FK Miercurea Ciuc, la 10 minute de victorie în partida cu Mioveni. Oboseala s-a resimțit, iar Robert Ilyeș a recunoscut: ”Și-a pus amprenta pe joc”

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 13:22 Liga 2

FK Miercurea Ciuc continuă să spere la promovarea directă în SuperLiga României, dar în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2 a mai bifat un rezultat fără victorie, al doilea din grupa pentru accederea în prima divizie, 1-1 contra CS Mioveni, după ce în runda trecută a cedat contra Unirii Slobozia.

Un meci între ultimele clasate în play-off, dar în care era foarte importantă victoria pentru ambele, pentru că speră la clasarea pe un loc care să le ducă direct în SuperLiga.

FK Miercurea Ciuc, egalată pe final de CS Mioveni

Deși nu a avut prea mult timp de odihnă după partida din etapa a 2-a, de la Slobozia, pierdută, FK Miercurea Ciuc putea obține cele trei puncte miercuri, acasă, în disputa cu formația lui Constantin Schumacher. Singura reușită a primei reprize a venit în urma unui autogol, semnat de Ștefan Blănaru, în minutul 45+2, când a deviat nefericit în propria poartă, în urma unei lovituri libere din partea dreaptă.

Tot pe final a marcat și CS Mioveni, dar în repriza a doua, în minutul 80, când a punctat Alexandru Cristian Stan și a stabilit scorul final, 1-1, între două echipe care speră să nu fie nevoite să joace baraj pentru promovare.

  • FK Miercurea Ciuc, contra CS Mioveni: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Vereș, Bakoș – Babati (Anderson Ceara 75′), Jebari, Ronai (Balogh 63′) – Jelena (Makrai 63′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Gergely, Szondi, B. Pinter, Csuros, Marrone.

Robert Ilyeș spera la o victorie

Robert Ilyeș, la finalul întâlnirii, a precizat că jucătorii săi au acuzat starea de oboseală în urma partidei cu Unirea Slobozia, dar se aștepta la mai mult de la fotbaliștii care au intrat pe parcursul părții secunde, să aducă un plus de prospețime.

FK Miercurea Ciuc nu a făcut meciul la care se aștepta Robert Ilyeș:

Pot spune că a fost un meci echilibrat și în prima parte. S-a văzut că sunt o echipă bună, cu mulți jucători trecuți prin primul eșalon. Am încercat să avem mai mult posesia, dar am găsit cu greu acele zone, acele culoare de pasă prin care i-am fi putut pune în dificultate.

Am jucat împotriva unei echipe bine organizată, azi am avut o zi în care nu toate lucrurile au mers așa cum ar fi trebuit. Cred că și-a pus amprenta și faptul că am jucat după doar trei zile.

În mare, am schimbat trei sau patru jucători, s-a simțit oboseala, însă în a doua parte am încercat să ne închidem tactic un pic, știind că ne vor oferi spații de contraatac.

Din păcate, când am avut oportunități de contraatac, ori nu le-am fructificat, ori am luat decizii greșite, în ultima instanță”.

FK Miercurea Ciuc a resimțit oboseala 

Au fost, în echipa ciucanilor, și câteva schimbări comparativ cu jocul trecut, dar la fel s-a întâmplat și în primul 11 al Mioveniului. Ciucanii au fost ceva mai obosiți, pentru că au jucat duminică, 7 aprilie, iar echipa lui Constantin Schumacher a evoluat joia trecută, 4 aprilie.

Robert Ilyeș spera ca un plus de energie să aducă jucătorii introduși pe parcursul partidei de miercuri.

(N.r. – Dacă au intrat bine jucătorii de pe bancă) ”Din păcate, nu! Am încercat să apelez la forțe proaspete, însă nou-intrații au contribuit destul de puțin”, a mai spus antrenorul ciucanilor.

Gloria Buzău se poate distanța de formația ciucană

FK Miercurea Ciuc este pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 36 de puncte, la o lungime de locul 6, CS Mioveni. Este la egalitate cu locul 5, Gloria Buzău, dar care în etapa a 3-a nu a jucat momentan. În același timp, trupa lui Ilyeș este la șase puncte de Corvinul Hunedoara (locul 3), la șapte puncte de locul 2, CSC Șelimbăr, și la 10 puncte de liderul Unirea Slobozia.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, după etapa a 3-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va da peste Corvinul Hunedoara, tot pe teren propriu, iar apoi va merge la Gloria Buzău.

Runda a 3-a a play-off-ului Ligii 2 se va încheia joi, când va avea loc partida dintre Gloria Buzău și CSC Șelimbăr. Întâlnirea are ora de începere 19:00 și va fi transmisă, în format live-text, de Liga2.ro.

Reacțiile lui Robert Ilyeș și Constantin Schumacher de la finalul meciului:

https://www.youtube.com/watch?v=P8Q903mrQPo

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-unirea-slobozia-1-0-19305827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/majoritatea-jucatorilor-de-la-csm-resita-termina-contractele-in-vara-19305709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-csc-selimbar-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-19305822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-slobozia-joaca-la-hunedoara-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-19305714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-19305698

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă