Metaloglobus, victorie mincinoasă în amicalul cu Steaua. Omul meciului a fost Omar Kassabji, un jucător testat de divizionara secundă

Marius ANGHEL 23 Aug. 2020, 17:54 Liga 2

Metaloglobus a câștigat cu 3-1 amicalul din Ghencea desfășurat sâmbătă cu nou-promovata în Liga 3 Steaua, însă rezultatul este unul mincinos, potrivit modului în care s-a desfășurat partida și a spuselor celor prezenți la fața locului. La pauză rezultatul a fost unul de egalitate, toate cele patru goluri venind în ultima jumătate de oră. Omul meciului a fost mijlocașul central Omar Kassabji, aflat în teste la Metaloglobus de la FC Voluntari.

Partida desfășurată sâmbătă, în Complexul Sportiv Steaua, pe terenul 5, a adus față în față două echipe din ligi diferite, însă cu forțe inversate. Steaua, deși e nou-promovată în Liga 3, a arătat că are un lot de parte superioară în Liga 2, în timp ce Metaloglobus, care și-a menținut în mare parte lotul din ediția trecută a eșalonului secund, pare afectată de plecarea antrenorului Marius Măldărășanu.

Steaua a dominat prima repriză și a ratat mari ocazii

Prima repriză a amicalului din Ghencea a fost dominată autoritar de Steaua, care a avut ocazii mari la poarta lui Nedelcovici și putea înscrie de cel puțin cinci ori. Nu a făcut-o, astfel că la pauză s-a intrat cu rezultat egal, mulțumitor pentru jucătorii lui Gabriel Manu la cum au decurs ostilitățile. În primul ”11” al Metaloglobusului s-a aflat o singură noutate față de cum s-a încheiat sezonul trecut. Alexandru Munteanu, un mijlocaș de la FC Voluntari venit în probe, a evoluat în flancul drept fără să impresioneze, astfel că rămânerea sa este puțin probabilă.

Omar Kassabji, două goluri și un penalty obținut pentru Metaloglobus

Și în partea secundă Steaua a controlat jocul, însă cei care au marcat au fost adversarii.

În minutul 57, la o pasă înapoi dată în propriul careu de Andrei Neagoe, direct la Omar Kassabji, acesta a preluat, a fentat scurt doi adversari și a tras. Din devierea lui Walace, mingea l-a păcălit pe portar și s-a dus în gol.

La scurt timp după aceea, după un contraatac, Ionescu i-a pasat pe culoar lui Kassabji, iar același Walace a intervenit imprudent și a a faultat în careu. Ovidiu Herea a executat cu sânge rece în minutul 63, în partea opusă săriturii portarului, și a majorat diferența contrar cursului jocului de până atunci.

Tot în urma unui contraatac a picat și al treilea gol al Metaloglobusului. În minutul 69, după o centrare din dreapta a lui Ciubotaru, Omar Kassabji a deviat cu o reluare ratată, însă, norocos, mingea s-a dus lângă bară și l-a păcălit pe portar.

Omar Kassabji este un mijlocaș central de 18 ani care aparține de FC Voluntari și care ultima dată a fost împrumutat în Liga 3 la Axiopolis Sport Cernavodă.

Remus Chipirliu a înscris golul de onoare al Stelei

Tot Steaua a dominat și finalul de partidă și, pe fondul unei degringolade totale arătate de jucătorii Metaloglobusului, a reușit în minutul 90+1 să înscrie golul de onorare. După o minge pierdută la mijlocul terenului de Kassabji, s-a pasat în față pentru Remus Chipirliu, iar acesta, scăpat singur cu Iulian Răduță, un portar care a venit de la Progresul Spartac, a fentat în dreapta și a marcat pentru 1-3, rezultatul care s-a consemnat și după ultimul fluier al arbitrului.

În partea secundă a acestui joc, la Metaloglobus s-a aflat în probe și Mihai Șandru, un fundaș care ultima dată a evoluat tot la Progresul Spartac și care în Liga 2 a mai jucat pentru Academica Clinceni și Farul. A mai fost testat și Tiberiu Istrătescu, un atacant bucureștean trecut pe la timișorenele ASU Poli și Ripensia, însă fără să joace în Liga 2.

Steaua, primul ”11”: Șt. Mușat – Ant. Vlad, Walace, Beța, Ad. Ilie – Măd. Mihăescu, Băjenaru, Fl. Răsdan (cpt.) – Enceanu, Al. Zaharia, Antohi
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Nedelcovici – Ciubotaru, D. Lung, L. Cazan, Andr. Sava – Al. Coman, Sota Mino – Al. Munteanu (junior FC Voluntari), Andr. Ionescu, Cl. Herea – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve: Iul. Răduță (Progresul Spartac) – Omar Kassabji (FC Voluntari), Caramalău, Mih. Șandru (Progresul Spartac), Ct. Ion, Ciocâlteu, Gafaru, Ed. Vraciu, Istrătescu (probe)
Antrenor: Gabriel Manu

În precedentele patru amicale, Metaloglobus a câștigat cu Concordia Chiajna (scor 1-0, gol Andrei Lungu), FC Voluntari 2 (scor 3-1, au înscris Alexandru Ciocâlteu, Vadim Covalciuc și Mino Sota) și Progresul Spartac (scor 2-0, goluri Ovidiu Herea și Claudiu Herea) și a pierdut cu FC Voluntari (scor 4-2, goluri Andrei Ionescu).

https://www.youtube.com/watch?v=39jd0vKJ0sg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR20lsyejvw45stn2WSq5ednULB6DMiyaAgAxyZnhWfYHlZ8p579Ic9h5bw

Foto și video: CSA Steaua București

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stim-cele-100-de-echipe-care-vor-participa-in-noul-sezon-al-ligii-3-rapid-si-sase-cluburi-din-liga-1-printre-care-dinamo-si-viitorul-si-au-adus-satelitii-in-cel-de-al-treilea-esal-19145094

Marius ANGHEL 23 Aug. 2020, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă