Mirel Condei, ”restructurat” de la Dunărea Călărași! Noul antrenor principal este Marius Milea și a fost prezentat de președintele Consiliului Județean: ”A venit alături de noi în aceste momente dificile pentru club”

Marius ANGHEL 10 Sep. 2021, 23:00 Liga 2

Schimbările multiple de la Dunărea Călărași din ultimele zile, generate de deschiderea procedurii generale a insolvenţei clubului, l-au vizat inclusiv pe antrenorul Mirel Condei (51 de ani), cel care a fost nelipsit de la echipă în ultimii mulți ani, indiferent de cine a fost antrenor principal. Acesta și-a încheiat mandatul de ”principal” după doar cinci meciuri oficiale și a fost înlocuit cu Marius Milea (52 de ani).

Mirel Condei, suspendat din funcția de antrenor principal al Dunării. Susținut de jucători la meciul de cupă cu Astra

De la începutul săptămânii, Mirel Condei a fost suspendat din funcție de la Dunărea Călărași.

Informațiile Liga2.ro sunt că acesta nu a mai fost dorit de noua conducere administrativă a clubului, adică de administratorul special Aurel Ionel Stan, fost primar PSD al comunei călărășene Cuza Vodă în perioada 2008-2016, aprobat în funcție la 26 august 2021 de Consiliul Județean Călărași, principalul sponsol al echipei.

Condei anunța la 23 august decizii drastice la Dunărea, ca diminuarea salariilor cu 50 la sută și renunțarea la mai mulți jucători din lot. Antrenorul nu se gândea însă atunci că urma să fie și el victima acestor restructurări.

Mirel Condei a fost anunțat de decizia în privința sa la începutul acestei săptămâni, iar miercuri, la meciul din Faza a IV-a a Cupei României cu Astra, câștigat cu 1-0, a luat loc în tribuna oficială, chiar dacă în raportul de arbitraj acesta figura pe bancă, drept antrenor principal.

Jucătorii au avut și un mesaj special pentru Condei, înainte de joc, la poza de grup, afișând un tricou alb cu mesajul: ”Suntem alături de Mirel!” Cel care a dat indicații de pe margine în timpul jocului a fost antrenorul secund Marius Păun.

  • Cu Mirel Condei transformat în antrenor principal în această vară, Dunărea Călărași a obținut următoarele rezultate: 3-3 la Ripensia, 1-3 acasă cu Poli Timișoara, 0-0 la Unirea Dej, 0-3 acasă cu FC Buzău și 0-1 la CS Comunal Șelimbăr. Chiar dacă nu a luat loc pe bancă, succesul din Faza a IV-a a Cupei României cu Astra, scor 1-0, i se poate pune tot lui în palmares.
Mirel Condei, cu tricou gri, a privit meciul cu Astra de la tribuna oficială, deși clubul l-a trecut pe foaia de arbitraj ca fiind pe banca tehnică, drept antrenor principal.

Marius Milea, noul antrenor principal al Dunării. A fost prezentat de președintele Consiliului Județean Călărași

Ulterior, cu o zi înainte de meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, pe care Dunărea Călărași îl dispută pe teren propriu cu Unirea Constanța (sâmbătă, de la ora 11:00), clubul a anunțat noul antrenor principal.

Numirea lui Marius Milea a fost făcută de președintele Consiliului Județean Călărași Vasile Iliuță și distribuită de Dunărea Călărași pe pagina sa de Facebook.

”Marius Milea, noul antrenor al echipei Dunărea Călărași, a venit alături de noi să ne sprijine în aceste momente dificile pentru club.
Trebuie să recunoaștem că obiectivul echipei este menținerea în Liga 2.
Milea are toată susținerea mea și îi urez «Bun Venit» în echipa galben-albastră!”, a scris Vasile Iliuță, puternic contestat de Ionel Ganea, fost antrenor, ultima dată director tehnic la Dunărea.

”Marius Milea, principal, Marius Păun, secund și Gabriel Popa antrenorul cu portarii, noul staff al echipei noastre!”, a comunicat Dunărea Călărași.

Practic, echipa și-a schimbat doar antrenorul principal, fiindcă Marius Păun și Gabriel Popa rămân pe loc.

Milea are ca obiectiv să salveze de la retrogradare Dunărea

Marius Nicolae Milea a fost ultima dată antrenor la echipa de Liga 3 Recolta Gheorghe Doja (Ialomița), iar la începutul anilor ’90 a fost fotbalist la Dunărea Călărași.

Acesta este originar din comuna călărășeană Dor Mărunt și este domiciliat în Slobozia, unde a activat și ca preparator fizic la HCM Slobozia.

Chiar înaintea meciului cu Astra din cupă, Milea le-a dat indicații jucătorilor Dunării chiar ca un preparator fizic. Ulterior avea să fie anunțat antrenor principal.

”E o situație dificilă în momentul ăsta. Clubul se află în insolvență și avem probleme în primul rând pe clasament, dacă pot să spun așa. Sunt puncte foarte puține și va trebui să încercăm să facem tot posibilul să strângem puncte, fiindcă asta este foarte important. Obiectivul pe care noi, ca staff, ni l-am asumat este evitarea retrogradării. Eu cred că este posibil în momentul ăsta și sper ca atunci când se trage linie să rămânem în Liga a 2-a”, a spus Marius Milea în calitate de antrenor principal la Dunărea Călărași.

După cinci etape, Dunărea ocupă locul 15 în Liga 2, cu doar două puncte acumulate și cu golaveraj 4-10, fiind la egalitate de puncte cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Dacia Unirea Brăila, echipe situate mai jos din cauza golaverajului mai slab.

Marius Milea a dat indicații jucătorilor Dunării Călărași la meciul de cupă cu Astra asemeni unui preparator fizic. Milea nu s-a regăsit însă pe foaia de arbitraj, acolo unde se afla Mirel Condei, prezent în tribuna oficială.

Meciul cu Unirea Constanța, primul oficial al lui Marius Milea ca ”principal” la Călărași

Debutul său oficial pe banca Dunării va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași, cu Unirea Constanța (locul 19, 0 puncte), în etapa a 6-a. Însă, Milea spune și ce implicare a avut el la meciul cu Astra.

”Am câștigat cu finalista de anul trecut, este foarte important, chiar dacă nu mai sunt toți jucătorii de atunci (n.r. – referindu-se la meciul de cupă cu Astra, însă comparația sa este total deplasată, giurgiuvenii având în finala cu U Craiova, pierdută cu 2-3 după prelungiri, complet altă echipă). E, totuși, o echipă experimentată la nivel de primă ligă (n.r. – altă prostie spusă de Milea. Astra joacă acum cu fotbaliști pe care i-a avut la echipa secundă, în Liga 3). E un joc care mi-a dat încredere în primul rând, fiindcă aveam nevoie de asta. O victorie chiar era importantă pentru noi. Sper că mâine, când vom avea jocul cu Unirea Constanța, să luăm trei puncte, să mai aducem o victorie, dar din care se pun și puncte în clasament. E foarte important. Pare, la prima vedere, un joc ușor, fiindcă săptămâna trecută au jucat cu o grupă de juniori de 2005 am înțeles. Nu mai sunt aceeași jucători. Meciul nu este foarte ușor, chiar am pus accent pe chestia asta, să fim pregătiți mental în primul rând, fiindcă sunt jucători din Academia FCSB-ului, plus jucători care vin de la prima echipă”, a vorbit Marius Milea despre jocul cu Unirea Constanța.

Foto și video: Dunărea Călărași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-nu-accepta-reducerile-salariale-si-parasesc-dunarea-calarasi-numarul-rezilierilor-a-ajuns-la-patru-iar-alti-trei-jucatori-sunt-pe-picior-de-plecare-19199915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-decizii-drastice-luate-la-dunarea-calarasi-dupa-ce-s-au-obtinut-doua-puncte-in-primele-patru-meciuri-jucatorii-s-au-ales-cu-salariile-taiate-la-jumatate-iar-cinci-componenti-ai-lotului-nu-19197258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-primar-al-unei-comune-numit-administrator-special-la-dunarea-calarasi-19198012

Marius ANGHEL 10 Sep. 2021, 23:00 Liga 2
Pe aceeași temă