Interes redus pentru primul meci al Chindiei cu Vasile Miriuță pe bancă. Fanii, revoltați de evenimentele din ultimele zile și condițiile de acces pe stadion, pregătesc proteste la adresa conducerii

Bogdan ISTRATE 20 Aug. 2023, 09:57 Liga 2
Interes redus pentru primul meci al Chindiei cu Vasile Miriuță pe bancă. Fanii, revoltați de evenimentele din ultimele zile și condițiile de acces pe stadion, pregătesc proteste la adresa conducerii

Mutările din ultima vreme, culminând cu ”execuția” antrenorului Dragoș Militaru și a staffului său după o victorie cu 5-0 a Chindiei, cu CS Blejoi, în Turul 3 al Cupei României, și scandalurile în care noul președinte, Andrei Cordoș, a târât clubul, și-așa într-o situație grea după retrogradare i-au pus pe jar pe suporterii târgovișteni.

Copiii, nevoiți să plătească bilet pentru a asista la meciurile Chindiei

Primul efect? Foarte puține bilete vândute deocamdată pentru meciul de marți (ora 19:00), cu Gloria Buzău, de pe ”Eugen Popescu”. Clubul a anunțat și o măsură populistă, că va oferi gratuit 160 de bilete pentru angajații și sportivii de la Academia de Juniori, lucru care nu se întâmplase la jocul anterior din organizare proprie, cel cu Steaua.

Copiii, însă, ”de orice vârstă”, așa cum anunță clubul, trebuie să plătească, spre furia părinților, care și-au strigat nemulțumirile pe pagina de Facebook a Chindiei.

”Nicăieri în țară nu se întâmplă așa ceva, să te oblige să cumperi bilet pentru copii de 5-6 ani. Am doi copii, și-așa biletele sunt scumpe pentru Liga a 2-a, să vii cu familia la meci la Târgoviște înseamnă un efort financiar foarte mare”, scriu oamenii.

Un singur tichet pe o adresă de mail!

Alt aspect sesizat de suporteri este că, la acest meci la care sunt așteptate reacții dure ale tribunei la adresa conducerii, având în vedere decizia înlăturării lui Militaru și numirea lui Miriuță, comanda online se poate face cu introducerea unei adrese valide de e-mail pentru fiecare tichet achiziționat, în afară de nume, prenume și număr de telefon ale participantului.

Cel mai probabil, președintele Andrei Cordoș și cei instalați în această vară la club vor să aibă control deplin asupra spectatorilor, încât cei care ar protesta să fie ușor de identificat.

Ironia sorții, pe site-ul Chindiei, aflat în construcție de mai bine de două luni, apare un banner sugestiv: ”Fotbalul este pentru suporteri”.

”Chindia, nici în SuperLigă nu-s prețuri așa mari. Ați luat-o razna cu prețurile astea? Oricum ia bătaie Chindia cu Buzău. Ăia au echipă. Despre ce vorbim :)))) L-ați dat afară pe Militaru și acu’ vreți să vă scoateți banii pentru clauza de reziliere a contractului lui aaaa? :))))”, este un comentariu.

”Nu înțeleg de ce nu pot lua 2 bilete”, scrie un suporter, iar altul i-a răspuns: ”O porcărie. Trebuie adresa de e-mail.”

Sunt încă și unii optimiști: ”Hai să fie cel de al 2-lea sold out, să vadă toață țara că în Târgoviște se respiră și se trăiește fotbal. Doar Chindia.”

Comunicat ”ca pe vremea PCR”

Clubul a emis în cursul zilei de sâmbătă un comunicat lung, în 12 puncte, într-un limbaj de lemn care amintește din vremurile de dinainte de ’89 și care a stârnit reacții diverse din partea târgoviștenilor.

Sunt amestecate teme, subiecte, principii, un adevărat talmeș-balmeș, fiind greu de descifrat ce a încercat să transmită Chindia și mai ales cui.

Pare un război al conducerii cu un dușman imaginar din mass-media, pentru că în multe dintre punctele postate apar referiri și chiar îndrumări (!) către jurnaliști.

Altfel, în aceeași temă, în conferința în care l-a prezentat pe Vasile Miriuță, Andrei Cordoș a avut și un anunț despre galerie, din informațiile lui, prin care a dorit să le reproșeze jurnaliștilor prezenți că acest subiect nu le-a atras atenția. L-a comunicat pentru a preciza că a îndeplinit ceva ce și-a propus de la început, fără să știe însă dacă este o certitudine! ”Apropo de suporteri, aș vrea să scoatem în evidență, nu știu dacă ați aflat sau știați, din informațiile mele, galeria noastră s-a unit și vor fi o singură entitate, ceea ce cred că e un lucru foarte bun. Ceea ce ne-am propus de la început am reușit s-o facem. De asta nu zice nimeni nimic. Sunt oameni care ne susțin și pe care trebuie să-i respectăm. Eu m-am bucurat cel mai mult pentru acest lucru”, a spus Cordoș.

Asociații tac!

În condițiile în care doar în această săptămână au avut loc cel șapte epurări din organigrama oricum foarte subțire a clubului, surprinde că nici Consiliul Județean Dâmbovița și nici Primăria Municipiului Târgoviște, asociații de la AFC Chindia, nu au ieșit cu reacții pe subiect. Până acum, conducătorii acestor instituții nu lipseau din a se afișa alături de reprezentanții clubului, participând inclusiv la conferințe.

Sursele noastre spun că greii din politica dâmbovițeană nu ar fi totuși chiar mulțumiți de maniera în care Andrei Cordoș conduce Chindia, însă o despărțire de acesta ar fi la ora asta prematură, mai ales că demiterea unui președinte cu ”spate” puternic nu este la fel de ușoară ca a unui antrenor.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/scandal-incredibil-in-fotbalul-din-romania-abia-retrogradata-din-superliga-chindia-e-zguduita-din-interior-presedintele-a-dat-3-oameni-din-club-afara-si-pe-unul-l-a-amenintat-te-bat-de-te-19722210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-revenirea-in-antrenorat-si-asumarea-19280952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-a-fost-prezentat-ca-antrenor-la-chindia-targoviste-19280929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-manifest-cu-dragos-militaru-antrenor-demis-de-la-chindia-19280881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-anuntat-despartirea-de-dragos-militaru-19280869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-demis-de-la-chindia-targoviste-19280774

Bogdan ISTRATE 20 Aug. 2023, 09:57 Liga 2
Pe aceeași temă