Minaur Baia Mare abordează cu încredere sezonul de Liga 2, dar cere ajutor financiar. Ciprian Danciu, mesaj puternic: ”E echipa orașului, nu îi finanțează pe Miriuță, pe Danciu, pe Donca”

Răzvan STÎNGĂ 04 Jul. 2022, 15:23 Liga 2
Minaur Baia Mare abordează cu încredere sezonul de Liga 2, dar cere ajutor financiar. Ciprian Danciu, mesaj puternic: ”E echipa orașului, nu îi finanțează pe Miriuță, pe Danciu, pe Donca”

Minaur Baia Mare face parte din rândul echipelor din Liga 2 care au reluat pregătirile printre ultimele, dar antrenorul Ciprian Danciu a luat decizia pentru că s-a gândit la jucători, dorind să le dea mai multe zile libere după promovarea din Liga 3. Antrenorul a vorbit, la prima ședință de pregătire, de campionatul diviziei a doua următor.

Ciprian Danciu, încrezător că Minaur Baia Mare va face un sezon de Liga 2 bun

Danciu a declarat că Minaur Baia Mare nu va fi doar o echipă de pluton în Liga 2, el promițând fanilor și conducerii că echipa va juca un fotbalul plăcut, dar și eficient. Chiar dacă Vasile Miriuță a declarat că nu vrea să audă de faptul că Minaur Baia Mare tinde la promovare încă de la primul sezon de după revenirea în Liga 2, Danciu a promis ceva mai mult.

Anume că nu vrea ca echipa pe care o conduce să se salveze la limită de la retrogradare, ci că se va situa destul de sus, în partea superioară a clasamentului. Însă, o problemă care trebuie rezolvată în această vară este legată de situația financiară.

Ciprian Danciu cere ajutorul privaților după ce Minaur Baia Mare a promovat: ”E echipa orașului, nu îi finanțează pe Miriuță, pe Danciu și pe Donca”

Minaur Baia Mare a avut ceva probleme cu banii sezonul trecut de Liga 3, dar acum, odată cu promovarea, Ciprian Danciu speră ca investitorii privați din oraș să vină în sprijinul echipei și să ajute cât pot. În divizia a treia, Minaur Baia Mare a mizat foarte mult pe finanțele din partea autorităților locale.

Eu sper să arătăm bine în Liga 2. Consider că jocul nostru a mulțumit multă lume. E loc de mai bine și încercăm să creăm, să facem și spectacol, să menținem și un ritm de joc ridicat. Cred că vom îmbunătăți aceste lucruri, pentru că fiind la Liga 2 adversarii vor fi alții și va trebui să ne îmbunătățim și noi ritmul de joc, calitatea la finalizare.

Avem o lună și o săptămână la dispoziție și nu îmi fac probleme că jucătorii nu se vor adapta cerințelor. Avem amicale și cred că vom fi la ora primului meci din sezon bine. Aștept să demonstrăm că echipa nu va fi una de pluton. Și nu o să fim de pluton!

Eu sper și cred în acești jucători. Dacă nici acum, că am promovat, pentru că am avut probleme financiare cât am fost în Liga 3, am avut doar susținerea Consiliului Local, a Primăriei Baia Mare, dar acum suntem în Liga 2 și toată lumea vorbește de noi.

Lumea care spunea că ne va ajuta dacă vom ajunge în Liga 2, să pună mână de la mână și toate firmele puternice să încerce o alegere corectă, în a finanța această echipă. E echipa orașului și o finanțează, nu îl finanțează nici pe Miriuță, nici pe Danciu, nici pe Donca. Nu! Finanțează echipa orașului.

Dacă încercăm să facem doar în sus de aici, în câțiva ani vom avea echipă în Liga 1”, a declarat Ciprian Danciu pentru Baia Mare Sport.

Alexandru Mărieș a fost transferat definitiv de Minaur Baia Mare. Surpriză: Jhon Mondragon poate semna prelungirea

Antrenorul Ciprian Danciu i-a avut pentru prima dată sub comanda sa pe Florin Chitaș, jucător în vârstă de 23 de ani, care sezonul trecut a jucat tot în Liga 3, la CA Oradea, dar și pe Alexandru Mărieș, în vârstă de 21 de ani, mijlocaș care sezonul precedent a evoluat în Liga 2, la Politehnica Iași, unde a fost împrumutat de Universitatea Craiova. Clubul a anunțat însă doar transferul lui Chitaș.

Printre altele, în interviul de mai sus Ciprian Danciu a recunoscut că Alexandru Mărieș nu a fost împrumutat la Minaur Baia Mare, așa cum se credea, ci a fost adus definitiv, fiind, de altfel, și dorința jucătorului de a reveni aproape de casă, el fiind chiar din Baia Mare.

O surpriză poate fi reprezentată de rămânerea lui Jhon Mondragon. Deși se credea că fundașul din Columbia nu va rămâne în Liga 2 la formația din Baia Mare și contractul nu va fi prelungit, Danciu l-a convins, în mare măsură, să accepte un nou acord.

Jhon Mondragon voia un salariu mai mare

Mondragon nu voia prelungirea fără un plus la salariu, dar antrenorul l-a făcut să se mai gândească la partea financiară și să fie mai atras de aspectul continuității. Acum, șansele ca apărătorul să rămână sunt aceleași ca în privința unei posibile plecări.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-pregatiri-pentru-minaur-baia-mare-s-a-reunit-dupa-promovarea-in-liga-2-si-a-facut-un-prim-anunt-la-capitolul-veniri-lotul-lui-ciprian-danciu-la-prima-sedinta-de-pregatire-19236295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-primele-veniri-si-plecari-dupa-promovarea-in-liga-2-ciprian-danciu-primeste-jucatori-de-la-campioana-cfr-cluj-19235554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-danciu-primeste-respectul-cuvenit-si-conducerea-ii-ofera-prelungirea-dupa-ce-a-promovat-minaur-baia-mare-in-liga-2-reactia-lui-vasile-miriuta-in-privinta-sezonului-urmator-nu-vreau-19234919

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Jul. 2022, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă