Noi probleme cu coronavirusul pentru SCM Gloria Buzău. Echipa din Crâng a detectat încă un caz pozitiv la COVID-19 chiar înainte restanței cu Viitorul Pandurii

Marius ANGHEL 04 Nov. 2020, 13:12 Liga 2
Noi probleme cu coronavirusul pentru SCM Gloria Buzău. Echipa din Crâng a detectat încă un caz pozitiv la COVID-19 chiar înainte restanței cu Viitorul Pandurii

SCM Gloria Buzău nu a scăpat de problemele cu COVID-19, care au afectat echipa și la ultimele trei meciuri oficiale. Chiar înaintea partidei restante, programate astăzi, de la ora 14:00, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clubul buzoian a anunțat oficial că are încă un jucător pozitiv la noul coronavirus.

Basarabeanul Gheorghe Anton (27 de ani), mijlocaș transferat pe parcursul campionatului actual și utilizat în patru meciuri până acum,a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la testarea efectuată în această săptămână.

Gheorghe Anton, pozitiv la COVID-19 și el, din lotul SCM Gloria Buzău

Anton e singurul caz pozitiv la SCM Gloria în urma celei mai recente testări efectuate, astfel că echipa n-a avut probleme să primească acord de joc din partea Direcției de Sănătate Publică Buzău, după ce l-a izolat pe jucător.

”Sport Club Municipal Gloria Buzău informează toți suporterii echipei de fotbal că în urma efectuării testelor pentru SARS-CoV-2, a reieșit că Gheorghe Anton, sportiv al secției fotbal, a fost depistat pozitiv.

Imediat a fost instituit protocolul pentru astfel de cazuri. Situația fotbalistului a fost comunicată atât Direcției de Sănătate Publică Buzău, cât și Federației Române de Fotbal.

Din fericire, acesta este singurul caz apărut, iar situația, deși neplăcută, nu-i va împiedica pe băieții noștri să iasă învingători în partida de astăzi, în care se confruntă cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, de la ora 14:00.

Le ținem pumnii și vă învităm să le fiți alături!
Vă mulțumim!”, sună comunicatul SCM Gloria Buzău semnat de directorul Ion Cazan.

Anton a evoluat pentru SCM Gloria în precedentul joc al echipei, victoria cu CSM Slatina obținută sâmbăta trecută, cu 2-0, în deplasare. Moldoveanul a fost integralist.

Interesant este și faptul că, de această dată, SCM Gloria Buzău a făcut public numele jucătorului infectat, după ce în precedenta situație, cu Ghinga și Perju pozitivi, Ion Cazan nu le-a dezvăluit identitatea.

SCM Gloria Buzău a mai avut trei cazuri de COVID-19, printre care și antrenorul Ilie Stan, pe finalul lunii octombrie

Înaintea meciului cu Dacia Unirea Brăila, din turul 4 al Cupei României, desfășurată la data de 21 octombrie, la Însurăței, SCM Gloria Buzău lăsa acasă mai mulți jucători din lot, cât și pe antrenorul Ilie Stan, după ce aceștia ieșeau pozitivi la COVID-19.

Alături de antrenorul Ilie Stan, infestați cu noul virus au fost și fundașii Sebastian Ghinga și Ciprian Perju. Niciunul nu a fost alături echipei în precedentele trei jocuri, cu Brăila (2-1 în cupă), FK Csikszereda (0-1, acasă) și CSM Slatina (2-0, deplasare).

Și atunci, DSP Buzău a făcut anchetă epidemiologică într-un timp extrem de scurt și i-a dat echipei dreptul să joace cu Dacia Unirea. Izolați pentru moment au fost și jucătorii Marius Ioniță, Alexandru Piftor și Lucian Dumea, considerați contacți, dar ieșiți negativ la retestare.

DSP Gorj, de exemplu, a decis la finalul săptămânii trecute, să nu dea voie echipei Pandurii să joace în etapa din weekend fiindcă un singur jucător din lot a fost descoperit cu COVID-19. Echipa din Târgu Jiu a fost considerată focar.

Viitorul Pandurii a obținut amânarea meciului cu SCM Gloria Buzău tocmai din cauza cazurilor de COVID-19

Tot în Gorj, Viitorul Pandurii, chiar adversarul de astăzi al SCM Gloria Buzău s-a aflat și ea în izolare după ce mai mulți jucători au fost depistați cu noul coronavirus. Din această cauză a și fost amânată partida din etapa a 9-a și reprogramată pentru acum.

Între timp, Viitorul Pandurii nu a putut juca nici meciul cu Aerostar Bacău, altă restanță reprogramată, dar a primit acord că evolueze în weekendul trecut, când a trecut cu 3-1, pe teren propriu, de Unirea Slobozia, în etapa a 10-a a Ligii 2.

Înainte jocului cu ialomițenii, Viitorul Pandurii și-a retestat fotbaliștii, iar șase dintre cei infestați au rămas în continuare în izolare, fiind considerați încă nevindecați.

Marți seară, un alt club din Liga 2, Unirea Slobozia, a anunțat nu mai puțin de 15 cazuri pozitive de COVID-19 și faptul că va cere amânarea meciului pe care îl are de disputat în weekend.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-n-a-scapat-nici-ea-de-covid-19-clubul-ialomitean-are-o-multime-de-cazuri-si-va-solicita-amanarea-urmatorului-meci-din-campionat-19155831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-si-doi-jucatori-ai-scm-gloria-buzau-sunt-pozitivi-la-covid-19-cum-s-a-primit-accept-din-partea-dsp-buzau-sa-se-joace-in-cupa-romaniei-unde-s-a-castigat-in-extremis-cu-braila-exclusiv-19153727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-nu-a-scapat-de-covid-19-cinci-jucatori-testati-pozitiv-la-ultimele-analize-ce-se-intampla-cu-meciul-cu-unirea-slobozia-si-ce-spun-gorjenii-despre-restanta-nedisputata-cu-aerostar-19154998

Marius ANGHEL 04 Nov. 2020, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă