Date oficiale | Procentul de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul fotbaliștilor din primele trei ligi din România

Răzvan STÎNGĂ 02 Nov. 2021, 14:22 Liga 2
Date oficiale | Procentul de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul fotbaliștilor din primele trei ligi din România

Valul patru de COVID-19 a lovit puternic România, pentru că s-au înregistrat și continuă să se înregistreze cele mai multe recorduri negative în privința infectărilor zilnice, ratei de infectare la 14 zile la mia de locuitori, dar și în privința numărului de decese.

Cu toate acestea, fotbalul a fost ferit de probleme serioase, așa cum s-a întâmplat în debutul pandemiei.

50 la sută din fotbaliștii primelor trei ligi au schema completă de vaccinare 

Motivul pentru care echipele nu au mai depistat cazuri importante de COVID-19 care să ducă la un număr mare de meciuri amânate, poate fi pus și pe baza procentului important de vaccinări complete în rândul fotbaliștilor și a staffurilor tehnice. Conform unui comunicat emis de FRF, peste 50 la sută dintre jucătorii primelor trei divizii sunt vaccinați contra noului coronavirus cu schema completă.

În rândul staffurilor tehnice, procentul este unul și mai mare, de aproximativ 80 la sută. Statisticile sunt cu mult mai mari decât în rândul persoanelor vaccinate la nivel național. Pe 1 noiembrie a fost raportat un procent total de 32.63 la sută de români imunizați.

”(…) În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

Stadioanele, închise până spre finalul lunii noiembrie

Pe 22 octombrie, în cadrul unei întruniri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, s-au luat mai multe măsuri printre care și reînchiderea stadioanelor pentru spectatori, pentru cel puțin 30 de zile. Dacă până la acel moment echipele au avut dreptul de a deschide tribunele într-un anumit procent, de 50 la sută, pentru fanii vaccinați și cei trecuți prin boală, pe 22 octombrie s-au închis complet.

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii alarmante de cazuri zilnice și a servit drept măsură pentru micșorarea răspândirii COVID-19, la fel ca alte hotărâri luate la data amintită și în alte domenii

Interzicerea participării spectatorilor la competiţiile sportive pentru 30 de zile”, sună punctul care interzice prezența spectatorilor la competițiile sportive.

Număr record de decese în România! 

Un raport emis de autoritățile statului român, marți, 2 noiembrie, a anunțat faptul că în ultimele 24 de ore au murit 591 de oameni din cauza infectării cu COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în România. În același timp, au fost raportate 11.073 de noi cazuri. În total, de la începutul pandemiei, au fost raportate peste 1.6 milioane de cazuri și peste 48.000 de decese pe teritoriul României.

Până pe 1 noiembrie, doar 6,334,232 români, ceea ce se traduce într-un procent de 32.63 la sută, au schema completă de vaccinare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-dupa-succesul-selimbarului-cu-u-cluj-la-pauza-le-am-spus-jucatorilor-sa-stea-linistiti-ca-o-sa-castigam-si-daca-pierdeam-ma-declaram-multumit-19208473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-a-dezvaluit-la-ce-echipa-s-ar-intoarce-oricand-ai-infrastructura-ai-oameni-care-stiu-tot-ceea-ce-inseamna-fotbalul-si-iti-poti-etala-si-calitatile-de-antrenor-comp-19208469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/carlo-danciu-a-prins-gustul-golului-la-astra-sper-sa-nu-ma-opresc-aici-cum-reusesc-jucatorii-sa-treaca-peste-problemele-financiare-ale-clubului-19208465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sepcile-rosii-puse-pe-fuga-de-cavalerii-din-selimbar-echipa-lui-eugen-beza-a-invins-u-cluj-19208422

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Nov. 2021, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă