FK Miercurea Ciuc și Corvinul, pentru a treia oară față în față în acest sezon, acum pe terenul harghitenilor. În iarnă, Florin Maxim s-a contrat cu președintele Ciucului: ”Mergem acolo după puncte!”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2024, 10:58 Liga 2
FK Miercurea Ciuc și Corvinul, pentru a treia oară față în față în acest sezon, acum pe terenul harghitenilor. În iarnă, Florin Maxim s-a contrat cu președintele Ciucului: ”Mergem acolo după puncte!”

La mai puțin de trei zile distanță de la jocul lor din runda a 3-a a play-off-ului Ligii 2, una intermediară, FK Miercurea Ciuc și Corvinul Hunedoara revin pe teren. Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 12:00, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, în cadrul etapei a 4-a.

Va fi al treilea joc direct între FK Miercurea Ciuc și Corvinul în acest sezon, după ce în august 2023 se întâlneau de două ori, de fiecare dată la Hunedoara, în sezonul regular al Ligii 2 și în Cupa României, iar trupa condusă de Florin Maxim se impunea de fiecare dată.

Florin Maxim se așteaptă la ”un duel echilibrat şi intens” între FK Miercurea Ciuc și Corvinul

Ca înainte de precedentele jocuri, Corvinul îi este superioară în clasament formației ciucane, numai că de această dată partida este programată la Miercurea Ciuc, iar împrejurările actuale fac echipa lui Robert Ilyeș să fie favorită în a se impune de această dată.

Harghitenii au o țintă clară în play-off-ul Ligii 2, aceea de a depăși Gloria Buzău și CS Mioveni în clasament pentru a ocupa al doilea loc direct promovabil. În timp ce Corvinul joacă în acest turneu fără să poată promova, deci fără vreo presiune, fiindcă menținerea în eșalon este asigurată. Dar, mai important, pe echipa hunedoreană o așteaptă un meci cu o miză extraordinară și nu o despart multe zile de acesta. Miercuri va juca semifinala Cupei României cu FC Voluntari și, în cazul unei victorii, va urca pentru prima dată în istoria clubului într-o finală. O performață colosală, mai ales că este divizionară secundă.

Despre partida de la Miercurea Ciuc, antrenorul Florin Maxim crede că va fi una echilibrată și intensă, din care își dorește puncte.

”Mă aştept ca şi la meciul de la Miercurea Ciuc să avem parte de un duel echilibrat şi intens. E clar că ei îşi doresc promovarea, am văzut cu toţii asta şi după declaraţiile conducerii de acolo, dar, bineînţeles şi după rezultatele din ultima vreme. Cred că au pierdut doar o singură dată la Slobozia, deci va trebui să fim atenţi. La fel de adevărat e că programul încărcat va aduce, sută la sută, schimbări în primul unsprezece şi la noi şi la ei, dar mergem acolo după puncte!”, a spus Florin Maxim.

”La Miercurea Ciuc, din ce am văzut, se câştigă destul de greu, dar asta nu ne împiedică să nu încercăm să venim cu punct sau puncte de acolo. Nu ştiu dacă mai contează ce am făcut în precedentele întâlniri cu ei, pot spune doar că avem o energie foarte bună şi un tonus pe măsură, pentru că, până la urmă, nu am pierdut în play-off şi nici nu am luat gol până acum. Avem încredere că vom continua pe acelaşi drum!”, a spus și fundașul Antoniu Manolache despre jocul cu ciucanii.

Avantaj în clasament și 2-0 la meciuri directe pentru Corvinul în fața Ciucului

Miercuri, FK Miercurea Ciuc a jucat tot acasă și a remizat în meciul cu CS Mioveni, scor 1-1, în timp ce Corvinul a întâlnit pe teren propriu liderul Unirea Slobozia, pe care l-a învins cu scorul de 1-0.

Revenind la întâlnirile directe din acest sezon dintre Corvinul și FK Miercurea Ciuc, ambele au avut loc pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara și au fost câștigate fără mari probleme de jucătorii lui Florin Maxim.

În campionat, cele două echipa s-au întâlnit în etapa a 3-a a sezonului regular de Liga 2, la 19 august 2023, iar Corvinul s-a impus cu scorul de 2-0 prin golurile marcate în a doua repriză de Denis Hrezdac (54) și Marius Coman (70). Ulterior, la 30 august, a avut loc și întâlnirea din play-off-ul Cupei României, în care trupa hunedoreană a câștigat cu scorul de 4-2. Au înscris Denis Hrezdac (1), Marius Coman (8), Antoniu Manolache (25 – penalty) și Marius Lupu (50), pentru Corvinul, respectiv Richard Jelena (46) și Soufiane Jebari (90+2), pentru Ciuc.

În prezent, Corvinul ocupă locul 3 în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, iar FK Miercurea Ciuc se află pe poziția a 5-a, cu 36 de puncte.

  • În pauza de iarnă, președintele ciucanilor, Zoltan Szondi spunea că nu este corect ca CSC Șelimbăr și Corvinul să joace în play-off-ul Ligii 2, din moment ce nu au drept de promovare, și punea la îndoială corectitudinea evoluției lor în acest turneu. Florin Maxim se simțea atacat și îi răspundea, iar mai apoi Szondi îi mai dădea o replică antrenorului Corvinului.

Mihai Motan arbitrează FK Miercurea Ciuc – Corvinul Hunedoara

CCA a dezvăluit și brigada de arbitri care va conduce acest meci.

Mihai Motan (Târgovişte) a fost ales ca arbitru central, iar la cele două tușe vor ridica steagurile asistenții George Suciu (Câmpia Turzii) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă este Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj). Observator de arbitri este Bogdan Zanfirescu (Botoşani), iar delegat de joc este Radu Bitea (Oradea).

Mihai Motan face parte din lotul de Liga 2 al arbitrilor și în acest sezon a condus nu mai puțin de 36 meciuri în diverse competiții! Dintre acestea, nouă sunt din Liga 2. Pe Miercurea Ciuc a mai arbitrat-o în deplasările de la Metaloglobus (scor 0-0) și CSC Dumbrăvița (1-1), în timp ce pe Corvinul a arbitrat-o în jocul de acasă cu CSM Slatina (3-0).

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-unirea-slobozia-1-0-19305827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-egalata-pe-final-de-cs-mioveni-19307238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antoniu-manolache-a-adus-prima-victorie-in-play-off-pentru-corvinul-hunedoara-19307252

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-trimite-rezervele-in-semifinala-cupa-romaniei-cu-corvinul-19305695

Marius ANGHEL 12 Apr. 2024, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă