Barele au fost ale gazdelor! ASU Politehnica a obținut un punct în meciul de acasă cu CS Mioveni, formația cu cea mai complicată vară

Anda DELIU 29 Aug. 2020, 15:52 Liga 2

ASU Politehnica și CS Mioveni au remizat la scorul de 0-0 în ultima sâmbătă de caniculă majoră. Nu s-a jucat deloc ermetic pe Știința, dar echipele nu au reușit să trimită mingea în poartă în prima lor partidă din noul sezon al Ligii 2. Cele mai mari ocazii le-a avut formația argeșeană, deoarece Davide Massaro a trimis de două ori în bară din lovituri libere. Poli a avut un număr mai consistent de șanse de a marca, dar nu întotdeauna ocaziile au fost tratate cel mai lucid.

Mioveniul nu a avut timp de amicale după ce a avut cel mai prelungit sezon dintre echipele care au evoluat în Liga 2 în ediția trecută și a avut destul de multe permutări în lot. Chiar și așa, lipsa de omogenitate nu a fost neapărat vizibilă prin erori de sincronizare între coechipieri. Perdanta barajului de promovare în fața Chindiei nu a avut însă luciditate în fața porții. În debutul de meci, Marinescu și Coșereanu nu au reușit să-l învingă pe tânărul Borbei. Mai periculoasă putea fi Poli, la o centrare a lui Munteanu, dar Popovici, care a jucat slab tot meciul, nu a putut să facă nimic, deși se afla în apropierea porții. De altfel, timișorenii nu au jucat deloc grozav în prima repriză, cu destul de multe greșeli.

Laurențiu Marinescu, fostul căpitan al Petrolului, a debutat la CS Mioveni într-un meci jucat la Timișoara, cu ASU Poli. Foto: Jozsi Lecski / Mediafax Foto

Massaro, periculos, dar doar la faze fixe

Ocazia reprizei întâi a fost a oaspeților de la Mioveni. În minutul 41, Davide Massaro a executat o lovitură liberă foarte bine. Mingea a lovit transversala și a căzut jos, spre disperarea echipai lui Claudiu Niculescu, care a susținut că balonul ar fi intrat în poartă.

Lanț de ocazii pentru ASU Poli

Jocul timișorenilor s-a schimbat în a doua repriză, cu mult mai multă coerență. Gazdele au avut patru ocazii imense, în lanț. Prima, în minutul 52, când Popovici a centrat în fața porții, dar Axente nu a reușit să ajungă la minge. Rapid au mai venit două centrări bune, dar din dreapta, dar Scutaru și Popovici au trimis peste buturi. În fine, în minutul 57, Pamfile a tras foarte bine, iar mingea s-ar fi dus la vinclu, dar Popescu a apărat.

Portarul Iustin Popescu de la CS Mioveni parează un șut în timpul partidei cu ASU Poli Timișoara. Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Nici croatul cu tupeu, nici italianul nu au putut ”sparge” tabela

La Poli, a debutat și croatul Stjepan Plazonja. Din jocul său se vede că e croat, deoarece joacă direct, fără pase în lateral sau înapoi. Din două faze tratate curajos, nu a putut însă înscrie, dar a avut și un bun rol defensiv la o fază fixă, per ansamblu cu un debut foarte bun dacă ținem cont că a venit de câteva zile la echipă.

Mioveniul și-a scos cei mai experimentați oameni pe final, iar Coșereanu a dat și indicații pe final de joc colegilor. Nu a fost însă ziua echipei argeșene, deoarece în prelungiri, Massaro a lovit încrucișarea barelor din lovitură liberă.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS MIOVENI 0-0

ASU Poli: Borbei – Șofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Coadă (Bg. Vasile 82′), Codrea – Al. Munteanu, Ignea, Sg. Popovici – Axente (Plazonja 68′)
Rezerve neutilizate: Murariu – C. Jurj, Al. Popescu, Andr. Doru, Lolea, F. Trip, D. Radu
Antrenor: Octavian Benga

CS Mioveni: I. Popescu – Rob. Gherghe, Al. Iacob, Burnea (Trașcu 68′), F. Constantin – Vereș, D. Toma – Rădescu, Laur. Marinescu (Seb. Ivan 79′), Coșereanu (cpt.)(Ișfan 60′) – Massaro
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Tirică, A. Șerban, A. Călin
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Antonie Burtea (Reşiţa).

Cu acest punct, cele două echipe sunt pe locurile 6 și 7 momentan ]n Liga 2, cu avantaj de un loc pentru oaspeți. Mioveniul va juca din nou duminică, de la ora 18:30, acasă cu SCM Gloria Buzău, iar ASU Poli are meci luni, 7 septembrie, de la aceeași oră, la ”U” Cluj.

REZULTATELE PRIMEI ETAPE a noului sezon al Ligii 2

Înregistrarea meciului ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-0:

Foto: Leczki Jozsi și Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Anda DELIU 29 Aug. 2020, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă