Mesajul Peluzei Sud 1997 după ce ”FC U” Craiova a promovat în Liga 1. ”Cerul a plâns când am plecat / Iar azi răsuna victorios pentru cei ce drepți au stat!” A fost show pirotehnic în Bănie

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2021, 11:38 Liga 2

U Craiova 1948 SA este prima echipă din actualul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, care obține matematic promovarea în Liga 1.

Cu două etape înainte de finalul play-off-ului a realizat această performanță trupa patronată de Adrian Mititelu, punctul care consființit accederea în elită venind din meciul cu FK Csikszereda, scor 0-0, disputat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, în 13 mai, chiar în ziua în care legenda oltenilor Ion Oblemenco ar fi împlinit 76 de ani.

Fiesta și show pirotehnic în Craiova după promovarea în Liga 1 a ”FC U”

După joc, jucătorii, conducerea și suporterii au pornit fiesta, iar în noapte, pe unele străzi ale Craiovei, fanii echipei alb-albastre au plantat artificii pentru a sărbători promovarea. Spectacolul pirotehnic a fost dat pentru ca toată Bănia să știe că ”FC U” Craiova a ajuns în Liga 1, acolo unde, în sezonul viitor, va da peste cealaltă echipă a orașului, ”CS U” Craiova.

Peluza Sud 1997, galeria echipei lui Mititelu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj după obținerea promovării. Fanii au făcut o paralelă între fostul și actualul club al omului de afaceri craiovean, acum aflat la închisoare.

”Cerul a plâns când am plecat
Iar azi răsuna victorios pentru cei ce drepți au stat!”
21 mai 2011, o zi neagră pentru fotbalul românesc și pentru tot ce înseamnă orașul nostru. Știința disputa atunci ultimul ei meci în Liga 1 contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Totul descria tabloul sumbru al decăderii echipei noastre: „cerul a plâns” printr-o ploaie torențială, o furtună năpraznică căreia nu i-a putut face față nici măcar tunelul de la Tribuna 1, partida fiind oprită pentru o bună perioada de timp. A fost începutul celei mai negre perioade ale Universității Craiova.
Astăzi, dupa un deceniu de luptă, tristețe, bucurii, agonie, extaz putem exclama din toată inima: ȘTIINȚA A REVENIT ÎN LIGA 1! Ca într-o reală simbioză, astăzi, la tonul peluzei noastre, cerul a „răsunat victorios”, anunțând revenirea Universității în primul eșalon.
Felicitări tuturor: echipă, suporteri, ultrași! Victoria e a noastră! Lupta acum începe!”, a scris Peluza Sud 1997.

Înainte de jocul cu FK Csikszereda, suporterii au afișat la Peluza Sud a arenei ”Ion Oblemenco” următorul mesaj: ”Cerul a plâns când am plecat, iar azi răsună victorios pentru cei ce drepți au stat”.

”Au suferit acești suporteri, din Liga a 4-a, au fost pe la Podari, au fost pe nu știu unde, pe la Mihăilești, prin toată zona Olteniei. Deci jos pălăria în fața suporterilor, în special a celor de la Peluza Sud. Merită din plin. E și meritul lor și le mulțumim din suflet că sunt alături de noi în continuare. Avem mare nevoie de suporteri. Mi-aș dori ca în ultima etapă să fie stadionul plin și să ne bucurăm împreună. Și 25 la sută din capacitate. Merită acești suporteri minunați”
Eugen Trică, antrenorul echipei ”FC U” Craiova, la finalul jocului cu FK Csikszereda

”FC U” Craiova vrea locul 1 în play-off-ul Ligii 2 și titlul de campioană

”FC U” Craiova mai are meciuri de disputat în play-off-ul Ligii 2 cu Rapid (deplasare, 17 mai, ora 21:00) și Dunărea Călărași (acasă).

Vrea să rămână pe locul 1 în Liga 2, pentru a lua trofeul de campioană în 2021.

Momentan, echipa olteană are un punct avans față de Rapid, 50 față de 49, și urmează meciul direct.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2021, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă