EXCLUSIV | Decizii drastice luate la Dunărea Călărași după ce s-au obținut două puncte în primele patru meciuri. Jucătorii s-au ales cu salariile tăiate la jumătate, iar cinci componenți ai lotului nu vor mai continua cu echipa. Mirel Condei: ”Am făcut o analiză”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 14:49 Liga 2
EXCLUSIV | Decizii drastice luate la Dunărea Călărași după ce s-au obținut două puncte în primele patru meciuri. Jucătorii s-au ales cu salariile tăiate la jumătate, iar cinci componenți ai lotului nu vor mai continua cu echipa. Mirel Condei: ”Am făcut o analiză”

Cu două puncte obținute în urma primelor patru meciuri desfășurate în noul sezon de Liga 2, jucătorii Dunării Călărași și-au dezamăgit antrenorul și conducerea clubului. Acest lucru reiese din deciziile luate astăzi, 23 august, la trupa care în sezonul trecut a disputat baraj de promovare, însă a fost și pe punctul de a se desființa, din cauza problemelor financiare care durează de o perioadă îndelungată.

După înfrângerea suferită sâmbăta trecută, 0-3 acasă cu FC Buzău, Bogdan Șandru și compania au fost anunțați astăzi dimineață, luni, că s-au ales cu o reducere salarială de 50 la sută și că s-a tras o primă linie după acest început de campionat, iar cinci jucători din lot nu mai sunt doriți și sunt liberi să-și caute alte echipe.

Salarii scăzute la jumătate la Dunărea Călărași și cinci jucători dați afară după începutul modest de sezon

Mirel Condei, antrenorul principal al echipei Dunărea Călărași începând din această vară, a anunțat pentru Liga2.ro deciziile luate după ce în primele patru etape din noul sezon au fost înregistrate două remize și două înfrângeri.

”Am făcut o analiză după aceste etape. Este drept că am început ceva mai târziu pregătirea, am încercat să aducem jucători care să ne ajute foarte mult. Am luat deja câteva decizii. Patru-cinci jucători vor părăsi echipa! Vom umbla și la partea contractuală. Diminuarea salariilor cu 50 la sută în actuala formulă și vom renunța la această modificare atunci când echipa ajunge la obiectivul propus, locurile 1-6”, a spus, în exclusivitate pentru Liga2.ro, Mirel Condei.

Antrenorul echipei călărășene nu a dorit însă să spună care sunt cei cinci jucători la care s-a decis să renunțe după această analiză.

În schimb, ce putem observa este că antrenorul Mirel Condei are, potrivit declarației sale, un obiectiv îndrăzneț la Dunărea, în ciuda problemelor pe care le întâmpină clubul. Altfel, jucătorii, în urma acestei decizii a clubului, par să-și ia adio de la jumătate din salariul negociat inițial, prinderea cel puțin a locului 6 fiind de domeniul fantasticului.

Dunărea, învinsă la scor de neprezentare de echipa fostului ei antrenor

Dunărea Călărași a pierdut ultimul meci din campionat la scor de neprezentare, 0-3 cu FC Buzău, echipa antrenată de chiar fostul antrenor al trupei de pe malul Borcei în ultimele două campionate, Cristian Pustai. Golurile au fost marcate de Pablo Gaitan (19), Adi Chică-Roșă (26) și Alin Cârstocea (53).

Pentru trupa buzoiană au evoluat în acest meci și Alin Cârstocea și Kamil Wiktorski, foști jucători ai Dunării în sezonul trecut, luați de Pustai după el, cât și Serge Ekollo, un alt fotbalist care a trecut pe la Călărași și a fost pregătit de experimentatul antrenor. În plus, în lotul Buzăului se mai află și Ariel Lopez, alt jucător care în ultimele două campionate a evoluat la Dunărea, cât și Alexandru Munteanu, mijlocaș care a jucat pentru echipa din Călărași în Liga 1.

”Nu a fost o victorie aşa uşoară, a fost una muncită. Într-adevăr, am avut multe situaţii de gol şi diferenţa putea să fie mai mare şi este o victorie meritată”, a declarat Cristian Pustai după victoria de la Călăraşi.

  • Dunărea Călărași în meciul cu FC Buzău: Alb. Popa – D. Filip, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.)(Cotigă 36′), Sălceanu – Mănăilă, Vas. Gheorghe (Rob. Ivan 55′), Bedea – Kanda (Seymour 59′), Al. Stoica (Calu 55′), Eug. Nica (Al. Popescu 55′). Rezerve neutilizate: Achiriloaiei – Boiangiu, Țenea, Tache.

Dunărea Călărași, pe locul 16 în Liga 2, cu două puncte

În precedentele trei meciuri desfășurate în acest sezon, Dunărea Călărași a înregistrat două remize și încă o înfrângere. A început campionatul cu un 3-3 spectaculos în deplasare la Ripensia Timișoara, apoi a pierdut acasă cu 1-3 cu Politehnica Timișoara, pentru ca la Unirea Dej să obțină o remiză la scorul de 0-0.

Cu cele două puncte obținute în primele patru etape, Dunărea se află la egalitate cu Dacia Unirea Brăila, însă din cauza golaverajului mai slab ocupă locul 16.

În etapa a 5-a, echipa lui Mirel Condei joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la CS Comunal Șelimbăr, nou-promovată care are 3 puncte acumulate până acum și se află pe locul 13.

  • În această vară, pentru a se putea reorganiza și nu risca falimentul, Dunărea Călărași a solicitat Tribunalului Călărași intrarea în insolvență. Cererea a fost aprobată la data de 12 august 2021.

Foto: Dunărea Călărași și FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-obtinut-primul-succes-in-acest-sezon-chiar-pe-terenul-fostei-echipe-a-antrenorului-cristian-pustai-si-unul-la-scor-nu-a-fost-o-victorie-asa-usoara-19197129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă