Andrei Ciolacu a povestit prin ce moment delicate a trecut în cariera sa de fotbalist: ”La Rapid și Târgu Mureș nu mi-a fost ușor. Ajunsesem să îi cer mamei bani de buzunar.” Atacantul a semnat cu ”FC U” Craiova și are planuri mari acum: ”Sunt sigur că vom ajunge în Liga 1”

Andrei PASCU 27 Jul. 2020, 18:25 Liga 2
Andrei Ciolacu a povestit prin ce moment delicate a trecut în cariera sa de fotbalist: ”La Rapid și Târgu Mureș nu mi-a fost ușor. Ajunsesem să îi cer mamei bani de buzunar.” Atacantul a semnat cu ”FC U” Craiova și are planuri mari acum: ”Sunt sigur că vom ajunge în Liga 1”

Atacantul Andrei Ciolacu (27 de ani) a semnat recent cu U Craiova 1948 SA și se simte fericit pentru alegerea făcută. Trecerea în Bănie, este convins el, îl va ajuta să revină la o formă foarte bună, pe care a atins-o în urmă cu câțiva ani. Fotbalistul a declarat că nu puține au fost momentele în care i-a fost greu în carieră, în urmă cu aproximativ cinci ani mai exact, când juca pentru Rapid și ASA Târgu Mureș.

Andrei Ciolacu: ”Ajunsesem să îi cer mamei bani de buzunar. Și nu a fost plăcut deloc pentru mine acest sentiment”

La momentul respectiv, cele două cluburi se aflau într-o situație foarte complicată din punct de vedere financiar și era nevoit să se împrumute ca să poată să traiască. A ajuns să ceară bani de la mama sa, dar s-a pregătit pentru un alt moment al vieții fotbalistice, cea de antrenor. A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și a pregătit o echipă de juniori de la Rapid.

FC Universitatea Craiova este o echipă de mare tradiție și te face să te simți fotbalist. A cântărit foarte mult în alegerea mea acest aspect. Multă lume nu a mai știut de mine ce s-a întâmpat în ultimii ani. După ce am jucat în România am fost în Georgia și Italia. Am jucat și în Polonia. Dar înainte de experiența din Italia am avut un moment mai greu în cariera mea. La Rapid și Tg Mureș echipele au intrat în faliment și nu mi-a fost ușor. Ajunsesem să îi cer mamei bani de buzunar. Și nu a fost plăcut deloc pentru mine acest sentiment.

Am avut grijă să mă pregătesc și pentru partea a doua a vieții. Am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Drept. Am antrenat și la juniorii Rapidului, dar le-am spus încă de la început că dacă îmi voi găsi un angajament la un club, atunci voi voi pleca din nou să joc fotbal”, a declarat Andrei Ciolacu, citat de Ediție.

Andrei Ciolacu: ”Am găsit la Craiova condiții foarte bune de pregătire, condiții de Liga 1”

În ceea ce privește următorul sezon, când ”FC U” Craiova va juca în Liga 2, atacantul este convins că echipa va arăta foarte bine, iar șansele la promovare vor fi mari. Speră să fie un pion principal în echipă și să pună umărul cu ceilalți colegi la îndeplinirea obiectivului.

Este un proiect serios la Craiova, iar acestui club i s-a făcut o mare nedreptate. Această echipă are obiectiv promovarea în Liga 1 încă din primul an de Liga 2 și este admirabil că suporterii au rămas lângă echipa lor de suflet și în Ligiile inferioare. Și datorită lor echipa a ajuns în Liga 2 și sunt sigur că vom ajunge și în Liga 1, acolo unde ne este locul. Când voi intra pe teren îmi voi face treaba de fotbalist profesionist și nu va conta trecutul meu. Am găsit la Craiova condiții foarte bune de pregătire, condiții de Liga 1, iar domnul Dan Vasilică este un preparator fizic extraordinar.

L-am observat că este zi de zi cât mai dornic să vină cu ceva nou în pregătirea noastră și se documentează foarte mult. În Polonia am mai găsit asemenea metode de antrenament, iar acolo se copiează metodele Germania. Mister Trică are și dânsul antrenamente tactice foarte bune și vă asigur că muncim enorm. Nici nu am apucat să văd orașul Craiova, iar toți colegii mei au caracter și ne pregătim împreună foarte bine. Le transmit la suporteri să fie în continuare alături de noi și vom da totul pentru promovare”, a mai spus Ciolacu.

Andrei Ciolacu a fost testat într-un meci cu CSM Reșița

Echipa antrenată de Eugen Trică l-a testat în meciul amical disputat miercuri cu CSM Reșița (scor 5-2) pe atacantul Andrei Ciolacu (28 de ani) și s-a decis să îl păstreze în lot. Fostul rapidist a semnat cu oltenii un contract pe un sezon. Andrei Ciolacu a fost introdus la pauză în locul atacantului italian Andrea Campagno, iar în minutul 61 a făcut faza în care ”FC U” Craiova a înscris golul de 5-0. Ciolacu a pătruns în careu pe stânga, a centrat la bara a doua, acolo unde Vlad Boția, nemarcat, a înscris la colțul scurt. Boția a rămas și el în lot, cel puțin pentru moment, după ce singur anunțase că a ajuns la un acord cu Adrian Mititelu pentru a fi împrumutat în altă parte.

Andrei Ciolacu a început fotbalul la Rapid și era considerat un mare talent. Regresul clubului giuleștean l-a afectat inclusiv pe el. În cariera sa a mai jucat pentru CS Otopeni, Slask Wroclaw (Polonia), ASA Târgu Mureș, Warriors FC (Singapore), Juventus București, Metaloglobus sau Tskhinvali (Georgia). La această echipă din urmă a evoluat ultima dată, în 2019, în 16 meciuri, pentru care a și marcat trei goluri.

Foto: Ediție 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-si-fc-u-au-dat-o-la-pace-meciul-disputat-la-chiajna-s-a-terminat-1-1-foto-si-video-cu-partida-19140834

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-ciolacu-l-a-convins-pe-eugen-trica-si-a-semnat-cu-fc-u-craiova-19140653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-u-craiova-a-umilit-csm-resita-intr-un-amical-in-care-a-condus-cu-5-0-un-lituanian-si-andrei-ciolacu-ultimele-noutati-ale-lui-eugen-trica-alexandru-pelici-a-gasit-motive-19140512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bodo-kanda-a-semnat-cu-concordia-chiajna-dupa-despartirea-de-farul-ilfovenii-joaca-primul-amical-cu-fc-u-craiova-19139895

 

 

 

Andrei PASCU 27 Jul. 2020, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă