Autorul ”dublei” din restanța cu Ripensia și-a stabilit targetul la ”FC U” Craiova. Andrei Ciolacu: “Obiecticul este clar, promovarea. Nu contează cum marcăm”

Mircea OGLINDOIU 09 Sep. 2020, 23:39 Liga 2
Autorul ”dublei” din restanța cu Ripensia și-a stabilit targetul la ”FC U” Craiova. Andrei Ciolacu: “Obiecticul este clar, promovarea. Nu contează cum marcăm”

După remiza de la Miercurea Ciuc, scor 1-1 cu FK Csiksereda, din etapa a 2-a a noului sezon al Ligii 2, ”FC U” Craiova a câștigat, miecuri seara, cu 4-1 restanța din runda inaugurală, cu Ripensia Timișoara. Ultimele două goluri ale oltenilor, în partida găzduită de stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, au fost izbutite de Andrei Ciolacu.

Fostul atacant lansat Rapid, sosit în această vară la echipa din Bănie, din campionatul Georgiei, de la FK Tskhinvali, a înscris cu Ripensia în minutele 38 și 62. Primul gol a fost unul superb, cu un șut de la 30 metri, fără speranțe pentru portarul Ștefan Dobre. Ciolacu a mai punctat și în partea secundă, din interiorul careului, din pasa nou-intratului Samuel Zimța.

Andrei Ciolacu: ”O descătușare, după meciul de la Miercurea Ciuc, unde am avut multe ocazii, dar nu am marcat decât un gol”

Atacantul de 28 de ani ia în calcul doar promovarea la finele acestui sezon de Liga 2. ”Dacă nu șutezi pe poartă, nu înscrii! Nu contează că înscriem eurogoluri sau cu poarta goală, important este să luăm mereu cele trei puncte. E o victorie importantă. O descătușare, după meciul de la Miercurea Ciuc, unde am avut multe ocazii, dar nu am marcat decât un gol. Lumea ne-a apreciat jocul frumos, dar nu am câștigat. Știm cât de mult am muncit în această perioadă de pregătire. Ne-am propus să câștigăm cât mai multe meciuri, pentru că se joacă într-o singură mansă în sezonul regular și nu îți permiți să pierzi puncte dacă vrei să te califici în play-off. Obiectivul este clar, promovarea. Jucăm orice meci la victorie, fiindcă suntem Universitatea Craiova și doar cu acest gând intrăm pe teren.

Este greu să jucăm fără suporteri, dar am fost surprins că au venit fanii de la Craiova până la Severin, ca să ne ureze baftă. Noi facem tot ce depinde de noi ca să-I facem fericiri și sper ca la final să ne bucurăm împreună”, a declarat Ciolacu.

Celelalte două reușite ale oltenilor au aparținut lui Dragoș Albu (15) și Călin Cristea (21), în timp ce pentru Ripensia a înscris Tudor Călin (82), din penalty.

Sezonul trecut, Ciolacu marcase trei goluri în 16 partide jucate pentru divizionara secundă din Georgia FK Tskhinvali. În caraiera sa, Ciolacu a mai evoluat la CS Otopeni, Slask Wroclaw (Polonia), ASA Târgu Mureș, Warriors FC (Singapore), Juventus București sau Metaloglobus București.

Foto: Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oltenii-sefii-banatenilor-fc-u-craiova-s-a-impus-categoric-in-fata-ripensiei-echipa-ce-a-inceput-ultima-noul-sezon-de-liga-2-19147366

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolo-napoli-a-trimis-laudele-intr-o-singura-directie-dupa-prima-victorie-cu-fc-u-craiova-am-fotbalisti-buni-au-intrat-bine-au-driblat-au-sutat-la-poarta-a-mers-totul-19147368

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conferentiarul-cosmin-petruescu-corigent-cu-ripensia-la-debutul-in-noul-sezon-de-liga-2-pur-si-simplu-am-fost-putin-naivi-19147386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-fc-u-craiova-ripensia-se-joaca-astazi-de-la-ora-1930-timisorenii-debuteaza-in-noul-sezon-si-au-meci-oficial-dupa-o-pauza-de-sase-luni-19147175

Mircea OGLINDOIU 09 Sep. 2020, 23:39 Liga 2
Pe aceeași temă