FC Voluntari trimite rezervele în semifinala Cupa României cu Corvinul, dar nu renunță să joace din nou într-o finală!

FC Voluntari trimite rezervele în semifinala Cupa României cu Corvinul, dar nu renunță să joace din nou într-o finală!

Corvinul Hunedoara ar putea avea un mare avantaj în a obține o calificare, prima din istoria clubului, în finala Cupei României, ediția 2023/24. Miercurea următoare, 17 aprilie, de la ora 19:00, echipa din Liga 2 antrenată de Florin Maxim joacă pe teren propriu, pe stadionul ”Michael Klein”, într-o singură manșă, semifinala cu prim-divizionara FC Voluntari.

Surse ProSport susțin că, mai mult ca sigur, antrenorul ilfovenilor, Florin Pîrvu, va aborda partida de la Hunedoara cu rezervele. Clubul din Voluntari este într-o situație dificilă în SuperLigă și pune mai mult preț pe menținerea în primul eșalon decât să acceadă într-o nouă finală a Cupei României.

În schimb, Corvinul este într-o situație tocmai inversă. Joacă în play-off-ul Ligii 2 fără să poată promova, din cauza formei sale juridice, și singurul obiectivul important rămas pe final de sezon este Cupa României.

FC Voluntari trimite rezervele în semifinala Cupa României cu Corvinul

În data de 13 aprilie, de la ora 17:00, FC Voluntari joacă acasă, în etapa 4 din play-out-ul SuperLigii, cu SC Oțelul Galați, iar la 20 aprilie va evolua în deplasare cu Poli Iași. Cele două partide sunt programate la un interval de o săptămâna, iar între ele, în data de 17 aprilie, este partida de la Hunedoara, din semifinala Cupei României.

Stafful tehnic al ilfovenilor nu poate folosi jucătorii cei mai buni la turație maximă în trei meciuri programate într-un interval de 7 zile. Astfel că echipa pentru Cupa României va fi una cu fotbaliști mai puțin folosiți în campionat, dar obiectivul rămâne calificarea în finală.

În acest moment, după trei etape desfășurate în play-out-ul SuperLigii, FC Voluntari ocupă locul 6, ultimul care asigură menținerea, cu 20 de puncte. Nu are însă un avans foarte mare, următoarele clasate având două, trei, patru sau șase puncte mai puțin înainte de ultimele șase runde din acest turneu.

Corvinul are nu unul, ci două meciuri înaintea semifinalei cu FC Voluntari!

Spre deosebire de FC Voluntari, care are un singur joc până la semifinala Cupei, Corvinul are de disputat două partide în Liga 2 până la acel important meci.

Trupa antrenată de Florin Maxim, fost jucător la FC Voluntari, joacă chiar astăzi, de la ora 19:00, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, liderul Ligii 2, în etapa a 3-a a play-off-ului, una intermediară, iar sâmbătă, de la ora 12:00, Corvinul are meci în deplasare la FK Miercurea Ciuc, în runda a 4-a. Apoi trebuie să revină acasă, pentru jocul cu FC Voluntari din 17 aprilie, pe care îl va organiza tot la lumina nocturnei mobile închiriate. Ulterior, meciul din runda a 5-a a play-off-ului Ligii 2 va avea loc în jurul datei de 20 aprilie, partida nefiind încă programată cu exactitate.

  • Corvinul este marea surpriză a acestui sezon de Cupa României, fiindcă este prima divizionară secundă ieșită din faza grupelor, de când competiția și-a schimbat formatul, ba chiar a ajuns până în semifinală, după ce a învins două prim-divizionare, pe Sepsi OSK, în faza grupelor, și pe CFR Cluj, în faza sferturilor.

Corvinul ocupă locul 3 în play-off-ul Ligii 2, cu 39 de puncte acumulate în sezonul regular și primele două runde din acest turneu. Echipa hunedoreană nu poate promova, chiar dacă ar termina și pe primele două locuri, forma de organizare pe care o are, una de drept public, interzicându-i acest lucru.

Corvinul și FC Voluntari, la a treia semifinală de Cupa României din istoria lor! Ilfovenii au trecut de fiecare dată în finală și pe una au câștigat-o

Corvinul s-a calificat acum pentru a treia oară într-o semifinală a Cupei României, după ce a mai ajuns în acest act în ediția 1982-83, când pierdea la lovituri de departajare la Arad în fața Politehnicii Timișoara (8-9), și în ediția 1983-1984, când ceda la Făgăraș contra echipei Dinamo (0-2).

FC Voluntari este tot la a treia semifinală din istoria sa, în precedentele două ajungând să joace și finala, o dată câștigând trofeul.

Prima dată a evoluat în semifinala ediției 2016/17 a Cupei, când a trecut cu 1-0, la Drobeta Turnu Severin, de U Craiova, iar în finală a învins la lovituri de departajare Astra, pe ”Ilie Oană” din Ploiești (1-1 după 90 și 120 de minute și 5-3 la l.d.d.). În același sezon, FC Voluntari a reușit să câștige și Supercupa României, împotriva echipei Viitorul Constanța (actuala Farul), cu scorul de 1-0.

A doua oară a jucat semifinală în sezonul 2021-22, în care a trecut cu 2-0 acasă și 1-0 în deplasare de Campionii FC Argeș, iar în finală a cedat cu 1-2, pe stadionul Rapid, contra Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

  • În cealaltă semifinală joacă SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, joi, 18 aprilie, de la ora 20:30.

Corvinul a învins două echipe din prima ligă în acest sezon al Cupei României. FC Voluntari a învins CSC Șelimbăr și a remizat cu CS Tunari

În acest sezon al Cupei României, ediția 2023-2024, Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3) și CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1).

În schimb, FC Voluntari a jucat până acum în cinci meciuri în acest sezon. A trecut de CSC Șelimbăr (2-1 în deplasare, în play-off / Liga 2), Farul Constanța (2-0 acasă, în grupe / Liga 1), CS Tunari (1-1 în deplasare, în grupe / Liga 2), UTA Arad (0-0 în deplasare, în grupe / Liga 1) și FCU Craiova FC (0-0 după 90 și 120 de minute și 4-2 la lovituri de departajare, în deplasare, în sferturi / Liga 1).

  • Ultimul act al competiției se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj.

Foto: Emil Sebastian Popescu și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-rednic-regreta-ca-nu-a-fost-la-corvinul-cfr-19305000

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-este-adversara-corvinului-in-semifinala-acestei-editii-a-cupei-romaniei-19304992

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cum-a-comentat-mircea-lucescu-succesul-zdrobitor-al-corvinului-cu-cfr-cluj-19304963

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-lui-nicolae-pirvulescu-si-marius-coman-dupa-ce-corvinul-a-invins-cfr-cluj-19304958

Pe aceeași temă