Marius Șumudică îl critică pe Pancu pentru faptul că vrea să revină la Rapid într-o funcție de conducător: ”Nu poți fi azi antrenor, mâine președinte, poimâine contabil, apoi bucătar și tot așa.” Ce au discutat cei doi

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2020, 12:05 Liga 2
Marius Șumudică îl critică pe Pancu pentru faptul că vrea să revină la Rapid într-o funcție de conducător: ”Nu poți fi azi antrenor, mâine președinte, poimâine contabil, apoi bucătar și tot așa.” Ce au discutat cei doi

Daniel Pancu a primit contractul pentru postul de președinte la Rapid, iar în zilele următoare îl va semna, după cum a anunțat. Dacă suporterii s-au bucurat să afle că fostul atacant rămâne în cadrul clubului, anumiți oameni din fotbal contestă faptul că a decis să se întoarcă, pentru că relația cu conducerea nu a fost cea mai bună în momentul în care a fost anunțat că nu mai este dorit ca antrenor.

Marius Șumudică a vorbit cu Pancu: ”Eu n-am fost de acord cu decizia lui. I-am și transmis asta”

Una dintre aceste persoane este Marius Șumudică. Antrenorul celor de la Gaziantep (Turcia) consideră că Pancu trebuia să schimbe echipa și să meargă pe drumul pe care l-a început deja, pe cel de principal. În momentul în care a ales să coboare din scaunul de conducător pe banca tehnică, noua sa carieră în fotbal trebuia să capete o traiectorie clară, spune Șumudică.

”Eu n-am fost de acord cu decizia lui. I-am și transmis asta, pentru că este prietenul meu. Mi-a fost coleg, coechipier, mi-e prieten și i-am spus că trebuia să continue ca antrenor. I-am spus asta, chiar dacă vom ajunge să ne batem pentru același post. Sincer, mie mi-ar fi convenit să o ia pe alt drum. El trebuie să-și dovedească calitățile de antrenor. În plus, nu poți fi azi antrenor, mâine președinte, poimâine contabil, apoi bucătar și tot așa. 

Noi facem parte din istoria acestui club (n.r. – Rapid), iubim clubul și cred că avem datoria să ne întoarcem acolo și să facem performanță. Asta i-am transmis lui Daniel Pancu”, a spus Șumudică, la DigiSport.

Nici Dănuț Coman nu i-a recomandat lui Daniel Pancu să accepte funcția de președinte la Rapid, ci să continue în cea de antrenor.

Eșecul cu CSM Reșița i-a fost fatal lui Daniel Pancu 

Daniel Pancu a fost înlăturat de pe poziția de antrenor al Rapidului pe 9 martie. La scurt timp după acest moment, conducerea clubului l-a numit pe Dan Alexa în funcția de director tehnic, deoarece cea de antrenor principal era încă ocupată. Pancu nu reziliase contractul cu giuleștenii, iar în acte era trecut, în continuare, ”principal”. Anunțul despărțirii nu a mai fost făcut, întrucât între Pancu și oamanii din conducere a avut loc o discuție, în urma căreia a fost convins să rămână la echipă, dar în postura de președinte, ocupată până acum de Ovidiu Burcă.

Pancu fusese înlăturat după meciul cu CSM Reșița, de pe teren propriu, pierdut cu scorul de 0-1. Aceea a fost și ultima partidă jucată de Rapid în Liga 2, pentru că după momentul respectiv, campionatul a fost suspendat. Întrecerea se va relua, din câte se pare, la începutul lunii iulie, cu un play-off între primele cele mai bune șase echipe, conform clasamentului. Rapid va intra în acest turneu de pe ultimul loc.

S-a decis înjumătățirea punctelor, astfel că echipa din Giulești va porni cu 19 puncte, tot atâtea câte au și următoarele două echipe care o devansează, Petrolul și Campionii FC Argeș. Diferența față de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, este de un singur punct, iar față de liderul UTA Arad, de șase puncte.

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2020, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă