Dănuț Coman îl avertizează pe Daniel Pancu, după ce acesta ar fi acceptat să fie președintele Rapidului: ”Face cea mai mare greșeală din carieră! A plecat pe un drum și a demonstrat că este capabil”

Andreea VISU 18 May. 2020, 14:17 Liga 2

Dănuț Coman (41 de ani), președintele clubului Astra, a criticat, la ProSport LIVE, decizia fostului său coleg Daniel Pancu (42 de ani) de a prelua funcția de președinte la Rapid, informație anunțată, pe surse, duminică noapte, de DigiSport.

Dani Coman: „Pancu face cea mai mare greșeală”

Fostul portar a spus că urma să îl sune personal pe Daniel Pancu pentru a-i transmită să își vadă de drumul său în antrenorat și să nu se implice în probleme administrative ale unui club de fotbal. Dănuț Coman are mare încredere în calitățile de antrenor ale fostului său coleg de la Rapid și îl sfătuiește să profite de această perioadă pentru a se dezvolta în această direcție.

„Eu cred că e o mare greșeală pe care o face Pancu și chiar voiam să îl sun azi să îi transmit că face cea mai mare greșeală din cariera lui. A plecat pe un drum, cel al antrenoratului, a demonstrat că este capabil să ajungă un mare antrenor și sunt ferm convins că va ajunge un mare antrenor, iar dacă energia lui și atenția lui vor fi distribuite către conducerea administrativă, s-ar putea să aibă probleme mari în carieră. Știu, îmi veți da exemple, și Răzvan Lucescu a fost președinte de club și a ajuns un mare antrenor, dar sunt excepții. Eu cred că ar trebui să continue cu antrenoratul și veți vedea că va ajunge un antrenor foarte bun, pentru că și fotbalist a fost unul foarte bun, știe fotbal, poate e unul dintre talentați jucători alături de care am jucat eu.

În această perioadă, ar trebui să citească, să se documenteze, să meargă la stagii de pregătire la alte echipe, nu să se ocupe de probleme administrative. Cel puțin, acesta este punctul meu de vedere și, repet, chiar voiam să îl sun să îi transmit”, a spus Dani Coman, la ProSport LIVE.

Daniel Pancu, președinte la Rapid

Daniel Pancu, demis la începutul lunii martie din funcția de antrenor principal, poziție pe care o ocupă însă și în acest moment, fiindcă cele două părți nu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, ar fi acceptat, între timp, o altă propunere făcută de conducerea clubului.

DigiSport a anunțat duminică noapte, 17 mai, că Pancu s-ar fi înțeles cu acționatul majoritat Victor Angelescu pentru a prelua funcția de președinte al Rapidului, ocupată acum de Ovidiu Burcă.

”Până acum, Pancu a ezitat, dar a fost convins, în cele din urmă, de numeroasele mesaje primite de la rapidiști, care i-au transmis să nu plece și el de la club, așa cum s-a întâmplat cu Daniel Niculae, Vasile Maftei, Constantin Schumacher și alții.
În cazul în care nu va apărea ceva de ultim moment, Pancu va începe treaba odată cu intrarea echipei în cantonament în vederea reluării sezonului din Liga 2 și a pregătirii play-off-ului de promovare în primul eșalon”, a scris sursa citată.

„Sunt tineri şi mai au multe de învăţat şi multe de văzut în fotbal. O consider în continuare o decizie pripită şi e mult amatorism în ceea ce au făcut, pentru că să înlocuieşti un antrenor care nu avea ca obiectiv promovarea şi după să ai pretenţia să plece în aceeaşi zi fără daune materiale, e aproape imposibil. În acte sunt antrenorul echipei şi eu cred că ar trebui să se grăbească, pentru că pe 15 mai echipa se va întoarce la antrenamente. Încă nu mi s-a transmis nimic, aştept. E important pentru mine să îmi închei conturile cu Rapid”, spunea Daniel Pancu, în urmă cu două săptămâni, despre decizia conducătorilor Rapidului de a-l demite din funcția de antrenor.

„Vă anunț cu mare respect și onoare că de mâine finul meu Daniel Pancu este președintele clubului Rapid”, a scris și Gigi Răducan, unul dintre liderii galeriei rapidiste, pe pagina sa de Facebook.

Rapid va juca în play-off pentru a prinde un loc promovabil

Rapid va juca într-un play-off propus de FRF și votat de echipe pentru a încheia acest sezon și a mai spera la promovare. Giuleștenii pornesc de pe ultimul loc, 6, în lupta cu UTA, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești, cu ultimele două fiind la egalitate de puncte.

Play-off-ul va avea cinci etape, iar Rapid va avea de disputat două jocuri pe teren propriu și altele trei în deplasare. Programul încă nu a fost stabilit de FRF.

În play-off se intră cu punctele obținute în cele 24 de etape desfășurate în sezonul regulat, dar înjumătățite.

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Andreea VISU 18 May. 2020, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă