Minaur Baia Mare a ajuns la cinci achiziții pentru Liga 2. Ultimele noutăți sunt portarul Alexandru Costache și doi fundași de la CFR Cluj și ”U” Cluj

Marius ANGHEL 08 Jul. 2022, 23:41 Liga 2
Minaur Baia Mare a ajuns la cinci achiziții pentru Liga 2. Ultimele noutăți sunt portarul Alexandru Costache și doi fundași de la CFR Cluj și ”U” Cluj

Nou-promovata în Liga 2 Minaur Baia Mare a prezentat în ultimele două zile trei noi achiziții, ajungând, astfel, la cinci jucători cu care a semnat în această campanie de transferuri de vară.

Doi tineri fundași, Alexandru Stoian și Iustin Neacșu, și un portar care ultima dată a jucat la Dunărea Călărași, Alexandru Costache, sunt cele trei achiziții. În afară de urarea de la mulți ani pentru primarul Cătălin Cherecheș, maramureșenii își informează suporterii și despre faptul că a primit certificarea pentru Liga 2.

Portarul Costache și doi tineri jucători de CFR Cluj și ”U” Cluj, cele mai recente achiziții ale Minaurului

După Florin Chitaș (23 ani, mijlocaș, ex CA Oradea) și Alexandru Mărieș (21 ani, mijlocaș, ex Poli Iași), cu Minaur Baia Mare au mai semnat în această vară și Alexandru Stoian, Iustin Neacșu și Alexandru Costache. Dintre aceștia, familiarizat cu campionatul Liga 2 este doar ultimul.

Alexandru Silviu Costache are 22 de ani, este din București, este portar, iar în Liga 2 a mai evoluat în ultimele patru sezoane, pentru Concordia Chiajna (10 meciuri în trei sezoane), Pandurii Târgu Jiu (10 meciuri) și Dunărea Călărași (16 meciuri). În vara trecută a trecut pentru două luni și pe la Unirea Constanța, pentru care nu a evoluat și a trecut apoi la Dunărea Călărași. Pentru echipa din Bărăgan, cu care a retrogradat în Liga 3, a apărat în 16 meciuri.

Alexandru Stoian a împlinit acum două zile, pe 6 iulie 2022, vârsta de 18 ani, este fundaș stânga și vine de la echipa U19 a campioanei CFR Cluj.

La fel de tânăr este și Iustin Neacșu, care în aproximativ o lună, la 17 august, va împlini 18 ani. Fundașul de picior stâng este originar din Iași, însă la Minaur ajunge de la Universitatea Cluj, unde a evoluat pentru echipa U19.

Clubul din Baia Mare nu informează și sub ce formă de transfer au ajuns cei trei jucători sub comanda lui Ciprian Danciu și durata contractuală. Cel mai probabil, cei doi fundași au trecut la Minaur sub formă de împrumut.

”Bine ai venit, Alexandru STOIAN!
Noul nostru jucător este născut pe 06 iulie 2004 și evoluează ca fundaș.
STOIAN a mai evoluat pentru FC CFR 1907 CLUJ.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!
AICI e MINAUR!

Bine ai venit, Iustin NEACȘU!
Noul nostru jucător este născut pe 17 august 2004 și evoluează ca fundaș.
NEACȘU a mai evoluat pentru Universitatea Cluj.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!
AICI e MINAUR!

Bine ai venit, Alexandru COSTACHE!
Noul nostru jucător este născut pe 10 octombrie 1999 și evoluează ca portar.
COSTACHE a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, Pandurii Targu Jiu, Unirea Constanta, Dunarea Calarasi.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!
AICI e MINAUR!”, sună anunțurile pe care Minaur Baia Mare le-a avut pentru cele trei noi achiziționați.

Echipa din Baia Mare are certificat pentru participarea în Liga 2

Vineri, 8 iulie, în aceeași zi în care și FRF a făcut anunțul, Minaur a comunicat public faptul că a primit certificarea pentru Liga 2, astfel că va putea evolua în eșalonul secund după ce a îndeplinit criteriile minime de participare.

”Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, astăzi, că CS MINAUR BAIA MARE a primit Certificatul pentru participarea în Campionatul Național Liga 2 pentru sezonul 2022-2023.
AICI e MINAUR!”, informează Minaur, care nu precizează însă și faptul că a primit certificarea după ce a făcut apel, fiindcă, din informațiile Liga2.ro, a avut nevoie de completări la dosar pentru a avea minimele condiții cerute la nivelul Ligii 2.

Minaur Baia Mare, amical cu ”U” Cluj și cantonament în Ungaria

Altfel, Minaur va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe Cluj Arena, primul ei amical din această campanie de pregătire de vară. Trupa din Baia Mare va întâlni nou-promovata în SuperLigă (noua denumire a Ligii 1) Universitatea Cluj.

În perioada 11-21 iulie, trupa antrenată de Ciprian Danciu anunța încă de la reunire că va merge într-un stagiu de pregătire în Ungaria, unde va disputa și câteva amicale cu formații maghiare.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-abordeaza-cu-incredere-sezonul-de-liga-2-dar-cere-ajutor-financiar-ciprian-danciu-mesaj-puternic-e-echipa-orasului-nu-ii-finanteaza-pe-miriuta-pe-danciu-pe-donca-19236425

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-cuantumul-premiilor-in-bani-pentru-noul-format-al-cupei-romaniei-in-sezonul-2022-2023-o-echipa-poate-ajunge-sa-castige-354-000-de-euro-diferenta-mare-de-premiere-intre-invinsa-si-castiga-19236648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-pregatiri-pentru-minaur-baia-mare-s-a-reunit-dupa-promovarea-in-liga-2-si-a-facut-un-prim-anunt-la-capitolul-veniri-lotul-lui-ciprian-danciu-la-prima-sedinta-de-pregatire-19236295

Marius ANGHEL 08 Jul. 2022, 23:41 Liga 2
Pe aceeași temă