenorul alb-violeților spune că echipa sa a jucat mai bine. ”Un 0-0, din punctul meu de vedere, nemeritat. Dacă în prima parte, jocul a fost echilibrat, consideră că meritam azi să câștigăm. Am avut patru-cinci situații monumentale de a rata din situații de joc din construcție. Puteam să închidem jocul. Un aspect îmbucurător și surprinzător pentru mine este că i-am dominat și fizic pe cei de la Mioveni. Am riscat azi. Am jucat cu un junior în poartă, ca să avem forță în câmp. Și adversarii au avut două ocazii, două bare din faze fixe. Nu ne-au pus probleme din atac pozițional sau din momentele jocului, ci doar din momentul fix. Pot să spun că suntem supărați pentru că ocazii au fost imense, jucătorii au dat totul și meritam mai mult”, crede Benga.

ASU Poli și CS Mioveni au remizat în prima etapă a noului sezon al Ligii 2: Foto: Joszi Leczki / Mediafax Foto

Octavian Benga nu a jucat cu doi atacanți

La 0-0, Benga a decis să-l scoată pe Mircea Axente și să-l trimită pe teren pe croatul Stjepan Plazonia. Tehnicianul a explicat de ce nu a jucat cu doi atacanți.

”Am vrut mai multă prospețime. Am vrut să joc cu doi atacanți, să transform în 4-4-2. Dar ei jucau 4-3-3, aveau trei mijlocași centrali și era posibil să pierdem mijlocul. Mijlocașii noștri centrali erau și obosiți. Neavând soluții bag jucători proaspeți mijlocași centrali, ca să jucăm doi cu trei, sigur puneam o presiune mare pe ei. Dar puteam să pierdem mijlocul și am ales această variantă. Eu cred că nu a fost o variantă neinspirată, dimpotrivă a fost inspirată. Pentru că Plazonia a avut o ocazie imensă și puteam să câștigăm jocul”, a explicat antrenorul decizia sa.

Cinci schimbări permise, două efectuate

Altfel, Benga l-a mai trimis pe teren doar pe Bogdan Vasile, deși mai putea face încă alte trei schimbări. Antrenorul spune că, deși a avut nouă rezerve pe foaie, restul jucătorilor nu prea erau pregătiți.

”Nu-și avea rostul. Mulți jucători de pe bancă erau nepregătiți, deci trebuia să fac schimbări doar de dragul de a le face. Singura schimbare pe care aș fi vrut să o fac era că mă gândeam să joc cu doi atacanți. Era greu ca doi mijlocași de la noi să țină trei mijlocași de la ei, mai ales că erau jucători cu experiență, Marinescu. Ei încercau să joace prin mijloc și de aceea am ales această variantă”, a mai punctat Benga.

ASU Poli începe, astfel, un nou sezon de Liga 2 cu o remiză. În următoarea etapă va juca lunea viitoare, în 7 septembrie, de la ora ora 18:30, în deplasare, la ”U” Cluj.

REZULTATELE PRIMEI ETAPE a noului sezon al Ligii 2

Anda DELIU 29 Aug. 2020, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă