Daniel Pancu a primit contractul de la Rapid pentru postul de președinte: ”O să-l analizez.” Ce spune despre încălcarea protocolului medical

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2020, 15:45 Liga 2
Daniel Pancu a primit contractul de la Rapid pentru postul de președinte: ”O să-l analizez.” Ce spune despre încălcarea protocolului medical

Daniel Pancu va fi numit, oficial, în zilele următoare, în funcția de președinte al clubului Rapid, unde încă este antrenor demis. După cum chiar el a declarat, a primit deja contractul, vineri, iar în viitorul apropiat îl va semna. Din precizările sale, nu vor fi probleme în această privință, întrucât conducerea i-a comunicat datele legate de înțelegere și responsabilitățile pe care le va avea. Până să se oficializeze numirea, Daniel Pancu a fost deja la terenul de antrenament al echipei și s-a declarat mulțumit de ce a văzut.

Daniel Pancu, despre postura de președinte la Rapid: ”Am primit contractul și o să-l analizez” 

Antrenorul demis al Rapidului la începutul lunii martie a vorbit și despre pozele apărute pe Liga2.ro, în care jucătorii s-au antrenat în grupuri mai mari de patru. A declarat că tot ce s-a întâmplat a fost doar un caz izolat, care nu a avut loc în mod intenționat și că a transmis staffului tehnic să aibă grijă pe viitor, iar protocolul medical să fie respectat.

Azi (n.r. – vineri) am primit contractul, pentru că sunt niște clauze de negociat. O să analizez în seara asta. În mod normal, nu cred că o să fie probleme. Dar până nu semnezi, nu ești în funcție. Ovidiu Burcă e președintele clubului, vom vedea cum va fi noua organigramă. Încă sunt antrenorul echipei în acte, nu am semnat rezilierea de contract.

Am fost la echipă, am văzut condițiile de antrenament. Terenul se prezintă mai bine decât acum câteva luni. Nu este o situație ideală, după această pauză, dar suntem optimiști. Jucătorii s-au pregătit în grupuri de câte patru, la intervale orare diferite. Am văzut ce imagini au apărut în presă, am discutat cu stafful și nu știu cum s-a ajuns la acea situație. Dar a fost un caz izolat”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Daniel Pancu urmează să-i ia locul în funcția de președinte lui Ovidiu Burcă, cel care, atunci când a oferit către ProSport reacție împotriva cluburilor care au cerut sancționarea Rapidului fiindcă acesta a încălcat protocolul medical de pregătire, s-a recomandat ca director general.

Echipele se pot antrena normal după cantonamentul de 14 zile 

Echipele de fotbal nu vor mai fi nevoite să se antreneze în grupuri mici. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății și-au dat acceptul ca jucătorii să se pregătească normal. Situația se aplică doar în cazul celor care au făcut cantonamentul de două săptămâni și au efectuat toate cele trei teste de COVID-19. Mai mult, pot fi organizate și meciuri de verificare între cluburile care au parcurs pașii amintiți, după 6 iunie.

Play-off-ul Ligii 2 ar urma să înceapă în primele zile ale lunii iulie, iar majoritatea echipelor au demarat programele de pregătire imediat după ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă. Singura dintre cele șase care nu s-a reunit încă este Turris Oltul Turnu Măgurele.

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2020, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă