Florin Maxim a răspuns direct după atacul lui Zoltan Szondi: ”Poate știe dumnealui mai multe din culise”

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 16:24 Liga 2
Florin Maxim a răspuns direct după atacul lui Zoltan Szondi: ”Poate știe dumnealui mai multe din culise”

Au început șicanele înaintea startului play-off-ului Ligii 2, iar primul care a reacționat a fost președintele echipei FK Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi. A atacat direct CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, față de care nu are certitudinea că își vor apăra corect șansele, iar antrenorul hunedorenilor a răspuns.

Florin Maxim, înaintea jocului cu Unirea Slobozia, din etapa a 19-a din Liga 2, a fost chestionat, de reporterul clubului, și în privința celor transmise, în special, de conducătorul ciucanilor.

Florin Maxim i-a răspuns lui Zoltan Szondi

”Principalul” formației din Hunedoara a precizat că nu înțelege cum a venit o astfel de reacție din partea lui Szondi, pe care îl cunoaște personal, încă din perioada în care o antrena pe CSC Șelimbăr. I-a recomandat să se preocupe de echipa lui, pentru că jucătorii Corvinului își vor apăra corect șansele indiferent de adversara pe care o vor întâlni.

Florin Maxim a încercat să aibă un discurs moderat, punând, dacă se poate spune asta, ieșirea președintelui clubului din Miercurea Ciuc pe seama presiunii, apărută în urma calificării echipei acestuia din urmă în play-off și a tensiunilor sportive care încep să apară, poate, involuntar.

Am citit (n.r. – ce a declarat Zoltan Szondi), iar eu sunt antrenorul echipei. Cât timp sunt implicat…. referitor la ce a declarat domnul președinte Szondi, mă cunoaște de când eram la Șelimbăr. Am conlucrat foarte bine, am avut și câteva meciuri amicale, am și reușit să vindem un jucător acolo, pe Rotar (…).

Ne respectăm reciproc, îl felicit pentru ce a făcut la Miercurea Ciuc. Cred că și dumnealui m-a respectat până acum. Suntem drept vizați (n.r. – de ce a declarat Zoltan Szondi) și nu îmi cade bine. Nu știu dacă dumnealui știe, dar noi terminăm meciurile cu trei-patru juniori pe teren, avem juniori la loturile naționale. (…).

Nu știu de ce au venit aceste vorbe din partea dumnealui. Cât timp noi ne-am câștigat sportiv dreptul de a juca în play-off… am făcut 37 de puncte… cumva și ce a declarat Schumacher, la fel. A fost echipa (n.r. – CS Mioveni) care ne-a învins, trebuie să fie și el preocupat de echipa lui mai mult, de joc, nu de celelalte echipe, pentru că în momentul începerii campionatului toată lumea știa că putem juca în play-off.

Referitor la ce a spus domnul Szondi, că nu știe cât de corecți vom fi noi și Șelimbăr, nu știu… nu mi-a căzut bine ce a declarat dumnealui, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla la jocuri. Suntem o echipă în formare, ne dorim multe.

Stafful este preocupat să ofere tot ce depinde să dezvoltăm jucătorii, la fel și conducerea. Nu știu cum aș putea să mă duc în vestiar și să… dacă știe dumnealui mai multe din culisele fotbalului… eu nu îmi imaginez cum aș putea să le spun jucătorilor că nu avem drept de promovare și trebuie să o lăsăm mai moale.

Nu înțeleg referirea dânsului, rămâne pe teren să dovedească băieții mei că au fost doar vorbe. Sper ca dumnealui să fie mai preocupat de echipa dânsului. Înainte de play-off, nu au venit aceste declarații și penultimul lor meci de acasă a fost câștigat pe final.

Cumva, eu îl înțeleg, e presiune la fotbal, toată lumea vrea (n.r. – să promoveze), mai ales acum, că sunt și două echipe fără drept de promovare. În ceea ce ne privește pe noi, ne vom apăra șansele corect, suntem preocupați să dezvoltăm echipa, pe băieți, să crească nivelul.

Eu cred că trebuie să fie toți atenți la aceste aspecte, toți președinții, toți antrenorii”, a transmis Florin Maxim după reacția lui Zoltan Szondi.

Două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, în play-off-ul Ligii 2

După etapa a 19-a din Liga 2, de sâmbătă, vor urma partidele din play-off-ul Ligii 2, câte 10 pentru fiecare dintre echipele calificate. Nu toate formațiile care vor juca în grupa pentru promovare sunt cunoscute.

Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, Unirea Slobozia, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc au biletele asigurate, iar ultima calificată în grupa pentru promovare va fi decisă între Gloria Buzău, Chindia Târgoviște și ACSM Ceahlăul.

Liga2.ro a prezentat modul în care se va decide ultima calificată în play-off, dar indiferent de care va fi numele ei, va avea drept de promovare în SuperLiga României. Astfel, în afară de Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, toate celelalte patru formații au asigurat cel puțin barajul de promovare.

Reacția lui Florin Maxim:

https://www.youtube.com/watch?v=BTTiQ8iQGTA&t=430s

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-analiza-partidei-unirea-slobozia-corvinul-hunedoara-19302792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-eugen-neagoe-antrenor-la-petrolul-la-un-pas-sa-pice-19302791

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatori-din-liga-2-si-liga-3-convocati-la-nationala-romaniei-u19-19302778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-victoria-contra-cfc-arges-19302773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-dica-dispus-sa-preia-campionii-fc-arges-19302748

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă