Noi acuze după CSM Slatina – Farul. Episodul premergător meciului, care i-a dat de gândit lui Tiberiu Curt: ”Am simțit că suntem tratați ca niște paria pe stadionul ăla”

Andrei PASCU 08 Mar. 2021, 14:51 Liga 2
Noi acuze după CSM Slatina - Farul. Episodul premergător meciului, care i-a dat de gândit lui Tiberiu Curt: ”Am simțit că suntem tratați ca niște paria pe stadionul ăla”

Acuzele de după partida dintre CSM Slatina și Farul, terminată la egalitate, scor 1-1, nu contenesc. Cele mai noi îi aparțin lui Tiberiu Curt, managerul clubului constănțean, care a vorbit despre un episod petrecut înaintea startului meciului desfășurat sâmbăta trecută la Slatina, pe stadionul 1 Mai.

Conducătorul ”marinarilor” a declarat că modul în care s-au comportat cei de la Slatina nu l-au lăsat indiferent. Nu consideră că Farul a primit respectul cuvenit, care i se atribuie unei echipe oaspete, și că de la bun început s-au încercat șicane.

Tiberiu Curt: ”Ne-am ferit să vorbim despre prestația arbitrului și în trecut” 

Totul a început cu locul în care a parcat autocarul echipei lui Ianis Zicu. Mai mult, oficialii celor de la CSM Slatina nu au avut o atitudine pe care o au în mod normal gazdele și au arătat, conform lui Tiberiu Curt, o relație de distanțare, numită de el ”nulă”. De acolo, și-a dat seama că acest comportament al oltenilor poate duce la anumite lucruri.

”Tot ce s-a întamplat la Slatina ne-a lăsat un gust amar. De când am ajuns la stadion, am parcat mașina unde era și restul, a venit un personaj pe care nu îl cunoșteam să ne certe că nu am parcat unde trebuie.

Am descoperit că parcarea pentru noi era în lateralul stadionului, ne așteptam să fim întâmpinați. Relaționarea noastră cu conducătorii de la Slatina a fost nulă, ne-a întâmpinat un paznic, ne-a dus pe o intrare laterală, închisă cu un lacăt.

Am simțit de la început că suntem tratați ca niște paria pe stadionul ăla. Ne-am ferit să vorbim despre prestația arbitrului și în trecut. Dupa meci ne-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar așa, totul este tratat invers la nivel de cluburi. Am văzut acolo la Slatina, defilare în tricouri și jachete ale echipei naționale, nu am înțeles (n.r. – pentru că la CSM Slatina o mare influență asupra celor petrecute la club o are antrenorul Daniel Oprescu, acum selecționer la o națională de juniori), a declarat Tiberiu Curt la Pro X.

Tiberiu Curt: ”Arbitrul ne-a împărțit galbene tuturor cu atitudine de aroganță” 

Această așa-zisă dispută dintre CSM Slatina și Farul a început de la o fază petrecută în minutul 40 al partidei, când arbitrul Mircea Ardelean din Arad a anulat un gol al oaspeților, dintr-un motiv bizar, care nu poate fi explicat de nimeni. Pe reluări nu se vede vreo infracțiune produsă de jucătorii echipei lui Ianis Zicu. Antrenorul a ieșit, de altfel, la finalul jocului să acuze modul în care arbitrul central a tratat faza respectivă.

Acum, Tiberiu Curt a vorbit, la rândul lui, despre momentul acela, acuzând o atitudine de superioritate neînțeasă din partea arbitrului Mircea Ardelean (Arad), dar și faptul că a acordat într-un anumit mod cartonașe galbene Farului.

”A început meciul, consider că a fost tot timpul la discreția noastră. A venit faza asta, nu se întamplase nimic deosebit pe parcursul meciului până atunci. Nu știu ce a vrut arbitrul să demonstreze. Ni s-a anulat un gol perfect valabil.

Arbitrul ne-a împărțit galbene tuturor cu atitudine de aroganță. Nu e stilul nostru să vorbim despre arbitraj, însă dorința de a fi profesioniști, de a face lucrurile cum trebuie, nu e ce se dorește la nivelul fotbalului românesc”, a mai spus Tiberiu Curt.

Acum, Farul e pe locul 10 în Liga 2, cu 25 de puncte în 16 partide. În cazul unui presupus succes la Slatina, ar fi fost pe locul 7, la egalitate cu locul 6, Petrolul. În finalul sezonului regular, Farul mai are două meciuri, cu Fotbal Comuna Recea, pe teren propriu, și cu U Craiova 1948 SA, în deplasare. Dar are și un litigiu de pe urma partidei nedisputate cu ”U” Cluj, unde ar trebui să primească trei puncte la ”masa verde”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-a-izbucnit-dupa-meciul-cu-csm-slatina-in-care-arbitrul-mircea-ardelean-a-anulat-un-gol-perfect-valabil-al-farului-a-simtit-pericolul-si-a-fluierat-inainte-ca-mingea-sa-intre-in-p-19173078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-gresit-pentru-farul-in-lupta-pentru-play-off-cum-a-catalogat-ianis-zicu-egalul-cu-csm-slatina-si-cum-vede-ultimele-doua-meciuri-19173002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-se-tot-amana-verdictul-in-cazul-meciului-u-cluj-farul-reactia-lui-ianis-zicu-ridica-semne-de-intrebare-cand-ni-le-vor-da-nu-mai-putem-face-nimic-cu-ele-19173165

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinu-todoran-a-simtit-ca-se-putea-mai-mult-in-meciul-slatinei-cu-farul-pe-final-am-incercat-sa-luam-toate-puncte-reactia-antrenorului-dupa-primul-rezultat-pozitiv-al-oltenilor-19173312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Andrei PASCU 08 Mar. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă