Florin Maxim s-a temut de meciul cu Unirea Slobozia, dar Corvinul ”s-a descurcat bine” și de această dată! Antrenorul pare nemulțumit de public și spune ce crede despre accidentarea lui Flavius Iacob

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 00:18 Liga 2

Corvinul a obținut, miercuri, 10 aprilie, primul succes în play-off-ul Ligii 2, după ce în precedentele două jocuri disputate în acest turneu a înregistrat două egaluri, 1-1 acasă cu Gloria Buzău și 0-0 la CSC Șelimbăr. Cu 1-0 a trecut echipa hunedoreană, acasă, de Unirea Slobozia, liderul clasamentului, o formație pe care și-a dorit să o învingă și pentru a răzbuna eșecul din ultima rundă a sezonului regular, 1-3 la Slobozia.

Florin Maxim s-a declarat mulțumit de evoluția tuturor jucătorilor săi în partida contra liderului, o echipă cu ”obiectiv clar”, mai ales că veneau după trei jocuri solicitante, mai ales cel din Cupa României cu CFR Cluj.

Florin Maxim, după victoria Corvinului cu Unirea Slobozia: ”Ne-am descurcat bine”

Nu a fost un joc deloc atractiv între Corvinul și Unirea Slobozia, așa cum anticipa și antrenorul oaspeților înainte de meci, însă echipa hunedoreană s-a mișcat ceva mai bine, a reușit să puncteze destul de repede după o fază fixă, a blocat bine adversarul și la final s-a bucurat pentru prima victorie obținută în play-off.

Fundașul Antoniu Manolache a reușit golul decisiv încă din minutul 14, cu o lovitură de cap din 7 metri, după o centrare dintr-un corner din dreapta.

”Mi-a fost puțin teamă de acest joc, pentru accidentări în primul rând. N-am fost ocoliți de accidentări. Iacob s-a lovit în minutul 2, 3, cu Ibrian. Și Ibrian, l-am văzut, avea genunchiul umflat. Cumva, mă așteptam un meci foarte închis. Am speculat foarte bine… le-am și spus băieților că vom câștiga astăzi din fază fixă. Mi-a plăcut angajamentul lor, faptul că s-au dăruit până în ultimul minut cu liderul, care nu primise decât două goluri în ultimele șase meciuri. E un meci pentru moralul nostru. Lotul nu prea ne permite să facem mari schimbări în formula de start. Ăștia sunt jucătorii, s-au antrenat bine, am reușit să-i ținem proaspeți. Eu zic că împotriva unei echipe care are drept de promovare și… nu că noi nu am juca cu intensitate, dar cei de la Slobozia chiar au un obiectiv clar și ne-am descurcat bine.
Am controlat jocul în prima repriză, am avut o posesie foarte bună, am mai avut încă două faze fixe foarte bine bătute, dar, per ansamblu, sunt foarte bucuros de acest grup”, a spus Florin Maxim la finalul partidei.

Maxim, cam nemulțumit de public: ”Băieții sunt de apreciat și mă așteptam ca publicul să simtă aceste momente”

Apoi, antrenorul Corvinului a dus discuția spre spectatori și faptul că lotul pe care îl are la dispoziție nu este unul din care să aibă prea mult de ales. Maxim a făcut precizări, pentru că ”lumea trebuie să știe”, probabil și pentru că a auzit voci nu tocmai mulțumite în tribună sau pentru că aștepta mai multă susținere, încurajare, după o serie de meciuri desfășurate într-o perioadă scurtă de timp.

”Lumea trebuie să știe că suntem 19 jucători și trei portari, incluzând juniorii, toți jucătorii. Am avut trei meciuri grele, n-a fost simplu să te mobilizezi la trei zile după ce ai câștigat cu CFR-ul, am avut trei meciuri fără gol primit și eu zic că băieții sunt de apreciat și mă așteptam ca publicul să simtă aceste momente. Că, dacă ne urmăresc, cam știu că au jucat cam aceeași jucători, a intervenit și o stare de oboseală. Toată lumea așteaptă meciul de Cupă, dar până la meciul acela trebuie să jucăm și meciurile din campionat. Mai avem încă un meci de campionat”, a declarat Maxim, destul de dezamăgit.

”Mi-a plăcut că acum am fost mai pragmatici, că am înscris din fază fixă. Și pe sfârșitul primei reprize au avut adversarii noștri un moment bun, când am știu să ne închidem, am fost pe 30 de metri de la linia noastră de fund până la atacant. Am știut să comprimăm spațiile, nu le-am dat spații să dezvolte. A doua repriză, la fel, cu Nick acolo (n.r. – Nicolae Pîrvulescu pus ca fundaș lateral), și-a făcut treaba extraordinar. Toți băieții au fost foarte bine în seara asta”, a mai spus antrenorul Corvinul despre meci.

Corvinul, în victoria cu Unirea Slobozia: Lefter – Fl. Iacob (Nic. Pîrvulescu 13′), Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu (M. Chindriș 73′) – M. Lupu (D. Pop 85′), Al. Neacșa (cpt.), T. Mitran (Câmpan 73′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Blaga – Seb. Ion, Predică, Ad. Nicolae, Hergheligiu.

Accidentarea lui Flavius Iacob nu pare a fi gravă

Maxim crede că accidentarea lui Flavius Iacob nu este gravă. Fundașul s-a resimțit după un duel cu Ibrian avut încă din minutul 1 și a fost înlocuit în minutul 13 cu Nicolae Pîrvulescu, după ce a acuzat dureri la genunchiul stâng.

”Nu cred că e nimic grav. E bine că s-a oprit. A dat picior în picior cu Ibrian, dar fără să se întoarcă genunchiul sau să simtă ceva… Doar că a simțit că se întinde cumva. Eu cred că este colateralul puțin întins, nimic grav. Acum călca în picior, a fost bine. Dar e bine că s-a oprit”, a comentant Florin Maxim.

În acest meci, Corvinul ar fi putut avea și un eliminat, pe Antoniul Manolache, pentru o intrare foarte urâtă avut în minutul 64, cu ambele picioare asupra lui Atanase, prinzându-i piciorul drept al acestuia în pământ, însă arbitrul Gămani-a arătat doar cartonașul galben. Și Neașca a avut o intrare de ”portocaliu” în minutul 32, iar el nu a văzut nici măcar cartonașul galben.

Urmează meciul din campionat cu FK Miercurea Ciu, apoi semifinala Cupei României

Corvinul a acumulat 42 de puncte și se menține pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, fiind la patru puncte sub liderul Unirea Slobozia.

În etapa a 4-a, echipa hunedoreană joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la FK Miercurea Ciuc, și o va face, probabil, cu gândul la semifinala de miercuri din Cupa României cu FC Voluntari.

”Va fi un meci cu intensitate. 100 la sută vor fi schimbări și la noi, și la ei. (…) Întâlnim o echipă care are drept de promovare. Mergem la Ciuc după puncte”, a spus Maxim despre meciul cu harghitenii care tot astăzi au remizat pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-1, după ce au condus și au avut o a doua repriză modestă, în care au și fost egalați.

Foto: Călin CorpaciuCorvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-unirea-slobozia-joaca-la-hunedoara-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-19305714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-19305698

Marius ANGHEL 11 Apr. 2024, 00:18 Liga 2
Pe aceeași temă