Mirel Bolboașă a semnat cu Academica Clinceni după despărțirea de FC Hermannstadt: ”Nu mă sperie locul din clasament și nici problemele clubului”

Marius ANGHEL 21 Jan. 2022, 09:08 Liga 2
Mirel Bolboașă a semnat cu Academica Clinceni după despărțirea de FC Hermannstadt: ”Nu mă sperie locul din clasament și nici problemele clubului”

După Albert Voinea (29 de ani), ajuns la CS Mioveni după ce mare parte din actualul sezon a fost exclus din lotul Universității Cluj, Mirel Bolboașă (32 de ani) face și el pasul de la un club din Liga 2 la unul din Liga 1 în acest început de an, o mutare la fel de surprinzătoare.

Portarul originar din Pitești s-a despărțit de FC Hermannstadt, unde a evoluat doar la echipa satelit din Liga 3, și a semnat cu Academica Clinceni, unde va pune umărul la o încercare miraculoasă de salvare de la retrogradare a echipei.

Mirel Bolboașă a ajuns la Academica Clinceni

FC Hermannstadt a anunțat miercuri despărțirea de Mirel Bolboașă și atacantul croat Stjepan Plazonja. A doua zi, portarul a fost prezentat oficial la Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, echipă care trece în această iarnă printr-o schimbare masivă de lot și care speră la o salvare in extremis de la retrogradare.

”Portarul Mirel Bolboașă s-a alăturat echipei noastre. Jucătorul, în vârstă de 32 de ani, a mai evoluat la Academica Clinceni în alte două perioade – în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014. Mirel Bolboașă a mai jucat şi la Viitorul Constanța, Petrolul Ploiești, U Cluj, ASA Târgu Mureș, UTA Arad și Astra Giurgiu”, a anunțat clubul ilfovean.

  • Bolboașă îi va lua locul la Clinceni lui Ștefan Dobre (20 de ani), care a apărat în cinci meciuri în acest sezon poarta ilfovenilor și în această iarnă s-a întors la Ripensia, de unde era împrumutat.

Bolboașă va juca pentru a treia oară la echipa ilfoveană: ”Am ales Clinceniul pentru a fi cât mai aproape de familie, dar și pentru că mulți nu ar veni la greu”

Achiziționat în vară de FC Hermannstadt, la începutul sezonului actual, după despărțirea de Astra, la care nu evoluase deloc în ultimele două sezoane de Liga 1, Mirel Bolboașă nu a apucat să joace pentru prima echipă a sibienilor, ba chiar, nu a prins niciodată lotul de 20, unde au fost preferați Ionuț Pop (24 de ani / 11 meciuri) și Vlad Muțiu (26 de ani / 5 meciuri). A evoluat însă constant, în 13 din cele 15 meciuri din actualul campionat al Ligii 3, la echipa secundă a FC Hermannstadt, clasata pe locul 7 din 10 în Seria a 5-a.

Bolboașă spune că decizia de a pleca de la FC Hermannstadt i-a aparținut.

”Am făcut o alegere pentru mine și familia mea. Eu locuiesc foarte aproape de stadionul din Clinceni și mi-am dorit să fiu aproape de familie. Am vrut să pun stop de mai multe ori după ce am suferit acea fractură de tibie si peroneu (n.r. – pe când juca la ”U” Cluj, într-un meci cu Șoimii Pâncota, în mai 2016), dar primind telefonul de la Clinceni, știind situația grea spre foarte grea prin care trece clubul am simțit că pot ajuta din toate punctele de vedere. Sportiv, profesional, motivațional etc.”, spune, pentru Liga2.ro, Bolboașă motivul pentru care a plecat de la echipa din Sibiu și a semnat cu Academica Clinceni.

”La Hermannstadt am fost adus să ajut, așa cum o făcusem și la Astra, unde am avut colegi foarte buni, dovadă anul acesta al lor, Mihai Popa (Voluntari), Silveanu (Chiajna) și Lazar (U Craiova). Eu am fost cel care a cerut să plece de la Hermannstadt. Există un proiect frumos la Sibiu, oameni care vor performanță, un grup de jucători frumos și sunt sigur că vor promova. Am ales Clinceniul pentru a fi cât mai aproape de familie, dar și pentru că mulți nu ar veni la greu. Nu mă sperie locul din clasament și nici problemele clubului, ci vreau să dau tot ce e mai bun”, a mai declarat Bolboașă.

În cariera sa, Bolboașă a evoluat pentru FC Argeș, Viitorul, FC Clinceni, Petrolul (la veche, dar și la actuala societate), ”U” Cluj, ASA Târgu Mureș, UTA și Astra. Pentru echipa din Clinceni a evoluat în sezoanele de Liga 2 2012-2013 (11 meciuri) și 2013-2014 (21 meciuri).

  • La Academica îi va avea ca adversari pentru titularizare pe Andrei Ureche (23 de ani), care în prima parte a sezonului a evoluat în 10 meciuri, și pe Aurelian Păun (20 de ani), care a jucat în 7 partide în actualul campionat.
Marius ANGHEL 21 Jan. 2022, 09:08 Liga 2
Pe aceeași temă