Petrolul mărește lista cu jucători de care se desparte după promovarea în Liga 1. Nici Senad Jarovic nu mai e dorit și a fost exclus din lot

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 17:27 Liga 2
Petrolul mărește lista cu jucători de care se desparte după promovarea în Liga 1. Nici Senad Jarovic nu mai e dorit și a fost exclus din lot

Petrolul a mărit ritmul antrenamentelor, după ce s-a reunit luni pentru pregătirea sezonului de Liga 1, însă, în același timp, continuă să tragă concluzii și în privința jucătorilor cu care a încheiat Liga 2 și pe care vrea să se bazeze și în noul sezon, în primul eșalon.

Ultimul nume tras pe linie moartă este cel al atacantul germano-bosniac Senad Jarovic, adus la Petrolul în vara trecută în special la dorința președintelui Costel Lazăr.

Senad Jarovic nu mai e dorit la Petrolul

Jarovic a semnat un contract pe doi ani cu Petrolul, însă nu a confirmat așteptările, chiar dacă la un moment dat a părut a fi o descoperire bună pentru trupa ploieșteană.

Atacantul a fost prezent la reunirea din această săptămână, însă apoi Nae Constantin și stafful său au decis să nu se mai bazeze pe el. În aceste condiții, germano-bosniacul s-a pregătit separat iar clubul a anunțat ieri, 9 iunie, că se caută ”o soluție privind angajamentul său” valabil încă un sezon.

Adus târziu la Petrolul, după ce sezonul deja începuse, Jarovic a avut ceva de tras pentru a fi în formă sportivă și pentru început a fost utilizat în meciurile din Cupa României cu adversarele modeste. În campionatul Ligii 2 a prins 17 meciuri, doar șapte ca titular, de patru ori fiind schimbat, totalizând 694 minute, și a marcat patru goluri, cu unul cu Șelimbăr (3-0), două cu FC Brașov (4-0) și unul cu Concordia Chiajna (1-0), toate în sezonul regular.

Petrolul a renunțat la încă cinci jucători, iar pe alții doi îi dă împrumut

Petrolul anunțase la începutul săptămânii că lui Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean li se caută echipe unde să fie cedați sub formă de împrumut pentru a juca în mod constant, în timp ce cu Vedran Vrhovac, altă achiziție făcută în iarnă, se poartă negocieri pentru rezilierea contractului, acesta urmând să se alăture lui Silviu Pană, Marius Coman, Marius Chindriș și Viorel Lică.

Echipa prahoveană a făcut o singură achiziție până acum pentru Liga 1, a fundașului dreapta Florin Borța, ultima dată la Concordia Chiajna, care încă nu s-a alăturat lotului, fiind învoit după ce a încheiat sezonul alături de ilfoveni mai târziu decât au făcut-o jucătorii Petrolului.

Comunicatul Petrolului despre modul în care decurg antrenamentele și situația lui Senad Jarovic:

”Petroliștii și-au reluat antrenamentele la începutul săptămânii, intensitatea pregătirilor crescând de la o zi la alta. Ieri, „lupii” au efectuat vizita medicală, la o clinică din Chiajna, iar ziua de astăzi a fost prima a acestei perioade în care staff-ul tehnic a programat două antrenamente. Cel de dimineață s-a desfășurat la Pleașa, și a fost axat, mai mult, pe latura fizică, Laurențiu Marinescu fiind cel care a „dirijat” partea principală a ședinței de pregătire, urmând ca, după-amiază, „acțiunea” să se mute la Strejnic.

Față de lotul prezent la reunire, pe parcursul acestor zile au mai apărut câteva modificări. Astfel, portarul Eduard Berbeacă, împrumutat în stagiunea trecută de către Petrolul în Liga a 3-a, la CS Ocna Mureș, se pregătește momentan sub comanda lui Cătălin Grigore, iar la antrenamentele de astăzi a participat și un tânăr fundaș central, cu junioratul făcut în Spania, Mario Nicolescu (2003), fost component al reprezentativelor „U15” și „U16” ale României, care va fi urmărit în perioada următoare de către tehnicienii „galben-albaștrilor”.

În schimb, atacantul germano-bosniac Senad Jarovic nu mai intră în vederile staff-ului tehnic și nu mai face parte din lotul primei echipe, el urmând să se antreneze separat până când se va găsi o soluție privind angajamentul său cu clubul nostru. Absentează de la antrenamentele din această perioadă și Florin Borța, fundașul dreapta primind o învoire de câteva zile, în condițiile în care el a terminat mult mai târziu sezonul precedent, după ce a participat cu Concordia Chiajna la barajul de promovare în primul eșalon.

Mai jos, o galerie foto de la antrenamentul din această dimineață.”

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă