Viitorul Pandurii a revenit în iarbă cu un succes, după ce a întors rezultatul cu Unirea Slobozia. E prima data când echipa lui Flavius Stoican câștigă la două goluri diferență: “O victorie meritată, după un joc consistent”

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2020, 21:05 Liga 2
Viitorul Pandurii a revenit în iarbă cu un succes, după ce a întors rezultatul cu Unirea Slobozia. E prima data când echipa lui Flavius Stoican câștigă la două goluri diferență: “O victorie meritată, după un joc consistent”

Ieșită din izolare, după ce n-a primit aviz de la DSP Gorj să facă deplasarea pentru meciurile de la Gloria Buzău și Aerostar Bacău, Viitorul Pandurii a revenit cu o victorie pe gazon. În etapa a 10-a a Ligii 2, echipa antrenată de Flavius Stoican a învins, sâmbătă dimineața, pe teren propriu, Unirea Slobozia cu scorul de 3-1.

Ialomițenii au fost cei care au deschis scorul la Târgu Jiu, în minutul 9, prin Adrian Moldovan, care a fructificat, cu latul, din 10 metri, pasa lui Cristian Ene, după care nou-promovata n-a prea mai contat în atac. Gorjenii, care trimiseră balonul în transversală, în minutul 4, la șutul-centrare al lui Marius Cioiu, au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului și au reușit să egaleze, în prelungirile primei reprize, prin Andrei Ludușan. Atacantul oltenilor a profitat de ieșirea neinspirată a portarului Ionuț Poiană și a trimis balonul în plasă, din 5 metri.

Speranțele oaspeților n-au năruit în minutul 59, când gorjenii au marcat, din penalty, prin Darius Buia, fază care a dus și la eliminarea lui Bogdan Danciu, pentru cumul de cartonașe galbene, în urma faultului în careu comis asupra lui Paul Copaci. Andrei Dragu a risipit emoțiile în minutul 72, cu un șut plasat, de la 15 metri.

Flavius Stoican, după victoria în fața Sloboziei: ”În general, toată echipa a jucat bine”

Victoria, dar și jocul elevilor săi, l-a mulțumit pe antrenorul Flavius Stoican. ”Am făcut un joc consistent, pe parcursul căruia ne-am creat destule situaţii de gol. În prima repriză, mingea parcă nu voia să intre în poartă. Este o victorie meritată. Sunt jucători care şi-au dorit foarte mult să câştigăm această partidă, începând de la Dragu, care a stat în carantină, continuând cu Lixandru sau Cioiu. Mă bucur și pentru Buia, că a marcat. În general, toată echipa a jucat bine. Este un succes care le dă încredere băieţilor. Am început să fim o familie, un grup frumos”, a declarat Stoican la finalul partidei cu Unirea Slobozia.

Stoican e convins că vor câștiga la ”masa verde” cu Aerostar

Antrenorul echipei gorjene a vorbit și despre jocul-restant, contând pentru etapa a 7-a, cu Aerostar Bacău, care nu s-a disputat nici la reprogramare.

Dacă, prima dată, moldovenii n-au putut juca din cauza cazurilor de COVID-19 de la nivelul lotului, miercurea trecută oltenii n-au primit aviz să poată intra pe teren, din aceeași cauză.

Stoican e convins că echipa sa va câștiga meciul respectiv la ”masa verde”, cu 3-0. ”E destul de delicată această situație, dar, conform regulamentului, șansele sunt de partea noastră. Am citit regulamentul împreună cu conducerea clubului și noi nu putem pierde cu 3-0. Aș fi vrut să luăm cele trei puncte pe teren, dar nu am fost valizi să putem juca. Acum, vedem ce vor stabilii comisiile”, a spus Stoican.

Urmează restanța cu Gloria

Viitorul Pandurii va disputa, miercuri, de la ora 14:00, restanța cu SCM Gloria Buzău. Meciul contează pentru etapa a 9-a și a fost amânat în urma cazurilor de COVID-19 apărute în lotul gorjenilor.

”Mergem încrezători la Buzău. Chiar dacă adversarii pleacă favoriți, ținând cont de locul din clasament, încercăm să venim cu toate cele trei puncte. Vedem dacă și reușim. Sper să se joace, fiindcă, dacă apar cazuri de COVID la Buzău, noi suntem cei care riscăm să pierdem cu 3-0”, a conchis Stoican.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – UNIREA SLOBOZIA 3-1

Andrei Ludușan 45+1′, Darius Buia 59′ – penalty, Andrei Dragu 72′ / Adrian Moldovan 9′

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Copaci, Oros, Lixandru, Andr. Dragu – Prejmerean (Bădăuță 85), Chiorean (cpt.) – Cioiu (Al. Băican 85), Buia (Al. Enache 78), Șerbănescu (Vl. Costea 78) – Ludușan (D. Paraschiv 63)
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Ciul, Trancă, Chelariu
Antrenor: Flavius Stoican

Unirea Slobozia: I. Poiană – Rob. Ghiță, Gab. Lazăr, Ibrian (cpt.), I. Dinu (Dumbrăvean 75′), Bg. Danciu, Chebac (D. Unguru 75′), Negoiu, Mih. Adăscăliței (Gherasim 84′), Ad. Moldovan (Ad. Răduca 60′), Cr. Ene (P. Mihalache 75′)
Rezerve neutilizate: Gurău – Al. Muscă, Cr. Chiriță, Mih. Lemnaru
Antrenor: Costea Enache
Eliminat: Bogdan Danciu 58′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Claudiu Andrei Filip (Craiova); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

După victoria cu Unirea Slobozia, Viitorul Pandurii a acumulat 10 puncte și a urcat două locuri în clasament, de pe 17 pe 15. Gorjenii au doar 7 partide disputate și mai câștigaseră în acest sezon, la limită, partidele cu CSM Slatina (2-1) și Fotbal Comuna Recea (4-3). Practic, victoria cu 3-1 din partida cu Unirea Slobozia e cea mai concludentă din actuala stagiune pentru olteni.

După eșecul de la Târgu Jiu, Unirea Slobozia a ajuns la 10 meciuri jucate și a rămas pe locul 9, cu 14 puncte.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

Mircea OGLINDOIU 31 Oct. 2020, 21:05 Liga 2
Pe aceeași temă