FC Brașov poate rămâne fără doi jucători importanți. Unul are ofertă din Portugalia și e ”mai mămos”, altul ”e greu de ținut”

Adi MARICA 15 May. 2023, 09:42 Liga 2

FC Brașov ar putea rămâne în această vară fără doi dintre jucătorii de bază ai echipei antrenate de Dan Alexa. Este vorba de mijlocașul portughez Diogo Izata (26 de ani) și atacantul bulgar Milcho Angelov (28 de ani).

Diogo Izata ar vrea să revină în Portugalia, Dan Alexa îl așteaptă la reunire

Diego Izata a ajuns la Brașov după începutul campionatului 2022-2023 și s-a integrat rapid. A jucat în 18 meciuri din campionat, în toate a început ca titular și a fost înlocuit în 11 dintre ele și a înscris un gol, în 3-2 în deplasare cu Viitorul Pandurii.

Portughezul a plecat în vacanță și se pare că are o ofertă să continue în țara natală, însă doar dacă jucătorul va fi liber de contract. FC Brașov nu vrea să renunțe ușor la Diogo Izata, oficialii clubului susțin că angajamentul mijlocașului este prelungit automat, iar jucătorul a fost deja notificat de prelungirea contractului.

Dan Alexa nu-și bate capul cu intențiile lui Diogo Izata și spune că îl așteaptă pe portughez la reunirea lotului. ”Izata trebuie doar notificat despre prelungirea contractului. Nu știu dacă el este nemulțumit sau nu. Chiar nu-mi bat capul cu asta. Un lucru este clar, el trebuie să se prezinte la reunire. Probabil că vrea să revină acasă, în Portugalia. El este și un tip, așa, mai mămos, dar eu știu că este jucătorul nostru și va fi la Brașov și sezonul viitor”, a spus Alexa.

Milcho Angelov ezită să semneze prelungirea contractului cu FC Brașov

În schimb, situația atacantului Milcho Angelov este mai complicată.

Golgheterul echipei FC Brașov, dar și al play-out-ului Ligii 2, cu 16 goluri marcate, are de recuperat restanțe financiare mai vechi și ezită să semneze un nou contract până nu i se achită banii.

Dan Alexa recunoaște problemele legate de prelungirea contractului lui Angleov. ”Sunt ceva probleme, dar eu îmi doresc nespus ca el să rămână la Brașov. Angelov este golgheterul echipei. El a avut o anumită cadență din momentul în care echipa a început să joace bine și atunci a început să marcheze goluri. A fost practic momentul din care și noi am crescut ca și echipă. Angelov este un jucător important pentru noi, dar, realist, e greu de ținut, pentru că are de recuperat niște restanțe și apoi trebuie renegociat un nou contract. Am discutat deschis cu Angelov înaintea plecării în vacanță și el știe cât de mult îmi doresc ca el să rămână aici”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Milcho Angelov a ajuns la FC Brașov la începutul anului trecut și s-a dovedit un transfer reușit. În sezonul trecut a avut 11 meciuri și 6 goluri, iar în sezonul de Liga 2 recent încheiat a bifat 25 de meciuri, 23 ca titular, în 13 a fost înlocuit și a înscris 16 goluri, cinci în prima parte a campionatului, în 2022, și 11 în 2023, dintre care 8 în play-out.

După încheierea campionatului, FC Brașov a anunțat prelungirea contractului cu 11 jucători. Un alt jucător căruia i s-a propus prelungirea este fundașul Bradley Diallo.

Foto: FC Brașov și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-a-fost-convins-sa-continue-cu-fc-brasov-iar-conducerea-poarta-negocieri-pentru-readucerea-in-tara-a-unui-basarabean-fost-la-cfr-cluj-fcsb-sau-dinamo-19270548

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-mizeaza-pe-experienta-la-fc-brasov-si-in-noul-sezon-al-ligii-2-cinci-jucatori-cu-varsta-trecuta-bine-de-30-de-ani-au-semnat-prelungirea-contractului-19270367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-de-la-fc-brasov-au-strans-gunoaie-la-pietrele-lui-solomon-pentru-un-punctaj-mai-bun-la-certificare-19270200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bradley-diallo-primul-jucator-intrat-in-vacanta-de-la-fc-brasov-francezul-despre-posibilitatea-de-a-continua-sub-comanda-lui-dan-alexa-19270141

Adi MARICA 15 May. 2023, 09:42 Liga 2
Pe aceeași temă