”Când reîncepem pregătirile, ne încuiați? Dacă se găsește vaccinul peste un an, stăm izolați tot timpul ăsta?”. Laszlo Balint nu concepe ca echipele să reintre în cantonamente, deși cazurile de COVID-19 au crescut în fotbalul românesc

Autor: Andrei PASCU Publicat: 24 Jul. 2020, 13:26 Actualizat: 24 Jul. 2020, 13:28 Liga 2
”Când reîncepem pregătirile, ne încuiați? Dacă se găsește vaccinul peste un an, stăm izolați tot timpul ăsta?”. Laszlo Balint nu concepe ca echipele să reintre în cantonamente, deși cazurile de COVID-19 au crescut în fotbalul românesc

COVID-19 a făcut multe probleme în fotbalul românesc și este de așteptat să mai facă. Anumite meciuri din Liga 1 și Liga 2 au fost amânate când au fost observate cazuri la anumite echipe, dar cu cât apar mai multe, cu atât calendarul se aglomerează, iar șansele ca întrecerile să se finalizeze pe teren scad. Chiar dacă recomandările autorităților sunt ca formațiile să reintre în cantonament, antrenorul liderul Ligii 2, Laszlo Balint, nu crede că aceasta este cea mai bună măsură.

Laszlo Balint: S-a întâmplat inclusiv în alte campionate, în Rusia”

Posibilitatea ca el, jucătorii și stafful clubului UTA să stea atâtea săptămâni închiși nu îi surâd lui Balint. Vede toată această posibilitate ca pe o pedeapsă și crede că echipa lui nu merită să o primească, întrucât până acum a respectat protocolul medical. Laszlo Balint a făcut trimitere și la echipele din Liga 1, Dinamo și CFR Cluj, cele mai lovite de pandemie și crede că lumea nu trebuie să judece cele întâmplate acolo. Se putea întâmpla la orice echipă, a precizat antrenorul

Atunci când mergi într-un cantonament, practic te izolezi de lumea exterioară. Acesta ar putea reduce riscurile infectărilor, dar nu am greșit cu nimic ca să intrăm în cantonament, să ne izolăm. Noi încercăm să ne fcem meseria, încercăm să fim cât se poate de responsabili, dar eu cred că e o pedeapsă. Să intri în cantonament ca să îți faci meseria, mi se pare o pedeapsă. Din păcate au apărut aceste focare la cele două echipe din Liga 1, iar toată lumea le arată cu degetul. Se poate întâmpla. S-a întâmplat inclusiv în alte campionate, în Rusia. Am prieten care este acolo și mi-a povestit. Nu a putut să joace și echipa lui aa pierdut cu 3-0”, a declarat Laszlo Balint pentru Radio Timișoara.

Laszlo Balint: ”Dacă nu se găsește vaccinul decât peste un an, un și jumătate, ce facem, stăm în cantonament tot timpul ăsta?”

Antrenorul se teme de ceea ce s-ar putea întâmpla la începutul sezonului următor, dacă pandemia nu va dispărea sau dacă nu se vor reduce considerabil cazurile. Nu concepe faptul ca echipele să primească obligativitatea de a sta în cantonament, considerând că o astfel de decizie ar fi exagerată.

Stau să mă gândesc. Ce faci când începe sezonul viitor? Intrăm iar în cantonament un an de zile și ne vedem doar pe skype cu cei dragi? Divorțăm de neveste, ce facem? Dacă nu se găsește vaccinul decât peste un an, un și jumătate, ce facem stăm în cantonament tot timpul ăsta? Noi vorbim strict de momentul ăsta…Bun intră UTA și FC Argeș în cantonament și se termină campionatul. După ceva timp când reîncepem pregătirile, ne încuiați?

Știu că vor fi reacții, oricum deja multă lume a spus că fotbaliștii și antrenorii au fost iresponsabili pentru că au apărut aceste probleme. Nu suntem ciumați, oameni buni și ne facem toate toate probele și testele de care e nevoie. Eu cred că trebuie găsită o soluție pe termen mediu sau lung, iar cantonamentul poate fi o soluție doar pe termen scurt”, a mai spus Laszlo Balint.

Situația COVID-19 în România

În România, din cauza pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății a anunțat în data de 24 iulie, 41.275 de confirmați, 24.862 de vindecați și 2.126 de decese. O parte din competițiile sportive au reînceput după o pauză de mai bine de trei luni. Liga 2 a fost reluată pe 4 iulie.

Capitala este cea mai afectată de răspândirea COVID-19 în România. Din cele peste 2.000 de decese raportate, multe au avut loc în București. La nivel național ar putea creşte statisticile deceselor în următoarele zile, pentru că în acest moment ţara noastră a raportat și peste 1.000 de infectări pe zi. La nivel mondial, au fost înregistrate peste 15 milioane de îmbolnăviri şi aproape două milioane de decese.

Foto: UTA Arad și George FILIP/ Mediafax Foto

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 24 Jul. 2020, 13:26 Actualizat: 24 Jul. 2020, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă