Eduard Lambrinoc pleacă de la FC Brașov. A semnat cu un club din prima ligă | EXCLUSIV

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 09:58 Liga 2

Eduard Lambrinoc (19 ani), mijlocașul echipei FC Brașov face pasul în SuperLigă, în ciuda unui sezon modest avut în Liga 2.

Acesta a semnat un contract pe patru sezoane cu FC Voluntari, echipă pregătită din umbră de Ilie Poenaru!

Deși campionatul Ligii 2 s-a încheiat de aproape trei săptămâni, negocierile dintre FC Braşov și Eduard Lambrinoc privind prelungirea contractului au stagnat, iar jucătorul a dat curs ofertei clubului din SuperLigă, unde, dacă nu va evolua la prima echipă, va putea juca la ”satelit”, în Liga 3.

5 goluri în două sezoane la FC Brașov pentru Lambrinoc

Eduard Lambrinoc a ”explodat” în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2, când a fost utilizat la FC Brașov în toate cele 10 meciuri oficiale. În opt dintre ele a fost titular, a totalizat 614 minute pe teren și a înscris 2 goluri.

În acest sezon recent încheiat, deși antrenorul Dan Alexa îi laudă calitățile, Lambrinoc a prins doar 603 minute în tricoul echipei FC Brașov, pentru care a marcat 3 goluri. A fost utilizat în 20 de partide, însă doar în cinci dintre ele a început ca titular și doar într-una a fost integralist.

  • În data de 11 iulie, Eduard Lambrinoc împlinește 19 ani.

La 10 ani a ales Brașovul!

Edi Lambrinoc a început fotbalul la Focșani, orașul în care s-a născut, iar la vârsta de 10 ani părinții săi au decis să se mute la Brașov.

”Aveam de ales între Cluj și Brașov. Edi a spus că vrea să joace la FC Brașov și așa am ajuns la Brașov. A fost alegerea lui”, spunea Cristian Lambrinoc, tatăl fotbalistului pentru Monitorul Expres.

La FC Brașov, Lambrinoc a început antrenamentele sub comanda lui Nicu Văduva, după care a ajuns la Colțea Brașov, unde a fost pregătit de Vasi Suciu. La începutul lui 2018, Lambrinoc a ajuns la FCSB unde a stat șapte luni, perioada în care a fost în lotul echipei antrenate de Lucian Mezei, care avea să câștige titlul național la U16. În urmă cu patru ani a revenit la Brașov și a semnat cu Kids Tâmpa, dar la seniori a debutat la Olimpic Cetate Râşnov, în Liga 3.

Mijlocașul a jucat constant la Râșnov, iar evoluțiile bune l-au propulsat la echipa națională U18. La începutul lui 2022, Lambrinoc a semnat cu FC Braşov, iar acum pleacă liber de contract la FC Voluntari!

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-plecarea-lui-marin-mitran-de-la-fc-brasov-sunt-oameni-competenti-si-in-brasov-sa-ocupe-acest-post-de-conducere-antrenorul-asteapta-numirea-unui-presedinte-pentru-re-19276349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-marin-mitran-a-rezistat-doar-un-an-ca-presedinte-la-fc-brasov-am-dorit-sa-ma-intalnesc-cu-primarul-am-discutat-ne-am-strans-mana-si-asta-a-fost-tot-unde-va-ajunge-19276305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-fc-brasov-semneaza-cu-o-echipa-condusa-de-un-antrenor-cu-care-a-mai-lucrat-la-alte-trei-formatii-19276284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-spunea-ca-la-liceul-sportiv-nu-se-invata-eduard-lambrinoc-fotbalist-la-fc-brasov-a-trecut-cu-brio-peste-sesiunea-speciala-a-bacalaureatului-19272752

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 09:58 Liga 2
Pe aceeași temă