Doi jucători plecați din Liga 2 în această iarnă, acorduri cu două formații din prima ligă din țări din Europa! Cu cine au semnat Isaac Solet și Marko Pervan

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 19:25 Liga 2
Doi jucători plecați din Liga 2 în această iarnă, acorduri cu două formații din prima ligă din țări din Europa! Cu cine au semnat Isaac Solet și Marko Pervan

Doi dintre jucătorii care s-au despărțit de echipe din Liga 2 în această iarnă au semnat contracte cu două formații din prima ligă din țări din Europa! Este vorba de mijlocașii Isaac Solet (22 de ani, ex Progresul Spartac) și Marko Pervan (27 de ani, ex Gloria Buzău, foto principal).

Solet a ajuns în Bulgaria, parafând un acord cu Slavia Sofia, în timp ce Pervan a semnat cu o formație din prima ligă din Bosnia, Igman Konjic.

Isaac Solet și Marko Pervan au plecat de la Progresul Spartac, respectiv Gloria Buzău

Isaac Solet a ajuns la Progresul Spartac în vară, după ce în sezonul trecut evoluase pentru Poissy, echipă din liga a patra din Franța. În 15 etape de Liga 2 a bifat 10 apariții și a înscris două goluri. A deschis scorul în jocurile cu CS Tunari (scor 1-2) și CSM Alexandria (scor 1-3).

În cariera sa, jucătorul de 22 de ani a mai activat pentru Laval II, Reims II și Paris FC II, în liga a patra sau a cincea din Franța, țară în care s-a și născut, la Melun.

Africanul cu cetățenie franceză Isaac Solet are și două meciuri pentru naționala Republicii Centrafricane, ambele în noiembrie anul trecut, când era sub acord cu Progresul Spartac. Acum, după ce s-a despărțit de formația din Liga 2, a ajuns în prima ligă din Bulgaria, fiind prezentat de Slavia Sofia (foto articol).

Fostul mijlocaș al Progresului Spartac, la Slavia Praga. Fostul mijlocaș al Gloriei Buzău, la Igman Konjic

Până să ajungă în România, Marko Pervan, mijlocaș croat, a jucat în alte patru țări pe lângă cea natală. Până la 27 de ani a bifat nu mai puțin de 11 echipe în cariera sa: RNK Split, Imotski, Sibenik, Cibalia, Osijek (toate din Croația), Skenderbeu Korce (Albania), Botev Plovdiv (Bulgaria), Siroki Brijeg (Bosnia și Herțegovina), Korona Kielce (Polonia), Leotar și Sloboda Tuzla (ambele din Bosnia și Herțegovina).

În sezonul trecut a jucat în prima ligă din Bosnia și Herțegovina, 15 meciuri pentru Leotar, la care a înscris și trei goluri, și 13 jocuri pentru Sloboda Tuzla.

Acum se întoarce în Bosnia și Herțegovina, ajungând la acord cu Igman Konjic (foto articol). A plecat de la Gloria Buzău cu 10 meciuri în campionat. A și marcat de două ori, cu Unirea Dej (scor 2-4) și ACSM Ceahlăul (scor 1-1).

Marko Pervan a început ca om de bază sub comanda lui Andrei Prepeliță, dar apoi a jucat din ce în ce mai puțin, iar în unele jocuri nu a fost nici în lot.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Slavia Sofia și Igman Konjic

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

https://liga2.prosport.ro/special/ciprian-petre-conducator-de-scoala-de-fotbal-19300942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-15-a-infrangere-in-liga-2-a-progresului-spartac-cu-gloria-buzau-19300901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-iacob-si-andrei-hergheligiur-reactii-dupa-corvinul-slatina-19300919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-progresului-spartac-explica-decizia-de-a-nu-mai-incuraja-echipa-la-buftea-19300898

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă