Fost jucător la Concordia și-a anunțat retragerea din fotbal, deși are doar 21 de ani: ”Dumnezeu mi-a spulberat planurile, pentru a nu le lăsa pe ele să mă distrugă”

Adrian MUJEA 16 Nov. 2022, 17:37 Liga 3

Accidentat în meciul Flacăra Horezu – Cetatea Turnu Măgurele, scor 3-1, din etapa 12 a Ligii 3, Seria 6, fundașul stânga Florinel Sandu (21 ani) vrea să renunțe la cariera de fotbalist.

După ce depășise în ultimele șase luni două rupturi musculare, Sandu a revenit pe teren sâmbătă pentru Flacăra, în disputa de pe teren propriu, cu Cetatea Turnu Măgurele.

Florinel Sandu, accidentat grav în meciul Flacăra Horezu – Cetatea Turnu Măgurele

Fundașul stânga bucureștean nu a scăpat însă de ghinion și a fost grav accidentat în repriza secundă, iar medicii de la ambulanță i-au acordat primele îngrijiri.

La finalul meciului, jucătorul s-a pozat alături de colegii săi, având mâna imobilizată. Ulterior, după efectuarea consulturilor de specialitate, verdictul medicilor a fost crunt: fractura și ligamente rupte la încheietura mâinii, fractură de scafoid cu deplasare, dar și câteva oase sfărâmate. A fost operat la București și va sta din nou câteva luni departe de teren.

Sandu: ”Pentru mine, fotbalul a reprezentat tot și m-a dus la nimic”

Deși are doar 21 de ani, Florinel Sandu simte în acest moment că vrea să renunțe la fotbal și și-a anunțat decizia pe pagina sa de Facebook.

”Acum câteva săptămâni postasem pe rețelele sociale o fotografie care îmi exprima întreaga lume. Am simțit să completez cu fraza „încă nu s-a terminat”, involuntar, inconștient. Știam câte am sacrificat pentru visul pe care l-am avut și încă îmi doream să mai sacrific. Probabil, undeva în mintea și sufletul meu, nu mă vedeam făcând altceva. Însă, cred că Dumnezeu mi-a spulberat planurile, pentru a nu le lăsa pe ele să mă distrugă. Cel puțin așa prefer să cred. Astăzi, mă găsesc în situația în care „îmi pun ghetele în cui”.
Și îmi las visul în spate. Cu ele toate momentele fericite, toate sacrificiile, toate victoriile, toate înfrângerile, toate lacrimile, tot ce a însemnat viața mea de când am pus în picioare „acele ghete”.

Fotbalul e despre tristețe și extaz, muncă și perseverență, prieteni și adversari, despre vis și realitate, totul sau nimic. Pentru mine a reprezentat tot și m-a dus la nimic. O fracțiune de secundă și mi-a luat tot. Plăcerea de a fi pe teren, visul de a ajunge cât mai sus. Am avut multe accidentări, am căzut și m-am ridicat. Acum simt că nu mai pot și că poate a fost ultima dată când am fost pe teren, și nu am realizat.
Așadar, luptați pentru visurile voastre, fiți perseverenți, și aveți grijă de voi! Fotbalul m-a transformat în ceea ce sunt astăzi, și sunt recunoscător pentru toți și toate! Vă mulțumesc!”
, a postat Sandu.

FC Botoșani – Academica Clinceni 0-0, desfășurat la 20 septembrie 2020, meciul în care Florinel Sandu debuta în Liga 1

Are e meciuri în Liga 1 pentru Academica Clinceni și 2 în Liga 2 pentru Concordia Chiajna

În cariera sa, Florinel Sandu a mai jucat la Academia Sport Team, Academica Clinceni 2, Academica Clinceni și Concordia Chiajna.

În sezonul 2020-2021 debuta în Liga 1, pentru Academica Clinceni, în meciul din deplasare cu FC Botoșani, scor 0-0, când era utilizat doar în primele 7 minute, pentru ca echipa sa să bifeze regula juniorul obligatoriu din primul ”11”. Pentru ilfoveni bifat trei astfel de partide, în care totaliza 22 de minute pe teren. Afectat de aceste înlocuiri rapide, Sandu a vrut și atunci să renunțe la fotbal, dar s-a răzgândit. În sezonul 2021-2022 a activat în 2 meciuri (49 de minute) de Liga 2 pentru Concordia Chiajna, iar din februarie 2022 a trecut la Flacăra Horezu, în Liga 3.

Valentin Crețu și Florinel Sandu în duel pentru minge într-un amical dintre FCSB și Concordia Chiajna, disputat la Baza de antrenament a FCSB, la 1 iulie 2021. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Adrian MUJEA 16 Nov. 2022, 17:37 Liga 3
Pe aceeași temă