Noi schimbări în conducerea clubului Campionii FC Argeș: reprezentanții a doi membri fondatori au demisionat și au fost înlocuiți. Unul dintre nou-veniți se întoarce la echipă

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 13:14 Liga 2
Noi schimbări în conducerea clubului Campionii FC Argeș: reprezentanții a doi membri fondatori au demisionat și au fost înlocuiți. Unul dintre nou-veniți se întoarce la echipă

De 19 zile a avut nevoie conducerea clubului Campionii FC Argeș pentru a efectua ceea ce transmitea la momentul despărțirii de managerul sportiv Răzvan Tunaru și de organizatorul de competiții Gabriel Alexe, rezilieri survenite în urma presiunilor inclusiv publice puse de sponsorul Viorel Tudose.

”Le transmitem suporterilor alb-violeți că în această perioadă se lucrează la o nouă organigramă, astfel că vor apărea și alte schimbări în structurile de conducere ale clubului nostru”, susținea, în data de 10 ianuarie, clubul piteștean.

Luni, 29 ianuarie 2024, CFC Argeș a anunțat că doi reprezentanți ai conducerii au demisionat, iar în locul lor au fost numiți alții.

Reprezentanții a doi membri fondatori ai Campionii FC Argeș, înlocuiți

Constantin Angelescu (foto, în stânga) și Ioan Alin Vișan (foto, în dreapta), reprezentanții societăților SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA în Consiliul Director al ACS Campionii FC Argeș, au demisionat și în locul lor au fost numiți Daniel Constantin Jantă și Octavian Lupu. Acesta din urmă revine în conducerea clubului!

Totodată, în urma ședinței s-a stabilit ca până la următoarea întâlnire ”să se găsească varianta juridică pentru a putea coopta și alți membri în A.G.A.”.

”Astăzi, 29 ianuarie 2024, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Fondatori ai Asociației Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș.
În cadrul întâlnirii au fost acceptate demisiile depuse de dl Constantin Angelescu și dl Ioan Alin Vișan, reprezentanții societăților S.C. APA CANAL 2000 S.A. și S.C. Salubritate 2000 S.A. în Consiliul Director al clubului nostru. Aceste două societăți, alături de Primăria Pitești, sunt membre fondatoare ale Asociației Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș și, conform statutului, acestea sunt obligate să aibă membri în Consiliul Director al clubului.
Totodată, în cadrul aceleiași ședințe au fost numiți și noii reprezentanți ai celor două societăți în cadrul Consiliului Director, este vorba de dl Daniel Constantin Janta din partea S.C. APA CANAL 2000 S.A. și dl Octavian Lupu din partea S.C. Salubritate 2000 S.A.
În cadrul ședinței s-a stabilit ca până la următoarea întâlnire să se găsească varianta juridică pentru a putea coopta și alți membri în A.G.A.”, a transmis Campionii FC Argeș.

  • În iulie 2019, Comitetul Executiv al FRF aproba cesionarea locului echipei FC Argeș, de drept public, în Liga 2, către ACS Campionii FC Argeș, de drept privat. Acesta din urmă îi are ca membri fondatori pe Primăria Municipiului Pitești, SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA. Cele două societăți comerciale sunt tot în subordinea primăriei și în acest fel a fost fentat regulamentul fotbalistic, prin schimbarea statutului clubului, și s-a putut trece peste interdicția de a promova în prima ligă.
  • Corvinul Hunedoara, club de drept public, își dorește ca în această vară să adopte modelul Campionii FC Argeș, din care s-a inspirat, potrivit declarațiilor primarului Dan Bobouțanu.

Cu excepția a două persoane, Campionii FC Argeș a avut aceeași conducători de la înființarea sa, din 2019, până acum

La momentul înființării Campionii FC Argeș, în vara anului 2019, clubul transmitea că în Comitetul Director sunt Mihai Foamete, reprezentantul Primăriei Pitești (președinte), Constantin Angelescu, reprezentantul SC Apă Canal SA (vicepreședinte) și Octavian Lupu, reprezentatul SC Salubritate 2000 SA (secretar). Mandatul Comitetului Director era de patru ani, iar reprezentanții celor trei părți în Adunarea Generală a Acționarilor erau Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 SA, Romi Becheanu, directorul SC Salubritate 2000 SA, și Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, ca reprezentant al autorităților locale.

”În scurt timp ne vor ieși actele de la Judecătorie și vom fi structură de drept privat. După ce se va ști că vom avea drept de promovare sunt sigur că și în rândul oamenilor de afaceri se va crea o emulație și vor veni alături de noi. Eu anunț încă de pe acum că am pe cineva care este dispus să ofere pentru FC Argeș suma de 30.000 de euro. Sunt sigur că vor mai fi și alți oameni de afaceri interesați să vină alături de noi pentru că FC Argeș este un brand”, susținea, la acel moment, Cristian Gentea, cel care era președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, club care urma să își cesioneze activitatea și locul în Liga 2 către nou-înființata Campionii FC Argeș. Gentea era atunci consilier local și ulterior avea să fie ales ca primar al Piteștiului.

În prezent, a doua zi după anunțul modificărilor din AGA, pe site-ul oficial al Campionii FC Argeș, Consiliul Director al clubului este format în continuare din Mihai Foamete (președinte Consiliul Director), Constantin Angelescu (vicepreședinte Consiliul Director), Ion Vișan (secretar general Consiliul Director), iar Adunarea Generală a Membrilor Fondatori îi are ca membri pe Cristian Gentea, Mihai Marinescu și Romi Becheanu.

Cu excepția a două persoane, a lui Octavian Lupu și a fostului primar Cornel Ionică, ceilalți conducători ai Campionii FC Argeș au rămas aceiași până acum, când au fost schimbați Constantin Angelescu și Ioan Alin Vișan. Acesta din urmă era înlocuitorul lui Lupu, care Lupu revine acum pe poziții și se întoarce în conducerea clubului.

  • ”Aceste două nume, oricum, nu aveau vreun cuvânt de spus, fiind paraleli cu fenomenul.
    Ce/Cine îi recomandă pe cei noi: familia sau partidul?
    Singurul lucru de evidențiat este că dispar frații Vișan din anturajul clubului, ei fiind două trompete PSD-iste”, a comentat Mihai Mielcioiu la postarea clubului despre această schimbare din conducere.
  • ”Felicitări Daniel Jantă! Un apropiat și cunoscător al fenomenului fotbalistic argeșean”, scrie, de exemplu, Florea Radu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-mai-renuntat-la-un-fotbalist-la-dorian-bertrand-19298351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-zatreanu-a-fost-imprumutat-la-cs-dinamo-19298210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-l-a-imprumutat-pe-petrisor-petrescu-19297933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-tunaru-si-gabriel-alexe-s-au-despartit-de-campionii-fc-arges-19297144

Marius ANGHEL 30 Jan. 2024, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă