Nicolae Constantin speră ca Petrolul să fi învățat din greșelile trecutului, pentru a nu avea emoții cu Dacia Unirea: ”N-aș vrea să regretăm după.” Ce spune antrenorul despre ultimele două achiziții

Marius ANGHEL 27 Aug. 2021, 16:33 Liga 2
Nicolae Constantin speră ca Petrolul să fi învățat din greșelile trecutului, pentru a nu avea emoții cu Dacia Unirea: ”N-aș vrea să regretăm după.” Ce spune antrenorul despre ultimele două achiziții

Petrolul întâlnește în etapa a 5-a a Ligii 2 una dintre cele cinci echipe nou-promovate în această primăvară, cea care a obținut cele mai puține puncte în primele patru meciuri ale sezonului.

Dacia Unirea Brăila ajunge la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, unde va juca sâmbătă, de la ora 15:30. Trupa antrenată de Florentin Petre a acumulat doar două puncte până acum, are un golaveraj modest, 4-9, și se află la egalitate perfectă cu Dunărea Călărași, cele două fiind clasate pe locurile 15-16.

În schimb, Petrolul ocupă locul 5, cu 9 puncte și golaveraj 7-1.

Nae Constantin vede meciul cu Brăila drept unul facil, însă și-a avertizat jucătorii: ”N-aș vrea să regretăm după”

Petrolul vine după succesul obținut în deplasare la Târgu Jiu, 3-0 cu Viitorul Pandurii, cel mai clar din acest sezon, însă și după două victorii pe teren propriu, 2-0 cu Poli Iași și 2-0 cu FK Csikszereda. Dar, în ciuda acestui lucru, a faptului că echipa ploieșteană a început bine acest campionat mai ales în fața propriilor suporteri, antrenorul Nicolae Constantin este, totuși, îngrijorat înaintea jocului cu Dacia Unirea.

Trupa brăileană are câte un punct scos doar din meciurile de acasă, 0-0 cu FC Brașov și 1-1 cu Astra, în timp ce în cele două deplasări a primit nu mai puțin de opt goluri, însă a și marcat de trei ori: 1-3 la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, și 2-5 la Steaua.

”La prima vedere, meciul pare facil, dacă ne uităm la numele adversarului, la poziția în clasament, însă, imediat după ce s-a terminat partida de la Târgu Jiu, am început discuțiile cu jucătorii mei și le-am cerut să nu tratăm meciul ușor, pentru că s-ar putea să ne coste și n-aș vrea să regretăm după.

Am avut o săptămână în care ne-am pregătit bine, îi văd pe băieți că sunt concentrați și sunt sigur că la ora meciului vom reuși să aliniem un «11» cu care să reușim să câștigăm.

Avem un grup bun, de băieți serioși, mulți au fost aici și sezonul trecut, și cred că au învățat din greșelile de atunci (n.r. – Petrolul a pierdut multe puncte pe teren propriu nu numai în sezonul trecut, ci și în cel anterior când s-a introdus play-off-ul), pe care sper să nu le repetăm”, a spus Nae Constantin.

”Dacă se termină 1-0, eu sunt bucuros, nu vorbim de golaveraj. Dacă reușim să înscriem mai multe goluri, e bine pentru noi, pentru moral, pentru golaveraj, dar important e să câștigăm”
Nae Constantin, antrenor Petrolul, înaintea meciului cu Dacia Unirea Brăila

Antrenorul Petrolului, despre achizițiile Marius Chindriș și Senad Jarovic

Pentru meciul cu Dacia Unirea, Petrolul nu va putea conta pe Bart Meijers, Armando Vajushi, Mihai Nițescu și Nicolai Cebotari, cu toții având probleme de natură medicală. Revine, în schimb, după suspendarea de o etapă, fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu.

Echipa a făcut în această săptămână și două noi achiziții, mijlocașul Marius Chindriș (ex CS Mioveni) și atacantul bosniac Senad Jarovic (ex Radomlje / Slovenia).

Antrenorul Nae Constantin a vorbit și despre aducerea acestor doi jucători despre care spune că sunt pregătiți fizic, un aspect de care s-a ținut cont atunci când s-a planificat achiziționarea lor.

”Sunt jucători pe care noi i-am dorit, consider că avem nevoie de ei și sper să ne ajute. Este un jucător cu fizic bun (n.r. – se referă la Jarovic, care are 195 cm înălțime), un atacat de careu și sperăm să fie omul care ne lipsește, marcatorul ăla care să ne bage mingea în poartă cât mai des. O să fiți surprinși, dar are o tehnică destul de bună. Cel puțin în astea două zile în care s-a antrenat cu noi pare ok. Să-l vedem pe teren mare, 11 contra 11. Câștigăm și la talie cu el, acum depinde numai de el, să se integreze cât mai repede, să ne arate că ne putem baza pe el, să ne dea încredere și să-l băgăm la joc.

Asta am și căutat, să aducem jucători pe care să mizăm de la început, să nu fie nevoie să îi pregătim nu știu câte săptămâni și să ne trezim după aia că are o problemă medicală și, practic, să te poți baza pe ei de la iarnă încolo, să te poți baza 100 la sută pe ei”, a vorbit antrenorul Petrolului despre ultimele două achiziții.

Sergiu Mavriche arbitrează meciul de pe ”Ilie Oană”

Meciul dintre Petrolul și Dacia Unirea are loc sâmbătă, de la ora 15:30, pe stadionul ”Ilie Oană”, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, și va fi arbitrat de centralul Sergiu Mavriche (Bacău) și asistenții Ionuș Erchian (Medgidia) și Marian Carson (Constanța). Arbitru de rezervă este Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov), iar observatori au fost delegați Gheorghe Mihalache (Buzău) și Lucian Cîrjă (Constanța).

Dacă Petrolul n-a jucat în această săptămână în Cupa României, meciul cu CSO Plopeni fiind amânat din cauza echipe de Liga 3 pentru săptămâna următoare, Dacia Unirea Brăila a trecut miercuri, pe teren propriu, de SC Oțelul Galați (Liga 3), cu 1-0. Trupa lui Florentin Petre a jucat în competiția KO și la mijlocul săptămânii trecute, în deplasare la Pescăruşul Sarichioi Junior (Liga 4, scor 2-0), în Faza a II-a. Dacia Unirea are, astfel, două victorii în cupă, spre deosebire de niciuna în campionat.

Declarațiile lui Nicolae Constantin dinaintea meciului Petrolul – Dacia Unirea:

https://www.youtube.com/watch?v=64NsJog4tuQ

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acte-petrolul-a-trimis-catre-primaria-ploiesti-proiectul-de-asociere-intre-cele-doua-parti-costel-lazar-suntem-la-momentul-la-care-putem-discuta-despre-asociere-nu-a-preluarii-cum-au-fo-19197910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-marius-chindris-s-a-intors-la-petrolul-jucatorul-fost-inclusiv-capitan-al-gazarilor-era-indeparat-de-la-echipa-ploiesteana-in-urma-cu-doi-ani-19197815

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-11-meciuri-se-disputa-astazi-in-care-vor-evolua-si-sapte-cluburi-din-liga-2-primele-13-echipe-calificate-19197575

Marius ANGHEL 27 Aug. 2021, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă