Minaur a ajuns la 10 jucători achiziționați după promovarea în Liga 2. Maramureșenii și-au luat și ei un fotbalist fost la Concordia Chiajna, dar au adus și un atacant angolezo-portughez

Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 00:58 Liga 2
Minaur a ajuns la 10 jucători achiziționați după promovarea în Liga 2. Maramureșenii și-au luat și ei un fotbalist fost la Concordia Chiajna, dar au adus și un atacant angolezo-portughez

Minaur Baia Mare continuă prezentările oficiale ale noilor achiziții făcute pentru Liga 2. Trupa maramureșeană și-a luat un fundaș fost la Concordia Chiajna, dar și un atacant portughez de origine angoleză fost ultima dată la Sertanense, un club din liga a patra din Portugalia.

Este vorba despre Cătălin Alexe (26 de ani), respectiv Muacir Abdul Pacheco Cassama (26 de ani).

Cătălin Alexe s-a despărțit de Concordia, dar continuă în Liga 2, la Minaur Baia Mare

După ratarea promovării în Liga 1 în această vară, aproape toți jucătorii Concordiei s-au răspândit în toate zările. Unul a ajuns și la Baia Mare.

Cătălin Alexe este un fundaș lateral originar din Pitești, a jucat la Școala de Fotbal Dănuț Coman, Girom Albota, SCM Argeș Pitești (actuala Campionii FC Argeș), CS Mioveni, CS Tunari, Viitorul Constanța 2 și Concordia Chiajna.

Cel mai sus în fotbal a jucat în Liga 2, în patru sezoane diferite pentru CS Mioveni și în ultimele două la Concordia Chiajna. Pentru ilfoveni a evoluat în 15 meciuri în campionatul recent încheiat. Cel mai bun sezon l-a avut în ediția 2019-2020, când a prins 21 de meciuri și un gol în tricoul Mioveniului, atunci când argeșenii au promovat în Liga 1, competiție unde nu a fost păstrat în lot.

”Bine ai venit, Cătălin Alexe!
Noul nostru jucător este născut pe 6 decembrie 1995 și evoluează ca fundaș.
Alexe a mai evoluat pentru CS Mioveni, FC Argeș, CS Tunari, FC Viitorul, Concordia Chiajna.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!
Aici e Minaur!”, informează echipa din Baia Mare.

Un atacant care a jucat numai în liga a patra din Portugalia, bun pentru maramureșeni

Și tot vineri, Minaur a anunțat că a semnat cu încă un jucător străin. Este vorba despre angolezo-portughezul Muacir Cassama, născut la Braga, unde a și început junioratul.

La seniori a evoluat doar la cluburi din Liga a 4-a din Portugalia, la aproape câte o echipă în fiecare sezon, la Cabreiros, Ponte de Barca, Gafanha, Amarante, Pedras Salgadas, Amora și Sertanense. La aceasta din urmă a reușit să stea două sezoane, de la ea venind la Minaur. În sezonul 2021-2022 a prins 26 de meciuri și a înscris 10 goluri, cele mai multe în cariera sa.

”Bine ai venit, Cassama Muacir!
Noul nostru jucător este născut pe 24 noiembrie 1995 și evoluează ca atacant.
Muacir a mai evoluat pentru Ponte da Barca, Gafanha, Amarante, Pedras Salgadas, Lori Vanadzor, Sertanense.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!
Aici e Minaur!”, transmite Minaur.

10 achiziții făcute de Minaur. Clubul își prezintă lotul cu un amical cu CFR Cluj 2

Anterior, în această vară, după promovarea în Liga 2, Minaur Baia Mare a mai anunțat în mod oficial achiziționarea următorilor jucători: Florin Chitaș (mijlocaș, CA Oradea), Alexandru Mărieș (mijlocaș, Poli Iași), Alexandru Stoian (fundaș, CFR Cluj U19), Iustin Neacșu (fundaș, ”U” Cluj U19), Alexandru Costache (portar, Concordia Chiajna), Bogdan Rotar (atacant, FK Miercurea Ciuc), Abdoulaye Niakate (fundaș central, CFR Cluj 2) și Kevin Bakare (atacant, CFR Cluj 2). Astfel, cu Alexe și Cassama, Minaur a ajuns la zece achiziții.

Sâmbătă, începând de la ora 16:00, pe stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare, Minaur organizează un întreg spectacolul în care, printre altele, își va prezenta spectatorilor lotul și va evoluat într-un amical cu CFR Cluj 2. Clubul informează că în echipa campioanei se vor afla și componenți ai lotului antrenat de Dan Petrescu, însă acest anunț pare mai degrabă un cârlig pentru spectatori, fiindcă, pentru cine nu știe, CFR Cluj are chiar sâmbătă seară, de la ora 21:30, meci pe teren propriu cu CS Mioveni, în Liga 1!

Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 00:58 Liga 2
Pe aceeași temă